129 ÖHO kontak kapattı

Güncelleme Tarihi:

129 ÖHO kontak kapattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 23:39

Ankara’da kent merkezinde yedi hatta hizmet veren 129 özel halk otobüsü, ‘akaryakıt alamadıkları ve işletme giderlerini karşılayamadıkları’ gerekçesiyle kontak kapatıp seferlerini durdurdu. Bu yedi hatta EGO otobüsleri sefere başladı. Esnaf, ABB Meclisi’nden ve hükümetten çözüm beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Başkentte kent merkezi ve çevre ilçelerde toplu taşıma hizmeti veren Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği’ne(TÖHOB) bağlı özel halk otobüslerinden(ÖHO) bazıları kontak kapatarak seferlerini durdurdu. Esnaf, bu duruma ‘artan maliyetler, fiyat artışları nedeniyle akaryakıt alamama ve işletme giderlerini karşılayamamayı’ gerekçe gösterdi.

129 ARAÇ SEFERE ÇIKMIYOR

Sincan, Eryaman, Örnek ve Karapürçek bölgelerinde yedi güzergâhta faaliyet gösteren 129 ÖHO seferlerini durdurdu. Beş güzergâhta 41 araç ise çalışmaya devam ediyor. EGO Genel Müdürlüğü, ÖHO’ların çalışmadığı yedi güzergâha alternatif olarak kendi otobüsleriyle seferlere başladı. TÖHOB’a bağlı ÖHO’ların yanı sıra Ankara Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası’na bağlı 199 özel halk otobüsünden 25’e yakın aracın da benzer sıkıntılar nedeniyle sefere çıkamadığı öğrenildi.

DIŞ İLÇELERDE DE SIKINTI VAR

Ankara kent merkezinin yanı sıra dış ilçelerde hizmet veren otobüslerde de sıkıntı yaşanıyor. Dış ilçelerdeki 339 araçtan yarısının seferlerini yapamadığı belirtiliyor. Yakıt alabilenler sefere çıkarken yakıt alamayan araçlar çalışmıyor. Otobüslerin çalışma düzeni ilçelere göre de değişiyor. Örneğin Polatlı’da 33 araç tamamen çalışırken Çubuk’ta 33 otobüsten 23’ü sefere çıkabiliyor. Araçların sayılarının azalması yolcuları da mağdur ediyor.

129 ÖHO kontak kapattı


‘BU CENAZEYİ KİM KALDIRACAK’

Haberin Devamı

Esnafın artık dayanacak gücünün kalmadığını belirten TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara, “Ne yapacağımızı şaşırdık. Ortada bir cenaze var bu cenazeyi kim kaldıracak bilemiyoruz” dedi. ABB’den İstanbul veya Bursa’da uygulanan modelleri talep ettiklerini belirten Kara şunları söyledi: “Şehir içindeki hatların çekilmemesi için yoğun bir mücadele verdim ama artık esnaf arkadaşlarımızın dayanacak gücü kalmadı durum bu noktaya geldi. Kazandığımız para artık yakıtı bile karşılamıyor. Tüm Ankara halkından özür diliyoruz. EGO’nun zararını Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) sübvanse ediyor. Sağolsunlar hem ABB Başkanı’mız Mansur Yavaş hem de ABB Meclisi’ndeki dört parti grubumuz bize ücretsiz yolcu taşımaya karşılık öğrenci tarifesi üzerinden destek kararı aldı ama bu da bizi kurtarmadı. ABB Meclisi’nden tam bir destek kararı çıkmasını istiyoruz. Hükümetten vergisiz akaryakıt istiyoruz belediyeden de kiralamanın uygulandığı İstanbul modelini ya da Bursa’daki modeli uygulamasını istiyoruz.”

129 ÖHO kontak kapattı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!