ABB’den konut adımı

Güncelleme Tarihi:

ABB’den konut adımı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2023 10:19

ABB’nin ‘4. Yıl Projeleri Tanıtım Töreni’nde konuşan Başkan Mansur Yavaş, “Ankara’nın çeşitli bölgelerinde yapacağımız 8 projede yaklaşık binlerce konut üretip hem kira ücretlerinin dengelenmesine katkı sağlayacak hem de dar ve orta gelirli binlerce vatandaşımızı ev sahibi yapmaya başlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) ‘4. Yıl Projeleri Tanıtım Töreni’ önceki gün Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Törene, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldı. Törenin açılışında konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş özetle şunları söyledi:

ABB’den konut adımı

METRODA İNTERNETE İZİN BEKLİYORUZ

“Dört yıldır ellerinde bir metre, Ankara’da beton arıyorlar. İcraatı dökülen betonlar zannedip bize duyulan güveni anlamıyorlar. Şeffaflık, doğruluk, adalet gibi değerler metrelerle ölçülemez, betonlara gömülemez. ‘Sosyal yardımları kesecekler’ demişlerdi. Bu yardımları kimseyi rahatsız etmeden çağdaş bir hale getirdik. ‘Maaşları bile ödeyemezler’ demişlerdi. ABB bırakın maaşları, onlardan kalan 5 milyar liralık borcu ödedi. Sayın Cumhurbaşkanı üniversite öğrencilerine 10 GB internet vereceklerini vadetti. Pandemide, çocuklar eğitimlerinden mahrum kaldıklarında veremediler. Biz devreye girdik, internete erişim sıkıntısı yaşayan 74 bin öğrencimize 9 ay boyunca 10 GB ücretsiz internet desteği sunduk. 928 köyümüzde, EGO otobüslerimizde ve 73 meydanda sınırsız internet hizmetine devam ediyoruz. Metrolarda internet hizmeti sunmak için de izin bekliyoruz.

Haberin Devamı

ANKARA’DA ASBESTLİ BORU KALMADI

Projelerimiz içerisinde aile merkezleri, kreşler, yüzme havuzları, yeşil alanlar var. Esnaflar için yeni ekmek kapıları, gençler için yeni kütüphaneler var. Yıllardır ‘görünmez’ diye yapılmayan ve ihmal edilen altyapı çalışmaları, tarihi Ankara yapıları var. Roma Tiyatrosu’nu yenilerken Anafartalar Çarsısı ve caddesini de yeniliyoruz. Ankara Kalesi 2. Etap restorasyonunu tamamlarken, AŞTİ’nin çehresini değiştiriyoruz. Göreve geldik, Ankara’da asbestli boru kalmadı. Mamak Gölbaşı İçme Suyu Hattı'nı yaklaşık 250 milyon lira maliyetle tamamladık. Daha büyüğünü bu sene içerisinde 30 yıldır su sorunu yaşayan Polatlı’da da 1 milyar 600 milyon lira maliyetle tamamlayacağız. 2013’ten beri hiç otobüs alınmayan kentimize 400 yeni otobüs kazandırdık.

Haberin Devamı

MAMAK METROSUNA İLK KAZMAYI VURACAĞIZ

Şimdi de 7.4 kilometrelik Mamak Metro Projesi için tüm yasal süreçleri tamamladık, ilk kazmayı yakında vuracağız. Koru metrosunu Bağlıca ve Yaşamkent’e bağlayacak 7.7 kilometrelik hattın, Keçiören’i Forum istikametine uzatacak 5 kilometrelik hattın ve 13 kilometrelik Kızılay-Dikmen hattının projelerini de kısa sürede tamamlayacağız. Yeni açılan Keçiören-AKM-Kızılay metrosunun da parasını ABB ödeyecek. Parayı veren biziz ama ‘metro yapmadı’ diye eleştirilen de biziz. Havaalanında metro olmayan tek Avrupa başkentinin yöneticisi olarak açık çağrı yapıyorum. Projesi tamamlanmış olmasına rağmen 4 yıldır yatırım programına almadığınız havalimanı metrosunu verin bize. Biz yurt dışından kredi bulup 15-20 yılda geri ödeyecek şekilde derhal yapımına başlayalım, size teşekkür edip Ankara halkına armağan edelim.

Haberin Devamı

ANADOLU BULVARI ALTERNATİF YOLU ONAY BEKLİYOR

Belediyemizin Keçiören Fatih Köprüsü’nün yenilenmesi adına yaptığı proje için bölgede bulunan Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ile anlaşma sağladık. Ancak protokol bir yıldır üniversite yönetiminin imzasını bekliyor. Ankara’nın nüfusu özellikle deprem felaketinden sonra hızla artmaya başladı. Trafik sorunu yaşanmaması adına Eskişehir Yolu–Sabancı Bulvarı–Ankara Bulvarı–İstanbul Yolu–Batı Bulvarı ve OSTİM 100. Yıl Bulvarı’nı birbirine bağlayacak olan Anadolu Bulvarı alternatif yol projemize hemen başlamak istiyoruz. İzin ve protokol süreci Milli Savunma Bakanlığı’ndan onay bekliyor. Yine Hallaçlı’da 35 bin dairelik konut projemiz de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda kentsel dönüşüm sınırı onayı bekliyor. Onay gelir gelmez başlayacağız. Tüm vatandaşlarımızı 18 Nisan Salı günü, Ballıkuyumcu’da yapacağımız temel atma ve tanıtım törenine davet ediyorum. Ankara’nın çeşitli bölgelerinde yapacağımız 8 projede yaklaşık binlerce konut üretip hem kira ücretlerinin dengelenmesine katkı sağlayacak hem de dar ve orta gelirli binlerce vatandaşımızı ev sahibi yapmaya başlıyoruz. Bu önemli konut hamlelerimizin de kentimize büyük değer katacağına inanıyoruz.”

Haberin Devamı

BÜYÜK KEYİFLE BAŞARILI ÇALIŞMALARINIZI İZLEDİK

Törende konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Hizmetlerinizi Ankara’ya sundunuz. Büyük bir keyifle başarılı çalışmalarınızı izledik. Dolayısıyla herkesin huzurunda, en azından CHP Genel Başkanı olarak sizlere teşekkür ederiz. Mansur Başkan konuşurken, ‘hesap vermeye geldik’ dedi. Ne kadar özlemişiz değil mi? Başkan dedi; ‘Metroyu yapacağız izin vermiyorlar, siz yapın diyoruz onlar yapmıyorlar.’ Sayın Başkan’ım Allah nasip eder, siz de Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaksınız. O izin verilmeyen belgelerin tamamına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak imza atacaksınız” dedi. Meral Akşener, “Mansur Bey’in yaptığı hizmetleri izledik. Mutlu olarak, onur duyarak izledik. Başkalarının gözüne göstererek yapmadan sosyal belediyecilik neymiş izledik” derken Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu da “Ben kendisini(Mansur Yavaş) dinledikten sonra bunun üzerine ekleyecek söz bulamıyorum, tebrik ediyorum. Hakikaten çok büyük ve önemli projelere imza atmışlar. Eğer elleri tutulmasaydı çok daha büyük projeleri dört sene zarfında gerçekleştirmiş olacaklardı” dedi.

BAKMADAN GEÇME!