100. Yıl Parkı’nda ‘betona hayır’ eylemi

Güncelleme Tarihi:

100. Yıl Parkı’nda ‘betona hayır’ eylemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2017 01:00

İşçi Blokları Mahallesi’ndeki 100. Yıl Parkı’nın yaklaşık 80 metrekarelik bölümüne beton dökülmesine tepki gösteren vatandaşlar dün yeniden parkta toplandı. Mahalle sakinlerinden CHP Ankara milletvekili Necati Yılmaz, “Mescit yapılacağını öğrendik, karşı değiliz ama yeşile ve ağaca da ihtiyacımız var. Rant taleplerini, betonlaşma isteklerini mescidin arkasına saklamalarını ahlaki bulmuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 4 yıl önce bir kısmının imara açılması yönünde karar aldığı ve semt sakinlerinin karara tepki göstererek, günlerce eylem yaptığı İşçi Blokları Mahallesi’ndeki 100. Yıl Parkı’nın (eski adı Birlik Parkı) bir bölümüne 5 gün önce beton döküldü. Parkın 80 metrekarelik bölümüne dökülen betona tepki gösteren mahalleli dün yeniden toplandı. Mahalle sakinlerinden CHP Ankara milletvekili Necati Yılmaz, “Vekil olarak değil mahalleli olarak buradayım. Mescit yapılacağını öğrendik, karşı değiliz ama yeşile ve ağaca da ihtiyacımız var. Kendi rant taleplerini, betonlaşma isteklerini mescitin arkasına saklamalarını ahlaki bulmuyorum” dedi. Mahalle sakinlerinin büyük çoğunluğunun parktaki yapılaşmaya karşı olduğunu belirten Yılmaz şunları söyledi:

Haberin Devamı

YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR

2011 senesinde beri burayı yapılaşmaya açmak istiyorlar. Mahalle sakinleri kararlılık gösterdiler, karşı çıktıları betonlaşmaya dava açtılar ve kazandılar. Şimdi temyiz aşamasında. Temyiz aşamasında bu mahkeme kararının uygulanmamasıyla ilgili bir karar talep etmiş Büyükşehir. Yargılama mahalle sakinlerinin istekleri ve talepleri doğrultusunda yürüyor.

KARŞI OLDUĞUMUZ BETONLAŞMA

Bu böyle iken getirip buraya bu betonu temelsiz, dayanaksız, kazısız, yeşilin üzerine dökmüşler. İnşaat görüntüsü de yok, yeşil çimin üzerine direkt beton dökmüşler, bunun da mescit olacağını söylüyorlar. Parkta kafamızı kaldırdığımız zaman çok yakın mesafede 2 ayrı cami görüyorsunuz. Her tafarta gerekli inanç mekanlarımız var. Burada mescit kadar yeşile ve ağaca da ihtiyaç var.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

İnanç mekanları üzerinden toplum mücadelesini kırmayı ahlaki bulmuyorum. Kendi rant taleplerini, betonlaşma isteklerini mescitin arkasına saklamalaya çalışıyorlar. Burada hukuk ve vatadanşın talepleri tanınmıyor. Vatandaşın isteklerinin üzerine beton dökülmüş. Ancak bu beton hem hukuk hemde vatandaşın demokratik iradesiyle buradan kaldırılacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!