10 bin ağaca Ankara armudu aşısı

Güncelleme Tarihi:

10 bin ağaca Ankara armudu aşısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2022 15:28

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Ankara armudunun popülasyonunun arttırılması için harekete geçtiklerini belirterek, “Akyurt’umuza 10 bin aşı kalemi gelecek ve bu da popülasyonu arttıracaktır” dedi.

Haberin Devamı

Ankara'daki ziraat odalarının başkanları, Akyurt Ziraat Odası'nın ev sahipliğinde bir araya geldi. Ankara armudunun popülasyonunun arttırılmasına yönelik çalışmalara değinen Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, toplantıda şu değerlendirmeleri yaptı: “Ankara armudu için önemli bir çalışma yapıyoruz. Çünkü ana vatanı İdris Dağı’nın etekleri. Elmadağ, Akyurt, Çubuk, Kalecik bu bölgede yüksek rakımda yetişiyor. Geçtiğimiz yıl 4 bin ahlat ağacına aşılama yaptık. Bu sene hem bakan yardımcımızdan hem il tarım müdürümüzden sözünü aldık, Akyurt’umuza 10 bin aşı kalemi gelecek ve bu da popülasyonu arttıracaktır. Ankara’mız için katma değer sağlayacak ve kültürümüzde yeri olan bir meyve.”

10 bin ağaca Ankara armudu aşısı


ÇİFTÇİNİN DESTEKLENMESİ ÖNEMLİ

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz ise verimi arttırmaya yönelik yapılan çalışmalara değinerek, “Teknik analizlerde süne mücadelesi kayıpları ve biçerdöver kayıpları neredeyse yaklaşık 1 milyar TL’ye denk geliyor. İyi mücadele yapmadığımızda Ankara’da tarıma verdiğimiz destek kadar milli servetin tarlada kalmasına sebebiyet veriyoruz. Çiftçinin daha fazla desteklenmesi önemli ve değerli ancak bunun kadar mühendisin sahada verdiği emeğin etkin bir şekilde uygulanması da önem taşıyor” dedi. 

10 bin ağaca Ankara armudu aşısı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!