5 soruda kent gündemi

Güncelleme Tarihi:

5 soruda kent gündemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2017 14:31

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Ankarakart’a tüm toplu taşıma araçlarının geçmesi gerekiyor. Halk otobüsleri de dahil” dedi. Tuna ayrıca, hafriyat ve otoparklarla ilgili son durumu Hürriyet Ankara’ya anlattı:

Haberin Devamı

HALK OTOBÜSLERİ DE DAHİL

“Ankarakart’a tüm toplu taşıma araçlarının geçmesi gerekiyor. Halk otobüsleri de dahil, şehrin genelinde halihazırda hizmet veren ve bundan sonra hizmet verecek tüm toplu taşıma araçlarının da tek kartlı sisteme dahil olması gerekiyor. Vatandaş ne kadar rahat ederse biz de o kadar mutlu oluruz.”

HAFRİYAT BEDELİ BELEDİYEYE

“Hafriyat ve otopark düzenlemesi için düğmeye bastık. Ocak ayındaki Meclis’te otoparklar iptal edilecek ve hepsi ANPARK’a verilecek. Hafriyatta ise tekrar ihaleye çıkacağız. Hafriyat bedeli belediyeye yatacak, sonrasında hafriyat işini yapan firmalar hizmet bedeli neyse parasını belediyeden alacak.”

HEDEF ZAMSIZ 2018

Başkan Mustafa Tuna, belediyede uyguladıkları tasarrufun halka ulaşması amacıyla 2018’de ulaşımının ardından su ve ekmek fiyatlarında da zam yapılmaması için çalışma içinde olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

LEZZET AÇISINDAN YETERSİZ SAĞLIK AÇISINDAN YETERLİ

ASKİ’nin yeni Genel Müdürü Cumali Kınacı, son birkaç aydır Kızılırmak’tan Ankara’ya günde 540 bin m3 su verildiğini söyledi. Kınacı, Kızılırmak suyunun lezzetini aşırı klor uygulamasının bozduğunu hatırlatarak, “Mevcut arıtma suyun tat ve lezzeti açısından yetersiz olup sağlık açısından yeterlidir” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!