Ankara Serdal'ı arıyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara Serdalı arıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 17:04

AFAD, Ankara İtfaiyesi ve Su Altı Arama-Kurtarma ekipleri, perşembe günü okuldan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 8 yaşındaki Serdal Kandemir’i, dün gün boyu İmrahor Deresi’nde aradı.

Haberin Devamı

Çankaya’nın İmrahor Mahallesi'ndeki Özbirlik İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Serdal Kandemir'in, önceki gün okuldan çıktıktan sonra evine dönmemesi üzerine başlatılan arama çalışmaları, dün gün boyu devam etti. Görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda İmrahor Deresi civarında Başbakanlık AFAD, Ankara İtfaiyesi ve Su Altı Arama-Kurtarma ekipleri geniş kapsamlı arama yaptı. Ekiplerin, İmrahor Deresi’nin geçtiği 5 metre genişliğinde ve yaklaşık 100 metre uzunluğundaki kapalı kanalda yaptığı arama çalışmalarında, dedektör köpek de kullanıldı. Akıntının hızı nedeniyle zorluk yaşanması üzerine ASKİ ekipleri, derenin ağzını iş makineleriyle kapattı. Ardından Su Altı Arama-Kurtarma ekipleri, kum, çakıl ve balçıkla kaplı kısma girdi ancak çalışmalar sonuç vermedi.

Haberin Devamı

ALINACAK BÖLGE BIRAKMADIK

Ankara İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma Amiri Yavuz Kökten, arama çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:
“Bazı yerlerden şüpheleniyorduk, bugün(dün) de yukarıdan suyu kesmek suretiyle o bölgelere de baktık ve hiçbir olaya rastlayamadık. Dalış olayını kestik, dalınacak bölge bırakmadık, her bölgeye dalındı ve bakıldı ama kıyı aramalarımız devam edecek." 

ABLAMIN ESKİ EŞİNDEN ŞÜPHELENİYORUZ

Okulun kamera kayıtlarını izlediklerini söyleyen Serdal Kandemir’in dayısı Murat Kavukçu, küçük çocuğun okuldan çıkıp, dere yatağına doğru yöneldiğini gördüklerini söyledi. Kavutçu, “Polis bir bilgi vermedi. Ne yönde arama yapıyorlar onu bile bilmiyoruz. Ablamın eski eşinden şüpheleniyoruz. Kaçırma ihtimalı olabilir. Bir ondan şüphemiz var. Kendisi cezaevinde diyorlar, polislerin araştırmasına göre cezaevinden firar etmiş. Bilmiyoruz yani” dedi. Küçük çocuğun annesi Fadime Aygün, ekiplerin çalışmaların endişeyle takip etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!