80 katlı yemesi datlı

Güncelleme Tarihi:

80 katlı yemesi datlı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2022 17:22

Beypazarı’nda üreticiler, ilçenin sevilen lezzeti 80 katlı ev baklavasına bayram nedeniyle artan talebi karşılamak için çalışıyor. Baklava ustası Nermin Uysal, Beypazarı baklavası için “80 katlı yemesi datlı” diyor.

Haberin Devamı

Beypazarı'nın asırlık lezzeti 80 katlı ev baklavası için bayram siparişleri günler öncesinden tamamlandı. İlçedeki baklava üreticileri, Ramazan Bayramı öncesi artan talebi karşılamak için yoğun mesai harcıyor. Beypazarı baklavası, kuşaktan kuşağa aktarılan bilgilerle hep aynı tarifle hazırlanıyor. Beypazarı baklavası için “80 katlı yemesi datlı” diyen baklava ustası Nermin Uysal, şunları söyledi: “Kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz. Sonrasında bir saat dinlendiriyoruz. Hamuru akşamdan yoğurulursa daha güzel açılır. Turistler çok ilgi gösteriyor. Hatta kargoyla bile isteyebiliyorlar. Beypazarı baklavası sadece cevizli yapılıyor.”

80 katlı yemesi datlı

Haberin Devamı

ŞERBET ÖNCESİ DİNLENDİRİYORUZ

Baklava pişirme ustası İbrahim Yağız ise taş fırını önceden ısıttıklarını, baklavayı her 15 dakikada bir kontrol etmenin pişirmede püf nokta olduğunu belirtti. Yağız, “Alt ve üst kısmının gayet kızarmış olması gerekir. Ortasında hafif bir hamurumsu kıvam bırakırız ki şerbeti aldığında damakta güzel bir lezzet bıraksın. Genelde biz baklavayı sıcak fırından çektiğimizde şerbeti dökmüyoruz, dinlendirip öyle döküyoruz” dedi.

80 katlı yemesi datlı

BAKMADAN GEÇME!