‘96’lar Köprüsü’ sökülüyor yayalar geçici çözüm istiyor

Güncelleme Tarihi:

‘96’lar Köprüsü’ sökülüyor yayalar geçici çözüm istiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2021 01:48

Çankaya’da Kızılay ile Seyranbağları’nı birbirine bağlayan 27 yıllık üst geçit, ‘96’lar Köprüsü’ ‘kullanım ömrünü tamamlaması’ nedeniyle sökülüyor. Yeniden inşa edileceği belirtilen üst geçitin sökülmesi, yayaları ise zor durumda bıraktı. Semt sakinleri, “Yeni köprü yapılana kadar yayalar için caddeye geçici olarak bir trafik lambası konulmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın en eski üst geçitlerinden biri olan Çankaya Kültür Mahallesi’ndeki ‘96’lar Köprüsü’, ‘kullanım ömrünü tamamlaması’ nedeniyle sökülmeye başlandı. Kızılay ile Seyranbağları semtlerini birbirine bağlayan ve Çankaya Belediyesi’nin tek üst geçidi olan 27 yıllık köprü, Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) tarafından yeniden inşa edilecek.

‘96’lar Köprüsü’ sökülüyor yayalar geçici çözüm istiyor


YENİSİ ÜÇ AYDA YAPILACAK

Ana gövdesi kaldırılan köprüdeki demir kısımlar, oksijen kaynağıyla sökülüyor. Köprünün tamamen sökülmesinin ardından yeni köprü için çalışmalara başlanacak. Köprüde sökümün aşama aşama devam ettiğini kaydeden ABB yetkilileri, “Söküm işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeni üst geçidin üç ay içerisinde yapılması planlanıyor” bilgisini verdi.

‘96’lar Köprüsü’ sökülüyor yayalar geçici çözüm istiyor


YAYALAR ZOR DURUMDA KALDI

Köprünün sökülmesi, Libya Caddesi’nde yolun karşısına geçmek için daha önce yaya üst geçidini kullanan yayaları ise zor durumda bıraktı. Yoğun bir şekilde hızlı akan trafiğin içinden geçerken büyük sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken mahalle sakinleri, “Yeni köprü yapılana kadar yayalar için caddeye geçici olarak bir trafik lambası konulmasını istiyoruz” talebinde bulundu. Üst geçidi kullanan bir semt sakini şunları söyledi:

‘96’lar Köprüsü’ sökülüyor yayalar geçici çözüm istiyor


SÜRÜCÜLER BİZE YOL VERMİYOR

“Geçidin sökümüne yaklaşık bir hafta önce başlandı. Bu durum burayı kullanan yayalar için kötü oldu. Bu üst geçit engelli rampası nedeniyle büyük kolaylık sağlıyordu. Şimdi caddede akan trafiğin içinden geçmek çok zor. Büyük sıkıntı yaşıyoruz. Sürücüler bize yol vermiyor. Geçit yürürken düz ayak olduğu için de rahattı örneğin ben şimdi Çaldıran Sokak’tan merdivenleri çıkarak gidip geliyorum zor oluyor.

GEÇİCİ TRAFİK LAMBASI KONULSUN

Rampa, çocuklu ve bebek arabalı aileleri, yaşlılar için büyük kolaylıktı şimdi onların trafiğin yoğun olduğu saatlerde geçme şansı yok. Bağlar Caddesi ile Libya Caddesi kesişimi de yayalar için tehlikeli. Burayı öğrenciler de yoğun olarak kullanıyor. Yeni köprü yapılana kadar yayalar için caddeye geçici olarak bir trafik lambası konulmasını istiyoruz. Üzücü bir kaza yaşanmadan acilen tedbir alınmasını bekliyoruz.”

27 YILDIR İKİ SEMTİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi’nin 1994 yılında hizmete açtığı ‘96’lar Köprüsü’ ismini hemen girişinde bulunan 96’lar Apartmanı’ndan alıyor. 27 yıllık üst geçit renginden dolayı ‘yeşil köprü’ olarak da biliniyor. Yüksel Caddesi’nden Libya Caddesi’ne doğru çıkarken birçok Ankaralının kullandığı köprü, Kızılay ve Seyranbağları arasında 270 metrelik yürüyüş yoluyla iki semti birbirine de bağlıyor. Çankaya Belediyesi, 6 yıl önce üst geçitte bir dizi iyileştirme ve yenileme çalışmaları yapmıştı. Köprünün çelik zemini kauçuk zeminlere dönüştürülüp mevcut betonarme duvar ve demir aksam da boyanmıştı. Gelinen süreçte köprüde çürümeler göze çarpıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!