HÜDA PAR'dan Şeker-İş'e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

HÜDA PARdan Şeker-İşe ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 17:11

Haberin Devamı

AĞRI (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Ağrı İl Başkanlığı, Şeker-İş Sendikası Ağrı Şubesini ziyaret etti.

HÜDA PAR Ağrı il Başkanı Burhan Aslan, Ağrı'da tek fabrikanın üretiminin durdurulmasının acı olduğunu ve yetkililerin bu durum karşısında sessiz kaldığını söyledi.

Fabrikanın ve emekçilerinin son durumu öğrenmek maksadıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Aslan, "HÜDA PAR olarak sesinize ses olmak adına, dertlerinizi dinlemek adına bu ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bir siyasi parti olarak varsa yapabileceğimiz bir iş yapmaya hazırız. Ağrı'da halkın kendilerine yerelde sorunlarını çözmek için yetki verdiği insanlar, 2 belediye işçisinin mağduriyeti için ilçelerde dahil tüm kitlelerini meydanlara topluyor. Ama şeker fabrikasında mağdur edilen 500 işçiyi görmüyorlar. Eğer halkımız bize bu şehrin sorunlarının çözümü için yetki verirse, Allah'ın izni ile tüm sorun ve sıkıntılarında bizi yanlarında görecekler. Bizler HÜDA PAR olarak halkımızın hizmetine talibiz."

Haberin Devamı

Şeker-İş Sendikası Ağrı Şubesi Agit Aslan ise fabrikanın kapatılarak işçilerin mağdur edildiğini belirtti.

Türkiye'de şeker değeri en yüksek pancarın Ağrı'da yetiştiğini vurgulayan Aslan, şöyle konuştu:

"Birçok insan bu konuda mağdur oldu. Başka illerdeki fabrikalara çalıştırılmak üzere gönderilen personelin de Ağrı ekonomisine hiçbir katkısı olmuyor. Çünkü işçiler çalışmak için gönderildikleri illerde kazandıkları paraları da harcayıp evlerine eli boş dönüyorlar. Ağrı üzerine sanki kara bulutlar çökmüş. Kimseden kentin sorunları için bir ses çıkmıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!