17 başkan Anıtkabir’de

Güncelleme Tarihi:

17 başkan Anıtkabir’de
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2024 10:58

ABB Başkanı Mansur Yavaş ve CHP’den seçilen 16 ilçe belediye başkanı Anıtkabir’i ziyaret etti. Yavaş, Anıtkabir özel defterine, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kimseyi ayırt etmeden, adil, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla kentimizi yönetmeye devam edeceğim” diye yazdı. CHP’li 17 başkan Anıtkabir’in ardından ABB önünde vatandaşlarla buluştu.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, CHP’li 16 ilçe belediye başkanı ile dün Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir ziyaretinde, belediye başkanlarının aileleri ve partililer de yer aldı. Heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine çıktı. Mozoleye çiçek bırakan Yavaş, daha sonra beraberindekilerle saygı duruşunda bulundu, ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçildi. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Yavaş, özetle deftere, “Aziz hatıranız önünde bir kez daha söz veriyorum; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kimseyi ayırt etmeden, adil, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla kentimizi yönetmeye devam edeceğim. Tek idealimiz, sizin yol göstericiliğinizde başkent Ankara’yı dünya başkentleriyle yarışır bir kent haline getirmektir. Ruhunuz şad olsun” ifadelerini yazdı. Yavaş, Anıtkabir’in ardından daha sonra ABB hizmet binası önünde vatandaşlarla buluştu. Sahnede Ankara havası da oynayan Yavaş özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BIRAKACAĞIM EN BÜYÜK MİRASIM

Ankara’ya şeffaf, katılımcı, adil ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını hep birlikte getirdik. Kimseyi ayırmadık. Hangi bölgeden ne kadar oy aldığımıza bakmadık, kutuplaştırmadık. Kavgadan ve gerginlikten bıkmış olan Ankara’ya, bereket ve huzuru hep birlikte getirdik. Çok şükür ki bizler bugün sizin karşınıza alnımız ak, yüzümüz pak şekilde çıktık. Sizlerin başınızı öne eğdirecek tek bir işin içinde olmadık. Sizler de bizim başımızı bu seçimde öne eğdirmediniz, gururla, rekor oyla, bize bir beş yılınızı daha emanet ettiniz. Bizler hep birlikte, beton yerine yeşilin, plastik yerine insanın, rant yerine halkın önemli olduğunu tüm Türkiye’ye yeniden gösterdik. Maaşını milletin tamamının helal kazancından alan kamu görevlisi olarak kimseyi ayırt etmedik. Zaman zaman belirli çevrelerce eleştirilsek de halk artık kavga etmeyen, işini yapan, çok çalışan kişilere teveccüh gösteriyor. ‘İşini yap’ diyor. ‘Kötü günümde yanımda ol’ diyor. ‘Sevgi ekip, sevgi biç, israf etme, gösteriş yapma, sadece işinle ilgilen’ diyor. Bunun da en büyük kanıtı, Ankara seçimlerindeki rekor oy farkıdır. Bu anlayış artık Türkiye’de siyaset yapan herkese sirayet etmelidir. Çok şükür, bugün geldiğimiz noktada, yaptığımız çalışmalar ve siyasi tutumumuz nedeniyle herkes bizim belediyecilik anlayışımızı konuşuyor. Herkes ‘Mansur Yavaş Belediyeciliği’ni konuşuyor. Bu da benim en büyük onurum, torunlarıma bırakacağım en büyük mirasımdır.”

BAKMADAN GEÇME!