AHOK’tan ABB’ye: ‘Gelir desteği 3+3 ay olsun’

Güncelleme Tarihi:

AHOK’tan ABB’ye: ‘Gelir desteği  3+3 ay olsun’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2020 10:13

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nin 8 Mayıs’taki olağanüstü oturumunda tüm parti gruplarının oy birliğiyle alınan ‘kentte toplu taşıma hizmeti yapan esnafa gelir desteği verilmesi’ kararının ardından esnafa yakıt desteği ödemeleri ABB tarafından önceki gün yatırıldı.

Haberin Devamı

Toplu taşımadaki yüzde 50 doluluk kriterinin 1 Ekim’e kadar uzatıldığına dikkat çeken Ankara Halk Otobüsleri Kooperatifi (AHOK) Başkanı Kurtuluş Kara, ABB Başkanı Mansur Yavaş’a “İkinci üç aylık dönem için de ABB Meclisi’nden destek kararı almayı önermesini beklemekteyiz” çağrısı yaptı. Salgın nedeniyle sektör olarak zor günlerden geçtiklerini belirten Kara özetle şunları söyledi:

DESTEK 40 YILDA BİR İLK OLDU

AHOK’tan ABB’ye: ‘Gelir desteği  3+3 ay olsun’


“ABB Meclisi’nin oy birliği ile aldığı 3 ay süreyle akaryakıt destek ödemesi kararı sonrası 27 Mayıs’ta birinci ödemeler hesaplara ulaşmıştır. Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş başta olmak üzere, Meclis üyelerimiz ve süreçte çabaları bulunan tüm belediye bürokratlarına teşekkür ederiz. Zor geçen günlerde bir nebze de olsa, zarar hanemizin yükünü azaltacak bu destek 40 yılı aşkın hizmet süremizde bir ilk olarak kayıt altına alınmıştır. Sürecin devam etmesinin vermiş olduğu maddi zararların telafisinin oldukça uzun bir zamana yayılacağı kaçınılmazdır.

İKİNCİ DÖNEM İÇİN DE BEKLİYORUZ

Haberin Devamı

TBMM tarafından çıkartılan torba yasada belediyeler tarafından verilecek destek ödemelerinin 3+3 ay olarak uygulanabileceği belirtilmiştir. Sayın başkanımızdan (Mansur Yavaş) 3 aylık sürecin sonunda, tekrar değerlendirme yaparak, mevcut mali veriler dikkate alınarak, ikinci 3 aylık dönem için de ABB Meclisi’nden destek kararı almayı önermesini beklemekteyiz. Virüs ile mücadele edilen sürecin en kısa zamanda son bulmasını temenni ederken sektörümüzün ayakta kalması için, akaryakıt ÖTV desteği başta olmak üzere kalıcı çözümlerin uygulanmasını da Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetten talep etmekteyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!