200 gram ekmek 2.75 TL oldu

Güncelleme Tarihi:

200 gram ekmek 2.75 TL oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2022 01:08

Ankara Fırıncılar Odası’nın ekmek fiyatında artışla ilgili şubat ayında Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’a (ANKESOB) yaptığı başvuruya ilişkin, Ankara İli Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu toplandı.

Haberin Devamı

ANKESOB Toplantı Salonu’ndaki toplantıda, girdi fiyatlarındaki artışlar gerekçe gösterilerek, 2.25 TL’den satılan 200 gram normal ekmeğin 2.75 TL’den satılması kararı alındı. Komisyonun başkanlığını yapan ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, özetle şunları söyledi:

ONAYDAN SONRA UYGULANACAK

“Toplantımızda, ekmek maliyetlerini doğrudan etkileyen un, maya, doğalgaz, motorin, işçilik, su ve elektrik fiyatlarındaki artışlar nedeniyle, halihazırda 2.25 TL’den satılan 200 gram ekmeğin fiyatının maliyetinin altında kaldığı, bu nedenle ekmek fiyatında yeni bir düzenlemeye gidilmesi gerektiği konusunda mutabık kalındı. Uygulanan tarifedeki gramı değiştirmeden bu doğrultuda; pişmişi net 200 gram gelen normal ekmeğin 2.75 TL, pişmişi net 300 gram gelen normal ekmeğin 4 TL, pişmişi net 400 gram gelen normal ekmeğin 5.50 TL’den satışının uygulanması oy çokluğu kararı ile kabul edilmiştir.” Ar, yeni tarifenin Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu’na görüşleri alınmak üzere gönderileceğini, ardından ANKESOB Yönetim Kurulu tarafından onaylandıktan sonra uygulamaya konulacağını söyledi. Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık da ANKESOB’un yeni tarifeyi onaylamasının ardından 15 Mart itibarıyla ekmeğin 2.75 TL’den satışa sunulmasının planlandığını belirtti.

Haberin Devamı

19 ŞUBAT 2022
Hürriyet Ankara, Ankara Fırıncılar Odası’nın ekmek fiyatına zam talebini, son zamanlarda fiyatların yükselişi, girdi ve hammadde fiyatlarının maliyetleri etkilediği gerekçesiyle, ZAM TALEBİ ANKESOB’DA haberiyle duyurmuştu.

200 gram ekmek 2.75 TL oldu

Komisyon toplantısına; ANKESOB, Ankara Ticaret İl Müdürlüğü, Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ankara Ticaret Odası ve ilgili belediyelerden temsilcileri ile ANKESOB’a bağlı ilgili oda başkanları katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!