Ankara sandık başındaydı

Güncelleme Tarihi:

Ankara sandık başındaydı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2024 19:17

Başkent, beş yıl görev yapacak Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarları seçmek için dün sandık başına gitti. Seçmenler, sabahın erken saatlerinden itibaren okullara giderken katılımın yoğun olduğu gözlendi.

Haberin Devamı

Dün gerçekleştirilen yerel seçimler için tüm yurtta olduğu gibi başkent Ankara’daki seçmenler de erken saatlerden itibaren sandık başındaydı. 4 milyon 304 bin 874 kayıtlı seçmenin bulunduğu Ankara’da 13 bin 253 sandık kuruldu. Seçimlere katılımın yoğun olduğu gözlendi. Başkentte oy verme işlemi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen saate göre 08.00 itibarıyla başladı, saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Belediye başkan adayları da aileleriyle birlikte oy kullanmaya gitti.

Ankara sandık başındaydı

Ankara sandık başındaydı

Haberin Devamı

‘VATANDAŞIMIZIN KARARINA SAYGI DUYACAĞIZ’

Ankara sandık başındaydı

AK Parti ABB Adayı Turgut Altınok oyunu, Keçiören’de kullandı. Eşi Süreyya Altınok, kızları Aybüke Altınok Köksal ve Ayça Altınok’un yanı sıra torunları ile birlikte Karargahtepe Mahallesi’ndeki Kocatepe İlkokulu’na gelen Altınok, 4382 nolu sandıkta oy verdi. Altınok, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Demokrasi herkesin kendi hür iradesinin tecellisidir. Vatandaşımızın verdiği karara, iradesine sahip çıkıp, saygı duyacağız. Ankara ülkemizin vitrini ve aynası. Ankara sıradan bir başkent değil Milli Mücadele’mizin başkenti. Şu an bulunduğumuz mahallenin adı da Karargahtepe Mahallesi’dir. Atatürk, 1919’da Ankara’ya geldiğinde Keçiören’e geliyor, dolayısıyla şu an bulunduğumuz okul Milli Mücadelemizin şekillendiği yerdir. Ülkemize hayırlı olsun, hayırlı hizmetlere vesile olsun. Kazanan, şehirlerimiz ve ülkemiz olsun” dedi.

‘SONUÇ HAKKINDA TEREDDÜDÜMÜZ YOK’

Ankara sandık başındaydı

CHP ABB Adayı Mansur Yavaş, oyunu Çankaya Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 4101 numaralı sandıkta kullandı. Yavaş, oyunu aynı sandıkta eşi Nursen Yavaş ve kayınvalidesi Nevin Kıvanç’la birlikte kullandı. Mansur Yavaş oyunu kullanırken eşi Nursen Yavaş ve torunu Mansur Kemal ile gazetecilere poz verdi. Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Yavaş, “Ankara için hayırlı uğurlu olsun. Seçimlerin sonucu hakkında hiçbir tereddüdümüz yoktur” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘ANKARA’YA HAYIRLI OLMASINI DİLERİM’

Ankara sandık başındaydı

İYİ Parti ABB Adayı Cengiz Topel Yıldırım, oyunu ailesiyle birlikte Gölbaşı Taşpınar Ayşe-Yakup Eskitoros İlk ve Ortaokulu’ndaki 1324 numaralı sandıkta kullandı. Yıldırım, “Demokrasinin gereği olarak fikrini özgürce sandıkta ortaya koyan tüm vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür eder, Ankara’ya hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

ÇOĞU ADAY AİLESİYLE OY KULLANMAYA GİTTİ

Ankara sandık başındaydı

CHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar, eşi Azize Yaşar ile birlikte Demetevler’de bulunan Şehit Hakan Ünver İmam Hatip Ortaokulu 1117 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Yaşar, “Seçilecek belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ve muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyor, ülkemizin çağdaş yarınlara kucak açması adına yerel seçimlerin hepimiz için hayırlı, uğurlu olmasını umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ankara sandık başındaydı

AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Aydoğan, oyunu kullandıktan sonra, “Seçimlerin Yenimahalle’mize, vatandaşlarımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Ankara sandık başındaydı

MHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Enver Demirel, oyunu eşi İlknur Demirel ile birlikte Göksu Mahallesi Şehit Hamza Yıldırım Ortaokulu’nda kullandı. Demirel, “Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Seçimlerin Etimesgut’umuza, Ankara’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Ankara sandık başındaydı

Haberin Devamı

CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu, oyunu Yeni Bağlıca Mahallesi’nde bulunan Halil İnalcık Anadolu Lisesi’ndeki 3359 numaralı sandıkta kullandı. Beşikçioğlu, “Güzel bir heyecanımız var. İyi bir seçim süreci geçirdik, çok çalıştık. Umarım karşılığını görürüz, hepimize hayırlı olsun” dedi.

Ankara sandık başındaydı

Ailesiyle birlikte Türkoğlu İlkokulu’nda oyunu kullanan AK Parti Sincan Belediye Başkan Adayı Murat Ercan, “İlçemiz ve başkentimiz için hayırlı olsun. Gerçek belediyecilik ile kazanan Ankara’mız ve Sincan’ımız olsun” dedi.

Ankara sandık başındaydı

AK Parti Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çetin, oy zarfını sandığa ailesiyle birlikte attı.

Haberin Devamı

Ankara sandık başındaydı

MHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ramazan Şimşek, oyunu kullandıktan sonra, “Gölbaşı’mız için oyumuzu kullandık. Vatanımıza, milletimize, Gölbaşı’mıza hayırlı olsun” dedi.

Ankara sandık başındaydı

CHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı, oyunu eşi Seher Odabaşı ile Hacılar İlkokulu’nda kullandı. Odabaşı, “Ülkemize, Ankara’mıza, Gölbaşı’mıza hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Ankara sandık başındaydı

CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner oyunu Gazi Anadolu Lisesi’nde kullandı.

Ankara sandık başındaydı

AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, oyunu ailesi ile birlikte Karapürçek Mahallesi’ndeki Hayme Hatun İlkokulu’nda kullandı. Tiryaki, “Seçim sonuçlarının Altındağ, Ankara ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Ankara sandık başındaydı

AK Parti Keçiören Belediye Başkan Adayı Zafer Çoktan da oyunu Şehit Erdinç Aydın İlkokulu’nda kullandı. Çoktan, “Bismillah diyerek sandık başında oyumuzu kullandık. Seçimlerin ülkemize, milletimize, Keçiören'imize hayırlı olmasını diliyorum. Oy vermeye gelen, ilgi ve teveccühleri ile bizleri bahtiyar eden vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı olarak birlik beraberlik içerisinde Türkiye Yüzyılı’nı milletimizle birlikte inşa edeceğiz” dedi.

VALİ ŞAHİN OYUNU ÇANKAYA’DA KULLANDI

Ankara sandık başındaydı

Ankara Valisi Vasip Şahin, oyunu eşi Şeyma Şahin ile birlikte Çankaya-Reşit Galip İlkokulu'nda kullandı.

BAKMADAN GEÇME!