Yücel Telören

Gönülleri kazandık

13 Nisan 2006
MİLLİ Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, Azerbeycan’da A2’yle istikbalin gençlerini aramaya çalıştı. Tabii ki başka bir amacı daha vardı. Tüm heyecanı ile giden ligin zirve yarışına ve düşme hattındaki amansız mücadeleye, yani kulüplere zarar vermeme. Bence Fatih Terim bu yolda iyi bir karar vermiş.

A takıma 4-5 oyuncu çıkarmanın gayreti içinde Terim. Bir motivasyon ustası hoca. Daha takımlarında forma giymemiş oyunculara milli takım formalarını giydirerek, bu işin üstadı olduğunu bir kez daha kanıtladı. Buna en iyi örnek Fenerbahçeli Can Arat’tı.

Değişim çabası sürmeliKendisiyle konuştuğumuz Arat, "Benim için bundan iyi hediye olur mu?" derken, gözleri yaşarıyordu. Tabi ki diğer gençlerin de. Bence bu operasyon gidebildiği kadar gitmeli. Sonuna kadar devam etmeli. Almanya hazırlık kampı sonunda A Milli Takımı bulacağını söyleyen Terim, sonuç ne olursa olsun bu değişimi gerçekleştirmek için büyük çaba gösteriyor. Terim, bunu yaparken, ’Futbol oynayan herkes bizim gözetimimizin altında, yani herkesi çağırabiliriz. Formda olan herkese bu açık’ diyerek, diğerlerini de kırmamak için elinden geleni yapıyor ve kimseyi küstürmüyordu.

Golle hırslandılarTerim sahaya sürdüğü A2 takımdan 2 oyuncuyu kazandı bile. Bunlar Can Arat ve Mehmet Topuz. İlk yarı ikisi de çok iyiydi. Can Arat, goldeki pozisyonda hata yaptı, Mehmet Topuz da elle oynadı. Ancak ilerisi için ümit verdiler. Milli Takımımız yediği golden sonra daha hırslı oynamaya başladı. Hasan Kabze beraberliği sağlarken arkadaşlarının üzüntüsünü bir nebze olsa da giderdi.

Bu takımdaki genç oyuncular, hırsı ve oyun disiplinini hiç bırakmaması nedeniyle bence gönülleri kazandı bile. Bu sonuçla herkes mutlu oldu. Azeriler güzel bir maç izledi. Her iki ekibe de alkış tuttular. Bizden de alkış aldılar.

Yazının Devamını Oku