'Karnıyarık' kapandı

Güncelleme Tarihi:

Karnıyarık kapandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 15:12

ADANA kent merkezinde 4 yıl önce Karayolları Genel Müdürlüğü Müdürlüğü'nce 36 milyon lira harcanarak yapılan, oluşturduğu çukur görüntüsü nedeniyle vatandaşların 'Karnıyarık' adını taktığı altgeçitin üstü, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmasıyla kapatıldı.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra Türkmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı Altgeçidi, Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi, Çok Katlı Asansörlü Otopark ve Saimbeyli Mezbahanesi ile birlikte 5 büyük projenin toplu açılışı, Adana'nın kurtuluş günü 5 Ocak'ta Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından yapıldı. Açılış kurdelesini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kent protokolü, Kuvayi Milliyeciler, terör gazileri ve şehit aileleriyle birlikte kesen Başkan Sözlü "2017 yılı Adana'nın altın yılı olacak" dedi.
"5 OCAK'I TAÇLANDIRIYORUZ"
Kentteki yapımı tamamlanan 5 proje için üstü kapatılan altgeçit üzerinde tören düzenlendi. İstiklal Marşı'nın okunup şehitler için saygı duruşunda bulunulan törende, Mehter Takımı gösteri sunarken dualar okundu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Seyhan Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, çok sayıda bürokrat, gazi ve vatandaşın katıldığı törene gelen merhum şair Arif Nihat Asya'nın kızı Fırat ve oğlu Murat Asya, alkışlarla karşılandı. Daha sonra kürsüye çıkan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü "Ulu önderimiz Atatürk, Adana'dan ilham alıp 7 düvele baş kaldırmıştır. Milli mücadeleye ilham veren toprakların çocukları bugün, önemli projelere imza atıyor. 5 Ocak'ı taçlandırmak için çalışıyoruz. Çünkü 5 Ocak Adana'nın özgürlük sembolüdür" dedi. Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri, açılış kurdelesini birlikte kesti. Törende, kurbanlar da kesildi.
451 BETONARME KİRİŞ
D-400 Karayolu Turhan Cemal Beriker Bulvarı Altgeçidi ihale takviminden bir ay önce tamamlandı. 4 yıl önce Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yaklaşık 36 milyon lira harcanarak yapılan, çukur görüntüsü ve ulaşımı daha da karmaşık hale getirdiği için yoğun şikayet konusu olan 375 metrelik altgeçidin üzeri 451 adet betonarme kirişle kapatıldı. Güzergahın üzerindeki yan yollar da 4'er şeritli olacak şekilde genişletildi. Peyzaj çalışmaları ve yaya yollarının tamamlanmasıyla birlikte D-400 kent içi geçişi yeni bir çehreye büründü.
HAVAALANI KAVŞAĞI'NA ÇÖZÜM
Açılışı yapılan Türkmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı Altgeçidi ise ulaşımı kuzey-güney yönünde tünellerle rahatlatacak. Şehit Mehmet Özer Caddesi'nden gelip, havaalanı kavşağına doğru geçen aksta, 281 metre uzunluğundaki B ve C kolu tüneller ile Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'na dönen 293 metrelik D kolu tünel otoyol standartlarında asfaltlandı.
ŞAİRİN ANISINA PARK VE MÜZE
Toplu açılış kapsamında Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi de hizmete girdi. Proje, 1940 yılında Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun kutlandığı 5 Ocak töreni için 'Bayrak' şiirini yazan Mutasavvıf Şair Arif Nihat Asya'nın anısını yaşatmak üzere hazırlandı. Seyhan Nehri ve Sabancı Merkez Camii ile bütünleşen proje, Atatürk Evi ve Zübeyde Hanım Parkı ile komşu olarak tasarlandı. 15 bin metrekare alanda inşa edilen projenin zemininde hilal ve yıldız konseptinde 2 bin metrekare tören alanı var. Parkta 750 metrekarelik müze, tanıtım galerisi, sinevizyon odası ve hediyelik eşya bölümü yer alıyor. 70 metre uzunluğundaki bayrak direğinde 96 metrekarelik dev Türk Bayrağı dalgalanıyor.
ASANSÖRLÜ OTOPARK
Büyükşehir Belediyesi'nin Seyhan Belediyesi ile işbirliği içinde yürüttüğü Çok Katlı Asansörlü Otopark Projesi de Çınarlı Mahallesi 61012 Sokak ile 61011 Sokak arasında Gizerler İş Merkezi'nin doğusunda hizmete girdi. Yaklaşık bin 250 metrekare alanda yapılan 116 araçlık otopark 'Adana'da bir ilk' özelliğini taşıyor. Tesis 9 adet 12 araçlık ve 1 adet 8 araçlık döner katlı elektromekanik otopark sistemine sahip.
SAİMBEYLİ'YE MEZBAHANE
Saimbeyli Mezbahanesi de hizmet vermeye başladı. 3 bin 500 metrekare alanda inşa edilen mezbahanede, günde 50 küçükbaş ve 25 büyükbaş havyan kesimi yapılabilecek. Mezbahaneden komşu ilçeler Feke ve Tufanbeyli de yararlanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!