ANKAPARK EXPO yolcusu

Güncelleme Tarihi:

ANKAPARK EXPO yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 16:01

Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan-30 Ekim tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek EXPO 2016 Fuarı’na katılarak, Başkent’i tanıtacak. Kentin tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin yanı sıra milyonlarca turist çekmesi hedeflenen Ankapark da EXPO’da görücüye çıkıcak.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin nisan ayı olağan görüşmeleri, önceki gün başladı. Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Meclis üyeleri, Belediye Kanunu gereğince yerel seçimler sonrası belirlenen ve iki yıldır görevde olan Meclis Başkanlık Divanı ve Encümen üyeleri ile İhtisas Komisyonu üyelerini gizli oylamayla yeniden seçti. Ali İhsan Ölmez Meclis Başkan Vekili, Nail Çimen de 2’nci Başkan Vekili olarak yeniden seçildi. 

ANTALYA’DAN DAVET GELDİ

Meclis’te, 23 Nisan-30 Ekim tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek EXPO 2016 Fuarı’na Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de katılması görüşüldü. Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar imzası ve Başkan Melih Gökçek’in oluruyla Meclis’e gelen Başkanlık Yazısı’nda, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliği’nin EXPO 2016 Fuarı’na Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de katılım sağlanmasını rica ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

KÜLTÜREL VE TURİSTİK TANITIM

23 Nisan’a kadar Büyükşehir’e ait tesis ve tanıtım bölgesinin acilen hazır hale getirilerek tanıtım ve görüşmelerin yapılması ve bilgi alışverişinde bulunulması amacıyla ilgili daire başkanlıklarının görevlendirilmesi talep edildi. Başkanlık Yazısı tüm grupların oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre, Ankara’nın tarihi, kültürel ve turistik değerleri ile belediye faaliyetlerini EXPO 2016 boyunca tanıtılacak.

ANKAPARK EXPO yolcusu

ŞEHİTLER İÇİN ANIT ÇALIŞMASI

Toplantıda, Meclis Üyesi Ahmet Er’in verdiği önerge ile Kızılay Güvenpark’ta 13 Mart’ta meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden ve Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilen üniversite öğrencisi Feyyaz Aydın’ın mezarının yanında bulunan boş mezar yerlerinin, annesi Meksure Aydın ve babası Fevzi Aydın’a ücretsiz tahsis edilmesi de oybirliğiyle kabul edildi. Meclis üyeleri, Kızılay’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına bir anıt yapılması yönünde CHP’li M. Emin Tırpancı’nın verdiği önerge ile tüm grupların ortak verdiği şehitler için ‘Kahramanlar Anıtı’ önergesinin birleştirilerek ilgili komisyona gönderilmesini de kararlaştırdı.

Haberin Devamı

TERÖR BÖLGELERİNE GIDA YARDIMI

Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, komisyon çalışmalarına tüm üyelerin katılabileceğini belirterek burada yapılacak görüşmeler sonrası çalışmanın netleşeceğini söyledi. Belediye Meclisi’nde, AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Yıldız’ın Büyükşehir Belediye Meclisi’ne verdiği önerge doğrultusunda, terör olaylarının yaşandığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki valilik ve kaymakamlıkların her türlü acil gıda maddesi, giyim, ev eşyası ve araç-gereç ihtiyaçlarının bütçe imkanları doğrultusunda protokolle verilmesi ve bu konuda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri’nin görevlendirilmesi de oy birliğiyle kabul edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!