Ankara İtfaiyesi bir haftada 420 kişiyi enkazdan sağ çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Ankara İtfaiyesi bir haftada 420 kişiyi enkazdan sağ çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2023 17:30

ABB, depremin vurduğu illerde 2 bin 847 personel ve 453 araçla görev yapıyor. İlk günden bu yana arama-kurtarma çalışmalarında enkaz altındakilere el uzatan Ankara İtfaiyesi, K9 köpeklerinin de desteğiyle Hatay’da 308, Kahramanmaraş’ta 112, olmak üzere 420 vatandaşı enkaz altından sağ olarak çıkardı.

Haberin Devamı

Deprem felaketinin üzerinden bir hafta geçerken afetin ilk gününden bu yana bölge için seferber olan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 2 binden fazla personel ve 450’den fazla araçla yoğun bir çaba veriyor. Deprem bölgesine yönelik yardım ve destek için ilgili daire başkanlıklarının katılımıyla Afet Koordinasyon Kriz Masası kuran ABB’de çalışmalar vardiya usulüyle yürütülüyor. ABB, AFAD ve diğer kurumların iş birliğiyle Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Malatya, Osmaniye, Kahramanmaraş,  Şanlıurfa ve ilçelerde görev yapıyor. ABB yetkilileri yapılan çalışmalara ilişkin raporu Hürriyet Ankara ile paylaştı.

Ankara İtfaiyesi bir haftada 420 kişiyi enkazdan sağ çıkardı

Haberin Devamı

Ankara İtfaiyesi bir haftada 420 kişiyi enkazdan sağ çıkardı

2 BİN 847 PERSONEL 453 ARAÇ

- 2 bin 847 personel ve kamyon, kamyonet, binek ve arazi aracı, vinç, iş makinesi, cenaze araçlarından oluşan toplam 453 araç ile deprem bölgesine destek verildi. Toplamda 540 TIR kamyon bölgeye ihtiyaçları taşıdı.
- 11 mobil mutfak, 2 mobil fırın ile merkez illere yerleşildi, günde 3 öğün çorba ve sıcak yemek hazırlandı. Yerinde günlük 6 bin 500 kapasiteli ekmek üretilmeye başlandı. Bugüne dek 350 bin ekmek sevkiyatı da ayrıca yapıldı. İhtiyaç halinde ek ekmek sevkiyatı da devam edecektir. Bunun dışında Halk Ekmek, çölyak hastaları için bölgeye glutensiz ürün sevkiyatına devam ediyor.
-Hatay’da bulunan yerleşkede Ankara’dan gönüllü olarak bölgeye gelen 300 moto kurye ile iş birliği içerisinde ihtiyaç duyulan bölgelere anlık erzak, gıda ve eşya ulaşımı sağlanıyor.
-Bölgeye 25 adet de seyyar tuvalet gönderildi.
-142 kamyon ve kamyonet, 18 vinç, 107 iş makinesi de enkaz çalışmaları için alanda bulunuyor.

Ankara İtfaiyesi bir haftada 420 kişiyi enkazdan sağ çıkardı

Haberin Devamı

ASKİ BOZULANI TAMİR EDİYOR

- Deprem bölgesindeki başlıca ihtiyaçlar arasında sayılabilecek olan içme suyu için 124 TIR bölgeye gönderildi. ASKİ’ye ait mobil arıtma cihazı ise Malatya Devlet Hastanesi şebekesine entegre edildi ve günlerdir temiz su sağlanamaması nedeniyle sorun yaşanan hastanenin bu sorunu çözüldü.
-ASKİ ekipleri bölgedeki su hattı arızalarına da müdahale ediyor. Yine ASKİ’nin hazırladığı tamir servisiyle bölgede arızalanan iş makineleri derhal tamir ediliyor.
-ASKİ’nin yer altı akustik dinleme cihazları, enkaz bölgelerinde dinleme yaparak kurtarma çalışmalarına katkı sağlıyor.
-Bölgeye toplamda 137 adet jeneratör ve aydınlatma gönderildi.
-Arama kurtarma çalışmaları kapsamında İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, Hatay’da 308, Kahramanmaraş’ta 112 olmak üzere toplamda 420 vatandaş sağ olarak enkaz altından çıkartıldı.

Haberin Devamı

Ankara İtfaiyesi bir haftada 420 kişiyi enkazdan sağ çıkardı

Ankara İtfaiyesi bir haftada 420 kişiyi enkazdan sağ çıkardı

34 GÜVENLİK PERSONELİ DE VAR

-ANFA Altınpark AŞ., ASKİ Genel Müdürlüğü, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından görevlendirilen personeller de arama, kurtarma ve destek görevlerinde saha çalışmalarına katılım sağlıyor. Ayrıca güvenlik konusunda destek sağlamak amacıyla 34 ANFA Güvenlik personeli de görevlendirildi.
- Bin 217 adet ısıtıcı cihazlar depremzedelere gönderildi.
-Dezenfektan, maske, enjektör, ameliyat eldiveni, ağrı kesici ve ağrı kesici merhem, ilk yardım çantaları, bebek bezi, kadın ve hasta bezi gibi muhtelif sağlık ürünü gönderildi. Köpek ve kedi maması desteği de bölgeye ulaştırıldı. Stokların azalması sonucu sahadan alınan bilgiye göre tedarik edilmeye devam ediliyor.
-Cenaze hizmetlerine destek olmak üzere personel ile birlikte 22 cenaze nakil aracı, 70 adet de tabut gönderimi sağlandı. 35 adet Hatay’a 35 adedi de Kahramanmaraş’a sevk edildi.

Haberin Devamı

Ankara İtfaiyesi bir haftada 420 kişiyi enkazdan sağ çıkardı

SAĞLIK KABİNİ HİZMETTE

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nın deprem bölgesine gönderdiği sağlık kabini ve seyyar tuvalet de bölgeye ulaştı. Sağlık kabini, içerisinde bulunan ilaç ve tıbbi sarf malzemeleriyle Hatay’da depremzedelere hizmet vermeye başladı.
Öte yandan ABB Kent Estetiği Daire Başkanlığı ile ANFA ekipleri yaşanabilecek salgın riskine karşı Hatay’ın merkezinde başlattığı temizlik çalışmasını sürdürüyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş, deprem bölgelerinde yapılan temizlik çalışmasını, “Büyük yıkımın bir sonucu olarak deprem bölgelerindeki vatandaşlarımız salgın tehdidiyle karşı karşıya. Kent Estetiği Dairesi ve ANFA ekiplerimiz Hatay Merkez’de temizlik çalışmalarına başladı. Olası tehlikenin olumsuz sonuçlarını en aza indirmeye çalışıyoruz” sözleriyle duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!