16 Nisan’da trafolara üst düzey önlem

Güncelleme Tarihi:

16 Nisan’da trafolara üst düzey önlem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 15:33

Yarın gerçekleştirilecek referandum öncesinde Ankara Valisi Ercan Topaca, Başkent’te 14 bin 974 polis ve jandarmanın görev yapacağını açıkladı. Topaca, “Trafo merkezlerinde güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. Elektriğin kesilmemesi lazım” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Ercan Topaca, yarın gerçekleştirilecek anayasa referandumu dolayısıyla Başkent’te alınan güvenlik önlemleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Ankara Valiliği’ndeki toplantıda Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Artar da hazır bulundu. Başkent’te 3 milyon 853 bin 894 seçmenin bulunduğunu açıklayan Vali Topaca, “Toplam 10 bin 336 sandıkta, bin 691 binada vatandaşlarımız oy kullanacak. 14 bin 974 personelimiz güvenlik tedbiri alacak. Tedbirler, 15 Nisan’ın bitimi ile başlıyor” diye konuştu.

DÜĞÜN YOK SİLAH TAŞIMAK YASAK

Referandum gününde uyulması gereken yasaklara da değinen Vali Topaca, “Referandum günü alkollü içki satılması ve içilmesi umuma açık alanlarda yasaktır. Ayrıca emniyet görevlisi polis ve jandarma dışında silah taşımak yasaktır. Vatandaşlarımızın ‘ruhsatım var’ diyerek silahı ile sokağa çıkmaması gerekiyor. Oy verme günü kahvehane, kıraathane, internet kafe gibi yerlerde kapalıdır. Sadece lokantalarda yemek hizmeti verilebilir. Yine oy verme süresi içerisinde saat 18.00’e kadar düğün de yapılamıyor. 18.00’den sonra düğünlerin yapılmasında bir mahsur olmadığını ifade etmek istiyorum” dedi.

TEDBİRLER HUZURLU GEÇMESİ İÇİN

Haberin Devamı

Referandum sürecinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için Valilik bünyesinde kriz masası oluşturduklarını söyleyen Vali Topaca, “Vatandaşlarımızın iradesinin sandığa yansıması için her türlü tedbiri alıyoruz. Sandık alanı etrafında yeteri kadar polis ve jandarmamız olacak. Oy verme işlemi bittikten sonra aldığımız tedbirler var. Vatandaşlarımızın sandıktan çıkacak sonuçları saygıyla karşılayacağı konusunda hiç şüphemiz yok” dedi.

EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARDIK

Vali Topaca, basın mensuplarının trafo merkezleriyle ilgili sorusuna ise, “Bu trafoların hepsinde ilgili kurumların özel güvenlik teşkilatı, ayrıca görev alanına göre polis ve jandarma görevlendirmelerini yaptık. Elektriğin kesilmemesi lazım. Şehrin tamamını veya belli bölgeleri etkileyecebilecek trafoların her birinde görevlilerimiz var. Onu son zamanlarda artırdık, referandum dolayısıyla ilave özel güvenlik, polis ve jandarma görevlendirmesiyle en üst seviyeye çıkarmış olduk” cevabını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!