198 genç üniversiteli

Güncelleme Tarihi:

198 genç üniversiteli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2021 18:03

YKS’ye Altındağ Belediyesi’nin kütüphanelerinde hazırlanan 198 genç, elde ettikleri başarıyla üniversiteye yerleşti. Aralarında hiç dershaneye gitmeden tamamen kütüphanedeki çalışma ortamından yararlanan öğrencilerin de yer aldığı gençler, sınava hazırlık süreçlerini anlattı.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na(YKS) Altındağ Belediyesi kütüphanelerinde hazırlanan gençlerden 198’i artık üniversiteli. Başarılı yüzdelik dilimlerde yer alarak tıp, mühendislik, öğretmenlik ve hukuk gibi bölümleri kazanan öğrenciler, Altındağ’ın gururu oldu. Öğrencilerden bazıları hiç dershaneye gitmeden tamamen kütüphanedeki çalışma ortamından yararlanırken, bazıları da dershane dışındaki zamanlarını kütüphanelerde geçirdi. İşte belediye kütüphanelerinden üniversiteye uzanan başarı öykülerinden bazıları.

198 genç üniversiteli


TIP FAKÜLTESİNDE OKUMAK HAYALİMDİ

Hiç dershaneye gitmeyen ve hiç ek ders almayarak sınavlara hazırlanan Aygül Arslan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Arslan, “Tıp fakültesinde okumak hayalimdi. Üniversite sınavına bu yıl tekrar hazırlandım ve istediğim bölümü kazanmak için çok çalıştım. Hazırlık sürecinde Karapürçek’te bulunan mahalle kütüphanesinde çok zaman geçirdim” dedi.

198 genç üniversiteli


YAKINIMDA OLDUĞU İÇİN ŞANSLIYDIM

Osman Aktaş da hiç dershaneye gitmeden ve ek ders almadan ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği’ni kazandı. Yıl boyunca kütüphanede ders çalıştığını, deneme sınavlarına burada girdiğini anlatan Aktaş, “Son iki ay neredeyse kütüphaneden hiç çıkmadım. Arkadaşlarımla beraber sabah açılır açılmaz giriyordum, akşam geç saatlerde kapanırken çıkıyordum. ODTÜ’yü kazanmak hayalimdi, hayalim gerçek oldu. Evimin yakınında kütüphane olduğu için çok şanslıydım” diye konuştu.

198 genç üniversiteli


BAŞKANDAN İSTEDİ YAPIMINA BAŞLANDI

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nü kazanan Çağatay Can Yüksel de, dershaneye hiç gitmeden sınava kütüphanede hazırlananlardan. Yüksel, “Başkanımız Asım Balcı’yla bir söyleşide tanışmıştım. Doğantepe’de oturduğumu, ders çalışmak için mahallemize bir kütüphane istediğimizi söylemiştim. Sağ olsun, iki hafta sonra hemen istediğimiz gibi bir kütüphanenin yapımına başlandı. Kütüphaneden çok faydalandım, çok vakit geçirdim. Dershaneye gidemeyen tüm arkadaşlarımın, kardeşlerimin bu kütüphanelere ihtiyacı var. Kütüphanenin mahalleye kattığı çok şey var ama götürdüğü hiçbir şey yok” dedi.

198 genç üniversiteli


DERS ÇALIŞMAK İÇİN EN DOĞRU ADRES

Doğantepe Mahallesi’nde oturan Cansu İlay Demirel de Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne yerleşti. Sınava kısa süre kala çok soru çözdüğünü belirten Demirel, “Tıp ya da diş hekimliği okumak istiyordum, hayalimi gerçekleştirdim. Sınavlara çalışacak Altındağ’daki tüm genç arkadaşlarıma mahalle kütüphanelerini tavsiye ediyorum. Dikkatleri dağılmadan, yoğun bir şekilde çalışmak için en doğru adres kütüphane” ifadelerini kullandı.

198 genç üniversiteli


GELSİNLER, ÇALIŞSINLAR, BAŞARIYA ULAŞSINLAR

Ankara Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği’ni kazanan Ahmet Hamdi Uysal da kütüphane sayesinde planlı ve sistemli bir şekilde çalışabildiğini vurguladı. Uysal, “Ders çalışmak için çok uygun bir ortam. Görevliler bizlere hem çok destek oldu, hem de bizi motive ettiler. Bizden sonra sınavlara hazırlanacak tüm genç kardeşlerime bu kütüphanelerden faydalanmalarını tavsiye ederim. Gelsinler, burada çalışsınlar, başarıya ulaşsınlar. Kütüphaneleri boş bırakmasınlar” ifadelerini kullandı.

198 genç üniversiteli


SABAH 10’DA GİRİP AKŞAM 10’DA ÇIKIYORDUM

Gazi Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği’ni kazanan Eda Aksoy da sınav maratonuna ilk günden itibaren kütüphanede hazırlandı. Aksoy şunları söyledi: “Kütüphane sayesinde hem sosyalleştim hem de derslerime çalıştım. Sınavda ilk 10 bine girerek iyi bir puan aldım. Evime çok yakın olması en büyük avantajımdı. Sabah 10’da kütüphaneye giriyordum, akşam 10’da çıkıyordum. Çayımız, kahvemiz, ikramlıklarımız oluyordu. Ders çalışmak için kesinlikle çok uygun bir ortamdı. Keyifle çalıştım, kazandım. Bu dereceyi yapmamda kütüphanenin katkısı çok büyük.”

198 genç üniversiteli


ÖNCE DERS VİDEOSU SONRA DENEME ÇÖZÜMÜ

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazanan Halil İbrahim Bulut da vaktinin neredeyse tamamını kütüphanede geçirdiğini söyledi. Bulut, hazırlık sürecini, “Biz bir grup arkadaşımla birlikte her sabah kütüphane açılır açılmaz içeriye giriyorduk. Önce konu anlatımı videosu izliyorduk, sonra deneme çözüyorduk. Çok sessiz ve sakin bir ortam olduğu için dikkatimiz hiç dağılmıyordu. Arkadaşlarımla birbirimizi motive ediyorduk. Çalışanlar da bize çok yardımcı oluyordu. Vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorduk” diye anlattı.

 

Haberin Devamı

198 genç üniversiteli

Kütüphanelerde sınava hazırlanarak üniversiteyi kazanan gençlerle bir araya gelen Başkan Balcı, yeni üniversitelilerle selfie de çekti.

NE KADAR DOĞRU BİR İŞ YAPTIĞIMIZI GÖSTERDİ

Haberin Devamı

Altındağlı gençlerin gece geç saatlere kadar kütüphanelerden faydalandığına yakından şahit olduklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da şunları söyledi: “Göreve geldiğimizden bu yana 10 yeni kütüphane kazandırdık. Gençlerimizin bu başarıları da ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösterdi. Gençlerimizin sınav maratonunda daima yanlarındaydık. Kütüphanelerimiz gece geç saatlere kadar açıktı ve gençlerimiz sınavlara hep buralarda çalıştı. Her ziyaretimde gençlerimizi çalışırken görüyordum. Böyle güzel başarılarını göreceğimize emindik. 198 gencimiz üniversiteli oldu. Hepsini tebrik ediyor, hepsiyle gurur duyuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!