Acının simgesi ‘Aylan Bebek’

Güncelleme Tarihi:

Acının simgesi ‘Aylan Bebek’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 17:12

“Acılara karşı en iyi silah sanattır” diyen ressam Didem Öneş’in, cansız bedeni Ege kıyılarına vuran ‘Aylan Bebek’ ile Ankara ve Suruç patlamalarında yaşanan acıları resmettiği eserleri Ankara’da sergileniyor.

Haberin Devamı

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) çalışan ressam Didem Öneş, ilk kişisel resim sergisini, mezunu olduğu TED Üniversitesi’nde açtı. 7 Aralık’ta açılan sergide, Öneş’in karma teknik kullandığı 36 akrilik boya eseri sergileniyor. ‘Hayat bir nefes ilham’ konseptiyle açılan sergide, kadın, deniz ve hayvan temalı resimler öne çıkıyor. Özgürlük duygusunun işlendiği eserler arasında Bodrum’da ailesi ile birlikte çıktığı ‘umuda yolculuk’ta yaşamını yitirip, cansız bedeni kıyıya vuran 2 yaşındaki Aylan Kurdi ile 34 kişinin ölümüne sebep olan Suruç ve 102 kişinin ölümüne sebep olan Ankara’daki patlamalardaki acının anlatıldığı eserler de yer alıyor. Resimlerinin, Türkiye ve dünyada yaşanan üzücü olaylara isyanı olduğunu belirten sanatçı Öneş, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

EN İYİ SİLAH SANAT

“Ülkemizde ve dünyada son bir kaç yılda yaşanan acılara karşı duyduğum isyan noktasında ne yapabileceğim diye düşünürken sanat yöneldim. Çünkü acılara karşı en iyi silah sanattır. Resimlerimde, denize benzettiğim kadını ön plana çıkardım. Deniz nasıl derya derinlikteyse kadın da öyle. Bu yüzden neredeyse tüm eserlerimde deniz ve doğal güzelliği anlatan çıplak kadın motiflerini işledim. Ayrıca ölümünden kendimi sorumlu tuttuğum Aylan bebek ile ölümün en acı yaşandığı Suruç ve Ankara’daki patlamaları da aktardım. Çözüm üretilmesi gereken bir yer olan siyasetin mutsuzluğa sebep olmasına isyan ediyorum.” 

18 Aralık’ta sona erecek olan sergi, her gün 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!