Ankara DT ödülleri topladı

Güncelleme Tarihi:

Ankara DT ödülleri topladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2018 14:14

Sanat Kurumu’nun ‘2016-2017 Sezonu Tiyatro Ödülleri’ belli oldu. Ankara Devlet Tiyatrosu’nun ‘Gayri Resmi Hürrem’ ve ‘Felatun Bey İle Rakım Efendi’ oyunları, üçer ödül aldı.

Haberin Devamı

Sanat Kurumu’nun bu yıl tiyatro dalında seçtiği yılın sanatçıları ve eserleri şöyle:
En İyi Yönetmen: Sivas Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Lysistrata’ adlı oyunuyla Barış Erdenk.
En İyi Kadın Oyuncu: Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Yaşlı Kadının Ziyareti’ adlı oyundaki rolü ile Serap Sağlar.
En İyi Erkek Oyuncu: Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Felatun Bey İle Rakım Efendi’ adlı oyundaki rolü ile Bülent Çiftçi ve Konya Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Fatih (Bizans Düştü)’ adlı oyundaki rolü ile Doğan Doğru.
En İyi Sahne Tasarımı: Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Yaşlı Kadının Ziyareti’ ve Sivas Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Lysistrata’ adlı oyunlarındaki sahne tasarımları ile Hasan Yavuz.
En İyi Giysi Tasarımı: Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Gayri Resmi Hürrem’ adlı oyunundaki çalışması ile Funda Karasaç ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Felatun Bey İle Rakım Efendi’ adlı oyunundaki çalışması ile Fatma Görgü.
En İyi Müzik: Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Gayri Resmi Hürrem’ adlı oyundaki çalışması ile Turgay Erdener.
En İyi Hareket Tasarımı: Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Felatun Bey İle Rakım Efendi’ adlı oyunundaki çalışması ile Özgür Adam İnanç.
En İyi Yapım: Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Gayri Resmi Hürrem’ oyunu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!