Açık havada flamenko rüzgârı

Güncelleme Tarihi:

Açık havada flamenko rüzgârı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2021 02:59

Flamenko müziğin Türkiye’deki önemli temsilcilerinden Ceyhun Güneş, flamenkonun bir dili olduğunu ve bu dili öğrenebilmek için çok vakit harcamak ve farklı insanlarla çalışmak gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Ceyhun Güneş ve grubu Duende, önceki akşam CerModern’de sahne aldı. Uzun bir aradan sonra yüz yüze konserle Ankaralılarla buluşan Duende’ye ney sanatçısı Bilgin Canaz ve flamenko dansçısı Cristina Benitez eşlik etti. Grup, geleneksel flamenko şarkılarının yanı sıra Türkçe şarkıların da flamenko yorumlarıyla müzik ziyafeti sundu. Cristina Benitez, danslarıyla adeta görsel bir şölen sundu. Yaklaşık iki saat süren konserde sanatçılar, ayakta alkışlandı.

KENDİMİ İFADE ETME BİÇİMİ

Pandeminin müzisyenler için çok zor geçtiğini, hâlâ zorlukların devam ettiğini belirten Ceyhun Güneş, flamenkoya olan ilgisini şu sözlerle anlattı: “Annemin babası çok güzel keman çalardı ve klasik müzik dinlerdi. Evde kulağım müzikle doluydu. Babam, flamenko ve Latin müziğini çok severdi, hâlâ Radyo ODTÜ’de program yapar. Flamenko evde hep vardı, bende gitar çalmayı öğrendikten sonra benim için kendimi ifade etme biçimi oldu. Kendiliğinden gelişti ve flamenkoyu seçmiş oldum. Diğer arkadaşlarla buluşmam çok zor olmadı, bu müziği icra eden çok fazla insan yok zaten. Güzel güzel yolumuza devam ediyoruz.”

FLAMENKO’NUN ORTAK BİR DİLİ VAR

Konserlerine İspanyolların da katılım gösterdiğine değinen Güneş, “Flamenkonun ortak ruhunu yansıtmamız onlara ilginç geliyor. İspanyol olmadığınız halde nasıl bu ruhu yansıtabiliyorsunuz diye soruyorlar. Flamenkonun kendine has bir dili var. O dili konuşmayı öğrenebilmek için hem burada hem de İspanya’da çok vakit harcamak, çok farklı kişilerle çalışmak gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

KONSERLER DEVAM EDECEK

Ney sanatçısı Bilgin Canaz’la farklı projelerde daha önce çalıştıklarını ancak Duende ile ilk kez birlikte sahne aldıklarını ifade eden Güneş, neyin flamenko için çok alışılmış bir enstrüman olmadığını ancak çok yakıştığını aktardı. Güneş, ‘Sufiden Flamenkoya’ isimli projeyle Bilgin Canaz ve Tahir Aydoğdu ile birlikte önümüzdeki dönemde konserler vereceklerini dile getirdi.

Açık havada flamenko rüzgârı

Vokal ve gitarda Burak Altuni, gitarda Ceyhun Güneş, bass’ta Gökhan Bilek, perküsyonda Mert Baycan, neyde Bilgin Canaz ve danslarda Cristina Benitez’in yer aldığı Duende, flamenko müziğin sevilen örneklerini seslendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!