YDS soru ve cevapları yayımlandı mı? ÖSYM'den sonuç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

YDS soru ve cevapları yayımlandı mı ÖSYMden sonuç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 10:37

YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) sonbahar dönemi 17 Eylül Pazar günü uygulandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen YDS İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça'dan yapıldı. Şimdi ise tüm gözler soru ve cevaplarda! Peki YDS soru ve cevapları yayımlandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

YDS 2017 sonbahar soruları ve cevapları sınava katılım sağlayan vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Yabancı dil alanındaki yeterliliklerini kayıt altına almak isteyen vatandaşlar, ÖSYM'nin gerçekleştirdiği YDS 2017 sonbahar sınavının sonuçları öncesinde bir tahmin yürütebilmek için soru ve cevaplarının yayımlanmasını bekliyor. Peki, YDS soruları ve cevapları yayımlandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

ÖSYM, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi yayımladığı takvimle duyurdu. Ancak YDS soruları ve cevapları ile ilgili henüz açıklamada bulunmadı. 

YDS NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

26 Temmuz-3 Ağustos 2017 tarihleri arasında başvurusu alınan 2017 YDS sonbahar dönemi 17 Eylül Pazar günü saat 10.00'da yapıldı. ÖSYM'nin belirlediği takvime göre 2017 YDS sonuçları 5 Ekim 2017 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden erişime açılacak.
YDS sınavlarının sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM web sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp sonuçları öğrenebilecekler. Buradan açıklanacak sonuçlar dışında herhangi bir sonuç belgesi gönderimi gerçekleşmeyecek.

Haberin Devamı

YDS PUANI NERELERDE KULLANILIR?

ÖSYM yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için artık YDS adı altında tek bir sınav yapıyor. O nedenle YDS, yüksek lisans ve doktora yapacaklar, dil tazminatı alacaklar, yabancı dil seviyesini belgelemek isteyenler gibi çok büyük bir kitleyi ilgilendiriyor. Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,90 - 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

BAKMADAN GEÇME!