Ailerere umut çocuklara şifa

Güncelleme Tarihi:

Ailerere umut çocuklara şifa
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2017 14:47

Oğluna ‘disleksi’ teşhisi konulmasının ardından kendini bu hastalığın tedavisine adayan Dr. Selma Şarda, bir merkez kurdu. Aldığı tüm eğitimlerde öğrendiklerini oğlu Yarkın’da uygulayan Selma Şarda, şimdi ise yüzlerce çocuk ve ailenin umudu oldu.

Haberin Devamı

Selma Şarda, 1998’de Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden mezun oldu. Hakkari, Diyarbakır, Tatvan, Lüleburgaz gibi Türkiye’nin birçok ilinde görev yapan Şarda, özellikle Güneydoğu’da bulunduğu süre içerisinde kadın askeri doktor olarak çok sayıda aileyi gözlemleme olanağı yakaladı.
Şu an 17 yaşında olan oğlu Yarkın'a altı yıl önce disleksi teşhisi konulmasının ardından hayatının bambaşka bir yöne evrildiğini söyleyen 43 yaşındaki Selma Şarda, "Teşhis konulana kadar da bir sürü sıkıntı çektik tabii. Niye öğrenmiyor, niye anlamıyor, niye aklında kalmıyor, unutuyor gibi endişelerin sonucunda 'Oğlunuz disleksi' dediler. Biz öylece kalakaldık" dedi.
Selma Şarda, oğlu için Türkiye'deki disleksi tedavi yöntemlerini araştırdığını fakat o dönem bu konuda oturmuş bir sistem olmadığını gördüğünü belirterek, disleksi üzerine kendisini geliştirmeye karar verdiğini anlattı.
Bu kararla tıp doktorluğunu bırakarak, NLP uygulayıcı eğitimi, zihin haritaları, hafıza teknikleri, zeka-akıl oyunları gibi eğitimler aldığını ifade eden Şarda, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

ÖĞRENDİKLERİMİ YARKIN’DA UYGULADIM

"Disleksiye yönelik sonradan aldığım tüm eğitimlerde öğrendiklerimi Yarkın'da uyguladım ve çok güzel sonuçlar elde ettik. Yarkın şimdi 17 yaşında kocaman bir delikanlı, kendi yolunu çizebildi. Sonra dedim ki bu kadar eğitim tek bir çocuk için harcanmamalı ve baktım ki aile ayağı bu süreçlerde çok boş kalıyor, ailelere bir şekilde yol gösterilmesi gerekiyor. Özel eğitim kurumları haftada bir iki saat çocuklarla çalışıyor, eğitimlerini veriyorlar, çok da güzel şeyler yapıyorlar ama bunu aile desteklemezse yaptığınız şey boşa gidiyor. Bu nedenle ben de aileleri bu konuda bilinçlendirmek, disleksinin Türkiye'de biraz daha sesini duyurmak, dislektik çocukların önlerini açabilmek için böyle bir yola girdim ve 2016'nın sonunda danışmanlık merkezimi kurdum."

DİĞER ÇOCUKLAR İÇİN ÇABALIYORUM

Türkiye'nin 81 ilinde eğitimler verdiğini söyleyen Şarda, "Ben şimdi Türkiye'nin her yerine gidiyorum. Pek çok şehirde annelere, babalara, eğitimcilere eğitimler veriyorum. Benim en büyük özelliğim, herkes için ulaşılabilir olmak. Her yere elimi uzatmaya çalışıyorum. Biz 11 yaşında tanı aldık ama keşke 7-8 yaşında alabilseydik. Diğer çocukların bunu yaşamaması için çabalıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

ÜÇ DİL ÖĞRENDİ

Dr. Selma Şarda, oğlunun gelişimsel sürecine yönelik ise "Çok şükür oğlum kendini kurtardı. Disleksi zaten geçen bir şey değil, geçmeyecek ama onunla yaşamayı öğrendi. Dislektik çocuklarda bir başarı noktası bulmanız gerekiyor. Oradan çocuk hayatını kotarıyor. Biz onu bulduk, çok şanslıyız. Harika dil öğreniyor. 17 yaşında üç tane yabancı dile hakim" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!