Ankara Gölbaşı’ndan Adıyaman Gölbaşı’na gülümseten destek

Güncelleme Tarihi:

Ankara Gölbaşı’ndan Adıyaman Gölbaşı’na gülümseten destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2023 15:22

Merkezi Ankara Gölbaşı’nda bulunan Hempa Çocuk Derneği, depremden ciddi hasar alan Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine yardım götürdü. Dernek, bölgede hijyenik ped, bebek maması, bebek bezi gibi temel ihtiyaçları karşılarken, gönüllü psikologlar da, çocuklar için psikososyal destek çalışması yaptı.

Haberin Devamı

Hempa Çocuk Derneği, Adıyama’nın Gölbaşı ilçesindeki depremzedelere yardım eli uzattı. Dernek bünyesindeki gönüllü psikologlar kitap, kırtasiye malzemesi, oyuncak gibi materyalleri çocuklara götürerek psikososyal destek etkinlikleri yürüttü. Her gidilen köyde oyunlar oynandı keyifli vakitler geçirildi. Dernek, bölgede hijyenik ped, bebek maması, bebek bezi gibi temel ihtiyaçları karşıladı.

Ankara Gölbaşı’ndan Adıyaman Gölbaşı’na gülümseten destek

Ankara Gölbaşı’ndan Adıyaman Gölbaşı’na gülümseten destek

SELAM VE SEVGİ GETİRDİĞİMİZİ SÖYLEDİK

Bölgede çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Dernek Başkanı İbrahim Enes Duruay şu bilgileri verdi: “Özellikle merkezden uzak taşra bölgelere, dağ köylerine gidiyoruz. Gölbaşı’nı ziyaret ettik, çocuklar için psikososyal destek atölyeleri düzenledik. Köylerdeki afetzedelere de Ankara’dan selam ve sevgi getirdiğimizi söyledik. Oyun, çocuk haklarının bir parçası. Ama buradaki çocuklar oyun haklarına erişimden mahrumlar. Biz istiyoruz ki çocuklar oyun haklarına erişebilsinler. Çünkü artık o akut süreci geride bırakmaya yaklaşıyorken bu temel haklara erişimin üzerine yoğunlaşılması gerekir. Biz de buna destek vermeye çalışıyoruz. Çocuklar yaşadıkları travmatik olayları oyun yoluyla canlandırma yöntemiyle dışa vurabiliyor. Oyun terapistleri ve psikologların danışmanlığı ile planladığımız atölyeler, çocukların duygularını aktarmaları için boyama, enerjilerini kullanabilmeleri için hareketli grup oyunları ve deprem ile ilgili bilinç kazanabilmeleri için deprem içerikli hikâyelerin birlikte okunmasını içeriyor.

Haberin Devamı

Ankara Gölbaşı’ndan Adıyaman Gölbaşı’na gülümseten destek

Ankara Gölbaşı’ndan Adıyaman Gölbaşı’na gülümseten destek

GÜLÜMSEMELERİ MOTİVASYON KAYNAĞIMIZ

Hatay’da yaklaşık 200, Kahramanmaraş’ta bin 100 ve Adıyaman’da 800’den fazla çocuğa ulaşarak gönüllü psikologlarımızla birlikte psikososyal destek atölyeleri düzenledik. Düzenlediğimiz atölyelerde karşılaştığımız yüzlerce insanın acı dolu hikâyeleri ve zorluklarla dolu anıları var. Ama biz şu an bu hikâyelere odaklanıp duygusal tepkiler vermektense mantıklı bir yaklaşımla daha çok çocuğun hak erişimini güçlendirmek istiyoruz. Çocuklarla bir arada olmak insana en çok da umut etmeyi öğretiyor. Biz bu bölgelerdeki insanların, bu bölgede yaşayan depremden etkilenmiş çocukların temel insan haklarına erişimlerini sağlamak için çabalıyoruz. Depremden etkilenen bütün bireylerin yaşaması, barınması, çocukların eğitim alması, oyun oynaması onların ülkemizce kabul edilen uluslararası sözleşmelerce de güvence altına alınmış temel haklarıdır. Hempa Çocuk Derneği olarak bunun bilinciyle çocuklar için sahadayız. Çocukların gülümsemeleri ise ekibimizin en önemli motivasyon kaynağıdır.”

BAKMADAN GEÇME!