ABB ‘Kurtuluş Parkı Protokolü’nü feshetti

Güncelleme Tarihi:

ABB ‘Kurtuluş Parkı Protokolü’nü feshetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2023 16:39

ABB ile TED Üniversitesi’nin ‘Kurtuluş Parkı’nı yeniden işlevsel hale getirmek’ amacıyla imzaladığı iş birliği protokolü, ABB Meclisi kararıyla feshedildi. ABB yönetiminin talebi üzerine alınan kararla ilgili Başkanlık Yazısı’nda iş birliği yapılmasına ihtiyaç kalmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

ABB ‘Kurtuluş Parkı Protokolü’nü feshetti
Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi temmuz ayı ikinci oturumunu önceki gün Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis, gündemde yer alan 9 Haziran 2021 tarihli Kurtuluş Parkı ile ilgili Meclis kararının iptali konusunu da görüştü. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın imzasıyla Meclis’e gelen Başkanlık Yazısı’nda protokolün feshi istendi. Yazıda, “9 Haziran 2021 tarihli 1134 sayılı Meclis Kararı ile ‘Belediyemiz ve TED Üniversitesi arasında Kurtuluş Parkı’nın yeniden işlevlendirilmesine dair iş birliği protokolü yapılması karara bağlanmış, bu karara istinaden 29 Haziran 2021 tarihinde ilgili protokol imzalanmış olup, Kurtuluş Parkı ile ilgili belediyemiz ve TED Üniversitesi arasında iş birliği yapılmasına ihtiyaç kalmadığından söz konusu protokolün kaynağı olan Meclis kararının iptali ve protokolün feshi” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU

ABB ile TED Üniversitesi’nin ‘Kurtuluş Parkı’nı yeniden işlevsel hale getirmek’ amacıyla yapacağı iş birliği protokolünü ABB Meclisi, 9 Haziran 2021’de oy birliğiyle uygun görmüştü. Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1994’te kesin korunacak hassas alan (1.derece doğal sit) ilan edilen parkın yeniden işlevlendirilmesi için yapılacak iş birliği protokolü şu işleri kapsıyordu: “Parkın doğal sit sınırları içinde kalan bölümlerinde mevcut durum analizi yapılacak, sorunlar tespit edilecek. Belirlenen sorunlara yönelik yeşil ve açık alan kullanımına dair öneriler geliştirilecek, bu yönde alanlarda iyileştirmeler ve düzenlemeler yapılacak. Mevcut yapıların tadilatına dair işlemler tesis edilecek.”

ÇALIŞMA HAYATA GEÇİRİLEMEDİ

İş birliği protokolünü 29 Haziran’da ABB Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Belgin Ayvaşık imzalamıştı. Protokol kamuoyunda da yoğun tartışmalara neden olmuştu. ABB, parkın TED’e devredileceği iddialarıyla ilgili de “Parkın TED Üniversitesi ya da herhangi bir kuruma devredilmesi söz konusu değildir. Parkın tamamı ya da bir kısmının halkın kullanımına kapatılması söz konusu değildir” açıklaması yapmıştı. Protokol kapsamında parkın sorunları belirlenerek çevre düzenlemesi yapılacaktı ancak çalışma hayata geçirilemedi.

Haberin Devamı

30 TEMMUZ 2020

ABB ‘Kurtuluş Parkı Protokolü’nü feshetti

Kurtuluş Parkı için TED tarafından hazırlanan ve kütüphane, semt müzesi, konser ile açık derslik alanları gibi detayların yer aldığı projeyi, 30 Temmuz 2020’de Hürriyet Ankara’ya anlatan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra, sosyal ve kültürel alanlarda Ankaralıların da faydalanacağı bir alan yaratmak istiyoruz” demişti. Pehlivanoğlu yeşil alanlar için, “Bir metrekare yeşil alanda bile betonlaşma olmayacak” sözü vermişti.

 ABB PERSONELİNİN MAAŞ SIKINTISI YİNE TARTIŞILDI

ABB personelinin maaşlarındaki sıkıntılar da ABB Meclisi’nde yine gündem konusu oldu. Pazartesi günkü toplantıda belediye personelinin maaşlarıyla ilgili yaşanan hak kaybına dikkat çektiğini hatırlatan AK Parti Sincan Meclis Üyesi Nihat Yalçın, “Konuşmanın ardından belediye yönetimi tarafından personel kardeşlerimize bir mesaj gönderildi. Gerekli düzenlemenin yapıldığı herhangi bir hak kaybının olmayacağı bütün haklarını kendilerine verecekleri yönünde bir mesaj paylaşıldı. Temennimiz şudur ki inşallah bu mesajda bugüne kadar birçok konuda olduğu gibi lafta kalmamalıdır” dedi.

Haberin Devamı

MESAJ ATMAKLA BU İŞ OLMAZ

ABB ‘Kurtuluş Parkı Protokolü’nü feshetti

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse ise şöyle konuştu: “Önceden ABB’de işçilerimiz asgari ücretin iki katı para alırlardı ilçelerle kıyaslandığında. Siz şimdi o paraları nereye harcadınız? Bu hesabın hepsini biz Denetim Raporu’nda ortaya çıkardık ve bunları savcılığa verdik. Bir buçuk sene oldu işçilerin maaşlarını erittiniz, asgari ücrete dayadınız. Mesaj atmakla filan bu iş olmaz. Siz beceremiyorsanız biz destek veririz şurada sekiz ay kaldı ama yazıktır. Bu süreçte bari insanlarımızın umutlarıyla, ekmekleriyle oynamayın. İşçilerin maaşlarını hakettikleri şekilde lütfen verin.”

Haberin Devamı

HEPSİ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR

ABB ‘Kurtuluş Parkı Protokolü’nü feshetti

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise şunları kaydetti: “Ülkemizin ekonomik durumu malum. Vatandaşımız ikinci motorlu taşıtlar vergisini nasıl ödeyecek, aldığı asgari ücretle ek KDV’leri nasıl ödeyecek bunları da keşke söyleseydiniz. Burada işçilerimizin sorunu varsa tabii ki bunu da eleştireceğiz. Ama genel durumu da eleştireceğiz. Niye bu hale geldi. Her gün akaryakıta zam geliyor. Her gün zamla uyanıyoruz. Keşke ekonomimiz düzelse paramız değerlense. Burada gelip sendikalara atıfta bulunurken, sendikalar ne yapıyor derken önce hangi belediyelerimizde işçilerin sendikası yok ona bakacağız. Burada çalışanlarımız, emekçi kardeşlerimizin hepsi bizim için çok değerlidir. Öyle bir çalışma yapılıyor, işçilerimize mesaj atıldı. İnşallah onların da memnun olacağı bir şekilde bu çalışmalar yapılacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!