Altınbis büyük ilgi gördü

Güncelleme Tarihi:

Altınbis büyük ilgi gördü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 01:34

Başkent Millet Bahçesi’nde hizmet veren dijital akıllı bisiklet sistemi ‘Altınbis’, kent sakinlerinden büyük ilgi görüyor. 7’den 70’e herkesin kullandığı ‘Altınbis’ üç ayda, yedi bin aktif üye sayısına ulaştı.

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi tarafından Başkent Millet Bahçesi’nde üç ay önce hayata geçirilen dijital bisiklet kiralama sistemi, ‘Altınbis’, bu süre içerisinde parka gelen ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Altınbis uygulamasının aktif üye sayısı 7 bine ulaştı. Altınbis uygulamasının kısa sürede büyük ilgi görmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı şunları söyledi:

Altınbis büyük ilgi gördü


DİJİTAL PLATFORMA TAŞIDIK

“Altındağ’ı her bakımdan öne çıkarmak için teknolojiyi yakından takip ediyor ve tüm yenilikçi gelişmeleri Altındağ’da hayata geçirmeye çalışıyoruz. Millet Bahçesi’nde bisiklet kiralayıp gezme uygulaması, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyordu. Hem işlemleri kolaylaştırmak hem de yoğunluğu biraz olsun hafifletmek için kiralama işlemini dijital platforma taşıdık. Çok doğru bir iş yaptığımızı şimdi daha iyi anlıyoruz. Altınbis uygulaması büyük ilgi gördü. Vatandaşların hem hayatı kolaylaştı, hem de zaman kazandırdı. 7’den 70’e herkes keyifle bisiklete binebiliyor.”

Haberin Devamı

CEPTEN TAKİP EDİLEBİLİYOR

Altınbis isimli uygulama sayesinde, parkta bisiklet kiralamak isteyen vatandaşlar, kaç adet bisiklet olduğunu, kaç tanesinin hareket halinde olduğunu ve kaç tanesinin kiralanmaya müsait olduğunu cep telefonlarından rahatlıkla görebiliyor. Kullanıcılar, kiralama aşamasından sonra ise kullanım süresini ve bakiyesini yine cep telefonundan takip edebiliyor. Uygulama ayrıca, bisikleti kiralayan kişinin, olası bir arıza durumunu yine cep telefonundan çevrimiçi olarak bildirebilmesine imkân tanıyor. Uygulamayı telefonuna indiren her kullanıcının rahatlıkla kullanabildiği Altınbis, turistler için de büyük kolaylık sağlıyor. Çünkü uygulama, İngilizce olarak da hizmet veriyor. Altınbis uygulaması, Google Play ve AppStore’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Altınbis büyük ilgi gördü

Altınbis, 3 kilometre uzunluğunda bisiklet yolunun yer aldığı Başkent Millet Bahçesi’nin içinde bisiklet sürme keyfi yaşatıyor. İlk bir saatlik ücreti 20 TL olan uygulamanın daha sonraki saat başı ücreti 10 TL olarak devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!