5 bin 615 sosyal konutun temeli Sincan’dan atıldı

Güncelleme Tarihi:

5 bin 615 sosyal konutun temeli Sincan’dan atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2022 16:32

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut adımı olan ‘İlk Evim, İlk İşyerim Projesi’ kapsamında 17 ildeki 5 bin 615 konutun temelleri, dün Sincan’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törende eş zamanlı olarak atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz hep yaptığımız gibi şehircilik alanında da eserlerimizle, hizmetlerimizle konuşmayı tercih ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan ‘İlk Evim, İlk İşyerim Projesi’nde ilk temel atma töreni, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla dün Sincan’da gerçekleştirildi. Sincan’dan yapılan canlı bağlantılarla Ankara’nın da aralarında olduğu 17 ildeki 5 bin 615 konutun temelleri eş zamanlı olarak atıldı. Konuşmasına “Bugün Sincan bir başka güzel, Ankara bir başka güzel” diye başlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Söz verdiğimiz şekilde, 250 bin konutluk ilk etabı 2 yıl içinde tamamlayarak hak sahiplerine teslim edeceğiz” dedi. Başkentteki Saraçoğlu ve Hergelen Meydanı’ndaki yenileme çalışmalarına da değinen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

5 bin 615 sosyal konutun temeli Sincan’dan atıldı

Haberin Devamı

ŞEHİR HASTANESİ YANI BAŞINIZDA

“Ülkemizin yönetimine talip olarak yola çıkarken ‘Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ demiştik. Hamdolsun 20 yılda her alanda ülkemize asırlık hizmet, eser kazandırarak milletimize verdiğimiz sözü tuttuk. Bugün itibarıyla Türkiye’de artık illerimizin, ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık ve bunu iddia ile söylüyoruz. Şehir Hastanesi’ni yaptık mı? Artık hemen buradan (Sincan) Şehir Hastanesi yanı başınızda. Bilkent’i zaten daha önce yapmıştık. Şimdi iki tane 4 bin 50 yataklı her ikisi de Şehir Hastanesi’ne sahibiz. Nereden nereye. Eski hastanelerin halini düşünün. Şimdi şehir hastanelerimize gittiğimiz zaman konfor ortada. Her yönüyle odalarımız pırıl pırıl.

BİZ ESERLERİMİZLE KONUŞUYORUZ

Projelerimiz sayesinde ev sahibi olan insanlarımızın buralarda kendileri ve çocukları için uzun, hayırlı, mutlu bir gelecek hayal etmelerini sağlamanın çabası içindeyiz. Yaptığımız çalışmalarda deprem gerçeğini unutmuyoruz. Sadece bununla sınırlı kalmıyoruz. Bu projeler vasıtasıyla çevre düzeniyle,
parkıyla, çarşısıyla, camisiyle, ulaşımıyla, okuluyla, sağlık merkeziyle tüm insani ihtiyaçlarıyla adeta kendi kendine yeterli küçük şehirler kuruyoruz. Yeni projelerimizi mahalle kültürünün tüm güzelliklerini yaşatacak şekilde planlıyoruz. Biz hep yaptığımız gibi şehircilik alanında da eserlerimizle, hizmetlerimizle konuşmayı tercih ediyoruz.

Haberin Devamı

HERGELEN MEYDANI’NI TEMİZLİYORUZ

Ülkemiz, kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına tüm şehirleriyle külliyelerimiz, camilerimiz, hanlarımız, hamamlarımız, meydanlarımızla Türkiye Yüzyılı’na hazırlanıyor. Şehirlerimizi sadece konutlarıyla değil, maziden atiye tüm zenginliğini tüm birikimini koruyarak geliştiriyoruz. Ecdad yadigârı mimari eserlerimizi kendi evimize gösterdiğimiz ihtimamla hayatın içine katıyoruz. Bu çerçevede 45 ilimizde 80 tarihi meydanımızı milletimiz için yeniden canlandırıyoruz. Ankara’da da başkentimizin ilk toplu konut projesi, Saraçoğlu Mahallesi’ni yeniden düzenleyerek şehrimize armağan ediyoruz. Hergelen Meydanı’nda Hacı Bayram Veli Hazretlerinin arşınladığı yolları temizliyoruz. Ülkemizin 450 ayrı noktasında yürüttüğümüz millet bahçeleri projeleriyle her yaştan insanımıza yeni nefes alanları açıyoruz.”

Haberin Devamı

5 bin 615 sosyal konutun temeli Sincan’dan atıldı

14 İLÇEDE 18 BİN 300 YENİ YUVA YAPACAĞIZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Sincan’daki temel atma töreninde isim vermeden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştirdi. Kurum, “Ankara’ya ‘suyu ucuz vereceğiz’ deyip zam şampiyonu yapanlar, sel olduğunda ortalıkta gözükmeyenler, Haymana’da Balâ’da, Kalecik’te yaptığımız altyapı eserlerine baksınlar” dedi. Bakan Kurum, konuşmasında özetle şunları kaydetti:

ANKARA’NIN BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜNE BAKSINLAR

“20 yılda TOKİ’mizle tam 1 milyon 170 bin konut yaptık. 30 bine yakın sosyal donatılarıyla, okullarıyla, camileriyle inşaatlarımızı yaptık, aziz milletin hizmetine sunduk. Daha büyük adımla Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. Hiçbir şey üretmeyip biz bu projeyi yaparken her şeye ‘hayır’ diyen o zihniyet yine ortaya çıktı. Hep bir ağızdan ‘yapamazsınız’ dediler. Sincan’dan Lale Meydanı’ndan soruyorum, yapıyor muyuz? 17 ilde temellerimizi müjdelerimizden 40 gün sonra atıyor muyuz? ‘Kaynağınız ne’ diye sordular, kaynak Türkiye, milletimiz dedik. Yeni yapacağımız yüz binlerce yuvanın teminatı da garantisi de Recep Tayyip Erdoğan’dır dedik. Onlara diyoruz ki, gözleriniz görüyor, kulaklarınız duyuyorsa Sincan’a bakın. Bu şehirdeki yüzlerce, hizmetimize, eserimize bakın. Bu milletin gücüne inanmayanlar dönsünler Ankara’nın büyük dönüşümüne baksınlar. Bu aziz şehirde bir tane kentsel dönüşüm projesi başlatmayanlar, Ankara’da milletimize sunduğumuz 91 bin yeni yuvaya baksınlar.

Haberin Devamı

5 bin 615 sosyal konutun temeli Sincan’dan atıldı

ONLAR İSTESELER İSTEMESELER DE YAPACAĞIZ

Bu şehrin tarihi değerlerini kaderine terk edenler, Kızılcahamam Kasaplar Çarşısı’na, Güdül’ün doğal alanlarına, Nallıhan’ın tarihi çarşısına, Beypazarı’nın tarihi sokaklarına bizim izlerimize baksınlar. Çankaya’ya, Saraçoğlu Mahallesi’ne baksınlar. Medeniyetimizin incisi Altındağ’a, Keçiören’e, Mamak’a sırtlarını dönenler yaptığımız meydan düzenlemelerine, kentsel dönüşüm projelerine, yeni yuvalarımıza baksınlar. Ankara’ya ‘suyu ucuz vereceğiz’ deyip zam şampiyonu yapanlar, sel olduğunda ortalıkta gözükmeyenler, Haymana’da Balâ’da, Kalecik’te yaptığımız altyapı eserlerine baksınlar. Ankara’nın tüm ilçelerine kazandırdığımız 23 tane millet bahçesine baksınlar. Dün yaptık, bugün yapıyoruz, yarın da yapacağız. Bu canlar bu tende durdukça sizler için Sayın Cumhurbaşkan’ımızın liderliğinde daha güzelini, daha muhteşemini aşkla, azimle, kararlılıkla, yapacağız. Buradan ilan ediyoruz. Ankara’mıza Ayaş’tan Balâ’ya, Etimesgut’tan Haymana’ya Mamak’tan Sincan’a kadar 14 ilçemizde 18 bin 300 yeni yuva daha yapacağız. 36 bin konutluk arsamızı Ankaralı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Madem ki bu ülkede kavga hep ‘yapamazsın, yaptırmayız’ diyenlerle yapanların kavgasıdır. İşte hodri meydan, onlar isteseler de yapacağız, istemeseler de yapacağız.”

BAKMADAN GEÇME!