AK Parti'yi bu kez imar böldü

Güncelleme Tarihi:

AK Partiyi bu kez imar böldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2018 14:37

Büyükşehir Belediyesi otoparklarıyla ilgili 1 TL kararında bölünen Büyükşehir Meclisi AK Parti grubu bu defa Polatlı’daki bir imar planında ayrılığa düştü. AK Partili Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez ve bir grup AK Partili muhalefetle beraber ‘komisyona gönderilsin’ dedi. Diğer AK Partililer ise ‘burada görüşülsün’ yönünde oy verdi. Karar 33’e karşı 24 oy ile komisyona gönderildi.

Haberin Devamı

Daha önce Büyükşehir’e bağlı otoparkların tam gün ücretinin 1 TL’ye düşürülmesi konusunda bölünen Büyükşehir Meclisi AK Parti grubu bu kez de Polatlı’ya ilişkin bir imar planı üzerinde görüş ayrılığına düştü. Büyükşehir Belediye Meclisi, mart ayı olağan toplantısının son oturumunu önceki gün Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis, 15 yıl önce yapılan ve 1.80-1.40 gibi emsallerin yer aldığı ‘Polatlı Zafer Mahallesi’ndeki emsalin 1.20’ye çekilmesi’ne ilişkin imar planını da görüştü. Plan tüm parti grupları arasında tartışmalara neden olurken AK Parti grubunu da böldü. Ak Partili bir grup Meclis üyesi, “Burada görüşülsün” derken, Ali İhsan Ölmez ve bir grup AK Partili ile birlikte muhalefet de “Komisyona gönderilsin” kararını savundu. Konuya ilişkin aykırı önerge veren Ali İhsan Ölmez’in önerisi 33’e karşı 24 oy ile kabul edildi. Plan, muhalefet ve bir grup AK Partilinin “ret” yönündeki kararının ardından oy çokluğuyla komisyona iade edildi.

Haberin Devamı

HAK GASPI YAPIYORUZ, TAZMİNAT ÇIKAR

MHP Grubu adına söz alan Fikret Karadavut, “15 yıl önce yapılmış bir plan geriye dönük olarak işlemez hale getiriliyor. Bugün bir emri vaki ile devlette devamlılık esasını da bir kenara bırakarak, ‘Bu planları bugünden itibaren iptal ettik’ diyoruz. Yargı planlarının tescili tamamlandığında iptaller ciddi hak mahrumiyetine yol açtığı ve tazminat doğurma ihtimali olduğundan oyumuz olumsuzdur” diyerek plana tepki gösterdi. BBP’li Meclis Üyesi İbrahim Uyar ise “Bu planların tamamı tescilli. Bu kararı aldığımız takdirde de oradaki binlerce insana hak gaspı yapıyoruz. Yeni birkaç yıl önce yapılmış plan da değil” sözleriyle imar dairesine veya komisyona iade edilmesini tavsiye etti.

CHP: SİZ YETERİNCE TARTIŞMAMIŞSINIZ

AK Parti grubu ise imar planının burada görüşülerek oylanması gerektiğini savundu. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Yıldız konuşmasında, DSİ’nin kanal çalışması nedeniyle emsalin düşürüldüğünü belirtirken oturumu yöneten Ölmez, imar planında bununla ilgili bir notun yer almadığına dikkat çekti. AK Partili Faruk Gültekin ise son olarak kat yüksekliğinin 6’dan 8’e çıkarılmasını önerirken bu öneri de kabul edilmedi. CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya ise AK Partilileri, “Anladığım kadarıyla siz bunu kendi grubunuzda yeterince tartışamamışsınız” sözleriyle eleştirdi.

Haberin Devamı

O İNSANLARIN YARIM DAİRESİNİ YIKMAM

Oturumu yöneten Ali İhsan Ölmez, benzer iki planın daha olduğunu (Polatlı Üçpınar-Dodurga) ancak Meclis gündemine gelmediğini söyledi. Kazanılmış hakkın iptal edilmesiyle tazminat doğacağına dikkat çeken Ölmez özetle şöyle konuştu:
“Bu hak tesis edilmiş, bazı insanlar inşaatını bitirmiş. Kararda onlar müstesna diyorsunuz. İnşaatı yapmayana burada Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırılık çıkar. Benim günahım ne, param yoktu yapamıyorum. Zengin yaptı bitirdi, fakir yaptı bitiremedi. Sonuçta yapan kurtuluyor, yapmayan da kurtulmuyor. Yapmak üzere olanın payını da düşürüyorsunuz. 60’a yakın Polatlı’dan gelen insanla görüştüm. Ben o insanların yarım dairesini Ali İhsan Ölmez olarak yıkmam. Bu kadar net. Siz yıkarsınız yıkmazsınız onu da bilmem.”

Haberin Devamı

KOMİSYONDAN ÇIKTI MECLİS’E GELMEDİ

Öte yandan çok sayıda vatandaşın da takip için Belediye’ye geldiği Polatlı Üçpınar ve Dodurga ile ilgili imar planının İmar Komisyonu’nda görüşülerek oylandığı ancak Meclis’e gelmediği belirtildi. Oturumu yöneten AK Partili Ali İhsan Ölmez ile kendi partisinde olan İmar Komisyonu Üyesi Faruk Gültekin arasında ilginç diyaloglar yaşandı:
- Ölmez: İkizi dediğim konuda (Polatlı Üçpınar-Dodurga) komisyon kararını vermiş miydi?
- Gültekin: Önümüzdeki ay gelecek.
- Ölmez: Ben ne zaman geleceğini sormuyorum komisyon kararını verdi mi?
- Gültekin: Kararımızı aldık Meclis gündemine yetişmemiş.
- Ölmez: Komisyon kararı oluşmasına rağmen Meclis’e gelmemesini ben kendi adıma, “Bu konuyu biraz daha bekletelim, paydaşların fikrine bakalım da indirelim” olarak yorumluyorum.

Haberin Devamı

Polatlı Üçpınar ve Dodurga’da daha önce verilen emsal değerlerinin düşürüldüğü imar planına komisyondaki AK Partili bazı Meclis üyelerinin ret oyu verdiği bu yüzden de Meclis’e getirilmediği iddia edildi.

MESCİT MECLİSİ GERDİ

Öte yandan Meclis Elvankent Ata Mahallesi’ndeki yeşil alanın bir kısmına mescit yapılmasına ilişkin imar plan değişikliğini de görüştü. Camiye karşı olmadıklarını belirten MHP ve CHP grubu bölgede beş cami bulunduğunu alanın ise mahalledeki tek yeşil alan olduğunu belirterek kararın iptalini istedi. AK Parti grubu ise mescidin ağaç kesilmemek şartıyla 250 metreyi geçmemek kaydıyla yapılacağını belirterek kabulünü istedi. Karar oy çokluğuyla kabul edildi. İzleyici bölümündeki mahalle sakinleri Meclis’i yuhalayarak karara sert tepki gösterdi.

BAKMADAN GEÇME!