Kadınların seçme ve seçilme hakkı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Kadınların seçme ve seçilme hakkı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 17:04

Kadınların seçme ve seçilme hakkı kutlandı

Haberin Devamı

ADANA'nın merkez Çukurova İlçe Belediyesi'nde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 82'nci yıldönümü nedeniyle özel bir etkinlik düzenlendi.
Etkinlik, kadın derneklerinin yanı sıra Gündoğdu Okulları öğrencilerinin katılımıyla yapıldı. Çukurova Belediye Meclisi üyesi Fatma Arguz, konuşmasında Türk kadınının 1946'da Fransız ve İtalyan, 1971'de İsviçreli hemcinslerinden çok önce, 1930'da belediye seçimlerinde seçme, 1933'te çıkarılan Köy Kanunu ile muhtar seçme ve köy heyetine seçilme, 5 Aralık 1934'te de milletvekili seçme ve seçilme hakkını kazandığını anlattı. Arguz "Geçen 82 yılın ardından, kadınlar siyasi alanda hala istenilen düzeyde temsil edilemiyor" dedi.
Gündoğdu Okulları Meclis Başkanı Başak Yüksek, Ortaokul Meclis Başkanı Ada Evcik ve İlkokul Meclis Başkanı Can Doğan da kadınların siyasal yaşamda daha çok yer alması gerektiğini vurguladı.
Katılımcılara hitap eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise 'kadın dostu belediye' olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Ülkemiz kadınları, birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir. Atatürk, Türk kadınına sadece seçme ve seçilme hakkını vermemiş, izlenecek yolu da tarif etmiştir. Bugün yapmamız gereken kadın sorunlarına duyarlı olmak, sorunların bilincine vararak kadının toplumdaki statüsünü yükseltecek şekilde çalışmalar yürütmektir."

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!