20 yıl sonra tekrar Ankara’da

Güncelleme Tarihi:

20 yıl sonra tekrar Ankara’da
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2019 13:46

Puccini’nin en ünlü yapıtlarından Turandot operası, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından 20 yıl aranın ardından bugün gerçekleşecek prömiyerle sahneye konacak.

Haberin Devamı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan, bu akşam Ankara prömiyeri yapılacak eseri, 20 senelik bir aranın ardından genç ve dinamik bir ekiple yeniden sahneye koymanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Puccini’nin, Turandot’u “Bugüne kadar bestelediğim en iyi eser” olarak nitelendirren Karahan, “Muazzam bir müzik. Bütün operanın ana teması bir Çin halk ezgisi üzerine kurulmuş. Dünyanın en güzel tenor aryalarından biri olan Nessun Dorma’yı barındırıyor. Bazı operalarda, 5-10 dakika sıkılabilirsiniz ama Turandot’un öyle bir yeri yok, tamamı muhteşem” dedi. 

UZAK DOĞU’NUN MİSTİSİZMİ VE GİZEMİ

Turandot Operası’nı, eserin 20 yıl önce de rejisini yapan Vincenzo Grisostomi Travaglini sahneye koyuyor. Uzak Doğu’nun mistik ve gizemli yanının esere yansıdığını dile getiren İtalyan rejisör Travaglini, Prenses Turandot’un yaşadığı çelişkilerin ve aşkla savaşının anlatıldığını belirtti. Eserin 20 yıl önceki temsilinde sahneye figüran olarak çıkan Mehlika Karadeniz Bilgin ise başrolde Turandot’u seslendirecek. Bilgin, “Turandot, bir kadının kendini buluşu, beyniyle kalbinin savaşı. Turandot aslında kötünün ve iyinin savaşı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!