Altındağ’a Gazze ambargosu benzetmesi tartışma çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Altındağ’a Gazze ambargosu benzetmesi tartışma çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2023 18:53

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Kasım Ayı 12’nci birleşimini önceki gün Meclis Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında gerçekleştirdi. Görüşmede ABB, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü’nün 2024 performans programları oy birliğiyle kabul edildi. AK Parti Grubu, performans programlarıyla ilgili eleştirilerini yarın yapılacak olan bütçe görüşmelerinde açıklayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Meclis’te gündem dışı söz alan AK Parti Altındağ Meclis Üyesi Muhammet Budak, Ulus Hali’nde devam eden tadilat çalışmaları nedeniyle ABB yönetimini eleştirdi. Budak’ın “Gazze’ye İsrail’in uyguladığı ambargo Altındağ’a uygulanıyor” sözü ise AK Parti ve CHP arasında tartışmaya neden oldu. Budak yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Altındağ’a Gazze ambargosu benzetmesi tartışma çıkardı

İSRAİL AMBARGOSU BENZETMESİ

“Altındağ’ın nüfusu geceleri 500 bin ama gündüz 1 milyona aşkın bir nüfusa sahip. Ulus Hali tarihi bir hal. Ulus’ta yüzlerce esnafımız binlerce de Ulus Hali’nden alışveriş yapan Ankaralı hemşehrilerimiz var. Ancak ne yazık ki yazın işlerin durgun olduğu bir dönemde tadilat yapılmadı. Ne zamanki balık sezonu açıldı, Ulus hali hareketlendi, vatandaşlar akın akın gelmeye başladı işte o zaman Ulus Hali’nin tadilatına başlandı. Vatandaş ve esnaf ne yapıyor yağmurda, soğukta, rüzgârda rezil durumda. Bunu bir ayda yapması gereken ve bunu taahhüt eden Büyükşehir Belediyesi maalesef iki ayı aştı halen daha tadilatı yapılmadı. İnanın Gazze’ye İsrail’in uyguladığı ambargo Altındağ’a uygulanıyor. Şu hizmeti bir önce tamamlayın ve hem Ulus esnafı hem de Altındağlı, Ankaralı vatandaşlarımız rahat bir şekilde sokaklarda değil kapalı alanda doğru bir yerde alışveriş yapsınlar.”

Haberin Devamı

‘BU NASIL BENZETME?’ TEPKİSİ

Altındağ’a Gazze ambargosu benzetmesi tartışma çıkardı

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise Budak’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Neslihanoğlu, “Bir benzetmesi var; ‘Büyükşehir tarafından Gazze’ye uygulanan ambargonun daha kötüsü Altındağ’a uygulanıyor.’ Bu nasıl benzetme? Ben bu arkadaşın daha yüzünü hiç görmedim burada ilk kez çıktı, böyle bir ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı konuşma yaptı. Gazze konusunda bizim fikrimiz, duruşumuz belli. Böyle bir benzetmeyi kafasında nasıl kurabilir, hangi hayal dünyasında yaşıyor. Olur mu öyle bir şey. Ankara’da Ankara’nın bütün ilçeleri Büyükşehir Belediyesi için hepsi eşit mesafede, aynı yakınlıkta yerlerdir. Altındağ’da kendi belediyesinin çalışmalarına bakacak. Ama ben bunların hepsine pazartesi ayrıntılı bilgi ve cevap vereceğim. O benzetmesi yanlış bu benzetmesinden dolayı arkadaşımızı özür dilemeye davet ediyorum” diye konuştu. Budak, özür dilemeyerek benzetmeyi tekrar etti.

BAKMADAN GEÇME!