ABD’den Ankara’ya uzanan aşk masalı

Güncelleme Tarihi:

ABD’den Ankara’ya uzanan aşk masalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2010 00:00

ABÜ Şirketler Grubu Sahibi Mimar Ali Balkaya ile Öğretim Üyesi Füsun Balkaya’nın büyük oğlu Yiğit Balkaya ile ABD’li Katie Lansford Büyük Hanlı Park Otel’de evlendi. ABD’li gelin, nikahtan önce müstakbel eşinin işyerinde Müslüman oldu.

Ankara Koleji ve Bilkent Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu Yiğit Balkaya, Amerika’daki işletme masteri sırasında sınıf arkadaşı Katie’e aşık oldu; eğitimini tamamladı ve Ankara’ya döndü. Ancak Katie’den ayrı kalmaya ancak altı ay dayanabildi. Çift, geçen yıl Ağustos’ta nişanlandı. Yiğit’le Katie’nin New York’ta başlayan aşk masalı Ankara Büyükhanlı Park Otel’de mutlu sona ulaştı. Çift 4 Eylül’de New York’ta düğün yapıp sonra Hawai’ye balayına gidecek.

Aksu nikah şahidi

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, profesör Emel Doğramacı, eski Çankaya Belediyesi Başkanı Erdoğan Yavuzlar, Makro Marketler Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Parekendeciler Derneği Başkanı Şeref Songör ile Mustafa Büyükhanlı’nın şahitlikleri ile Katie ve Yiğit, yaşamlarını birleştiren imzayı attılar.

Nikah kokteyli Ankara’nın en köklü ailelerini buluşturdu. Kendi deyimleri ile Ankara’nın “has yerlisi” olan Balkaya ailesini, yakın dostları ve akrabaları olan Koç, Aktar, Kütükçüoğlu, Başak, Kuruçayırlı ailelerinin yanı sıra, Büyükhanlı, Ülkealan, Çalışkan, Kavak, Karabacak, Şahin, Kalıpçı, Altaş, Aker, Uğurlu, Efe aileleri yalnız bırakmadı. Nikah kokteyline yargı mensupları, öğretim üyeleri, sanatçılar, Amerikan Büyükelçiliği’nin mensupları da katıldılar.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!