20 ay sonra yeniden rayda

Güncelleme Tarihi:

20 ay sonra  yeniden rayda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 14:46

Sincan-Kayaş arasında yenileme çalışmaları tamamlanan Başkentray banliyö hattı dün Kayaş’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle yeniden hizmete girdi.

Haberin Devamı

İstanbul’daki Marmaray ile İzmir’deki Egeray’ın ardından şehir içi banliyö hizmetinde üçüncü projeyi de hayata geçirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan kurdeleyi keserken Başkentray’ın 23 Nisan’a kadar ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

OLDUKÇA ESKİ BİR HATTI

“Kayaş-Sincan banliyö hattı oldukça eski bir hattı. Ankara’nın diğer bir çok alt yapısıyla birlikte ulaşım hizmetlerinin de çok sınırlı imkanlarla yürütüldüğü dönemlerde şehrin en uç noktası iki noktası bu hatla birleşiyordu. Artık tamamı şehir içinde kalan bu alt yapı üzerinde modern ulaşım ihtiyaçlarına uygun şekilde yepyeni bir ulaşım hattı kurduk.

İFTİHARLA ANLATILACAK

Toplam 156 kilometrelik yeni demiryolu döşeyerek, istasyonları her türlü ihtiyaca cevap verebilecek hale getirerek, alt ve üst geçitlerle güzergah güvenliğini sağlayarak diğer ulaşım ağlarıyla entegrasyonunu temin ederek, Ankara’ya gerçekten iftiharla anlatılacak bir banliyö hattı kazandırdık. Ankara’nın bir ucundan diğerini ifade eden, Kayaş’tan Sincan’a 49 dakikada gidebilmesini sağlayacak Başkentray altyapısı aynı zamanda Yüksek Hızlı Tren’in Eryaman Gar mesafesini de kısaltıyor.

Haberin Devamı

İLK ETAPTA 15 DAKİKA

İlk etapta 15 dakikada bir olacak trenlerin hareket aralığı gerekirse 5 dakikada bire kadar indirilebilecek. Hem zamandan kazandıracak hem de konforlu seyahat imkanı sağlayacak bu güzel hizmetin bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Bu muhteşem katılım bu projenin ne kadar önemli olduğunu da ortaya koyuyor.”
Keçiören metrosunun AKM’den Kızılay’a uzatılması için inşaatın başladığını kaydeden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, havalimanı metrosu için de “Kuyubaşı’ndan Esenboğa Havalimanı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne kadar uzatmak için bu yıl ihale yapıyoruz. Sonra bunu Çubuk’a uzatacağız” dedi.

MAHKEMESİ 36 AY YAPIMI 20 AY SÜRDÜ

Başkentray’ın yenileme çalışmalarının bürokrasiye takıldığını hatırlatan
Başbakan Binali Yıldırım, “Başkentray 1 milyar 227 milyon liraya mal oldu. Ankaralılara helali hoş olsun. 20 ay gibi kısa bir sürede bu hattı tamamladık. ‘Bürokrasi, bürokrasi’ diyoruz. ‘Engel engel’ diyoruz. En tipik örneğini bu projede gördük. 2012’de bu ihale yapıldı. Ancak 3 sene mahkemesi sürdü. Yani 36 ay, yapımı da 20 ay sürdü. Bu büyük bir kayıp demektir” diye konuştu. Başkentray’ın yanı sıra daha önce açılışı yapılan metro hatlarını da hatırlatan Başbakan Yıldırım, “AŞTİ-Söğütözü hattı da yakın zamanda açılacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!