Tülay Demir

Çeşme’de neler oluyor?

24 Temmuz 2020
Bu yaz siz de benim gibi Çeşme dolaylarına demir atmaya niyetliyseniz, birkaç öneri de benden gelsin.



Son ziyaretimde Alaçatı Köyiçi’nde bulunan ve hijyen değerlendirmesi sonunda “turuncu çember” sertifikası alan Casa Luna’da konakladım.
Özellikle masaj konusunda gerçekten iyiler.
Kısa tatilin ikinci günü, öğle saatlerinde Kapari Bahçe’deydim.
Hacımemiş’in göbeğindeki mekan, en başta doğal güzelliğiyle etkiliyor.
Haftanın yedi günü akşam servislerinde yer bulmak zor. Bu başarıda konuklarını iyi şekilde ağırlayan Eren Çam’ın payı büyük.

Yazının Devamını Oku

Ben sektörde yeniyim abla

21 Temmuz 2020
2 yıl önce ciddi bir rahatsızlık atlatan Asuman Dabak, “Şu hayatta hiçbir şey hayal olarak kalmamalı” dedi ve kendine özel bir “ölmeden önce yapılacaklar” listesi hazırladı. Listenin ilk sıralarında yer alan “şarkı söyle” maddesinin üstü ise geçtiğimiz günlerde çizildi. İlk single’ı “Hayat Bi’ Gün”ü 14 Temmuz’da müzikseverlere sunan sanatçının listesi uzun, enerjisi bol. Alaçatı’da bir araya geldik, gerçek olmayı bekleyen hayalleri konuştuk.

◊ Yazın sürprizi sizden geldi. Durup dururken nereden çıktı bu single?
- Bana da sürpriz oldu aslında. (Gülüyor)
◊ Bir anda mı gelişti yani proje?
- 2018 yılında geçirdiğim lenf ameliyatından sonra oturup kendime bir “ölmeden önce yapılacaklar listesi” hazırladım.
O listenin üst sıralarında “Bir şarkı söyleyeyim ama tamamen bana ait olsun” maddesi de vardı.
◊ Sizi ve yaşadıklarınızı anlatan...
- Evet, beni anlatan, bana ait bir şarkı... 2018 yazında sevgili Murat Güneş’le oturup konuştuk bu hayalimi. Murat beni dinledikten sonra “Ben yazacağım bu şarkıyı” dedi, heyecanlandım. Aradan 1.5 ay geçti geçmedi, şarkıyı gönderdi. İlk dinlediğimde şaşırdım, arayıp “Sözleri ne kadar da bana ait, hepsi birebir benim laflarıma benziyor” dedim.

Yazının Devamını Oku

Çeşme gündemi

17 Temmuz 2020
Geçen hafta sonunu Çeşme’de geçirdim. Ziyaretim sırasında Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve eşi Nuriş Oran’la da bir araya geldim. Çeşme’deki projelerinden söz eden Ekrem Oran, “Yakında yeni bir kültür merkezi, belediye hizmet binası ve huzur evini ilçemize kazandırıyoruz” dedi. 



Projeler devam ediyor, onu gördüm. Ama en çok merak ettiğim, turizme ağır darbe vuran, sezonu iyice kısaltan pandemi döneminde Çeşme’de neler yaşandığıydı...
Yöre halkından edindiğin bilgilere göre karantina süreci olabildiğince hafif atlatılmış.
Sokağa çıkma yasaklarında dağıtılan ekmeklerden, doğum günü kutlamaları için hazırlanıp servis edilen pastalardan, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan gıda yardımlarından ve 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasından memnunlar.
Başkan bunların yanı sıra pandemi süreci için acil destek hattı ve psikolojik danışma hatları da oluşturmuş. Peki şu anda durum ne, gözde tatil beldesinde önlemler gevşetildi mi?
Şahit olduğum kadarıyla hayır... Belediye personeli sürekli Çeşme içi, Alaçatı Çarşı gibi kalabalık merkezlerde ücretsiz maske dağıtımına devam ediyor.

Yazının Devamını Oku

Gençler hayat hikayemi yol haritası yapsın

14 Temmuz 2020
Çok genç yaşında, doğup büyüdüğü köyü ardında bırakıp İstanbul’a geldi. Bugün milyonlarca dolarlık yatırımların patronu Ahmet Karaçöl. Rehberlik yaparak harçlığını çıkarırken uluslararası bir şirketin patronu olan, devamında inşaat ve gayrimenkul işine el atan işadamı, “Maya yoksa başarı da yok” diye düşünen gençlere şöyle sesleniyor: “Benim hayatıma bakın. Başarısız olmak diye bir şey yok, tembellik var.” Karaçöl ile Bodrum’da bir araya gelip başarılarını konuştuk...

Ahmet Bey, son dönemde iş dünyasında adınızı çok sık duyuyordum. “Bin dolarla başladı, 50 milyon dolarlık patron oldu” deniyor sizin için. Böyle bir yükseliş açıkçası bana gerçek üstü geldi.

- Ama gerçek.

Ama nasıl?

- Başlangıç rehberlikle oldu. 1990’lar, İstanbul’a yeni gelmişim.

Öncesinde neredeydiniz?

- Ağrı-Doğubayazıt. İstanbul’a 18’imde geldim.

Yazının Devamını Oku

Normalleşen İstanbul’dan sosyal hayat izlenimleri

10 Temmuz 2020
.

İstanbul’da neler oluyor

Evet, karantina sonrası üstüne bir de cehennem sıcakları bastırınca İstanbullular olarak kendimizi dışarılara attık.
Ne var ki “sosyalleşmeye aç” kalabalık keskin bir çizgiyle ikiye ayrılmış durumda; “bilinçliler” ve “bilinçsizler” olarak...
Bilinçliler çantalarında dezenfektan, yüzlerinde maske ile gezmeye devam ediyor.
“Bilinçsizler” ise makus talihi kendilerinin yazdıklarından bihaber, maske ve sosyal mesafe hak getire dolanıp duruyorlar. Resmen hastalığa davetiye çıkarıyorlar.
İşin kötüsü ikinci grup yüzünden ilk gruptakilerin de risk oranı her geçen gün yükseliyor. İkinci gruptakilere Allah’tan akıl fikir, ilk gruptakiler ve sağlık çalışanlarına da sabır diliyorum.

Boğaz’da bir duayen

Geçen hafta Zehra ile röportaj için Bebek sahilindeki Pulihoz Grand House’da buluştuk. Defalarca önünden geçmeme ve merak etmeme rağmen görmek anca kısmet oldu.

Yazının Devamını Oku

Yaşadığım acılar beni bu yola itti

8 Temmuz 2020
Sırf eğlence olsun diye açtığı YouTube kanalında paylaştığı bir şarkı, 22 yaşındaki Zehra’nın hayatını değiştirdi. Haftalardır 7’den 70’e herkes “Cennetten Çiçek” topluyor. Zehra’nın abone sayısı birkaç hafta içinde patladı, şarkı caps’lerle aldı yürüdü, hatta ana haber bültenlerine konu oldu. Genç yorumcu tüm bu olup biteni şaşkınlıkla izlerken devreye yapımcı Erol Köse girdi, onu İstanbul’a gelmeye ikna etti. Öğretmenlik hayali kurarken starlık yolunda yürümeye başlayan Zehra’yla buluştum, dramdan rüyaya dönüşen öyküsünü konuştum. 

 

◊ “Cennetten Çiçek” şarkınla hayatımıza resmen yıldırım gibi düştün Zehra... Hayırlı olsun.

- Çok teşekkür ederim. 

◊ Sosyal medyadaki “Cennetten Çiçek” caps’leri ile fark ettim seni. Bu planlı programlı bir çıkış mıydı, strateji harikası mısın?

- Plan program hiç yok inanın. Ben de şaşkınım. Geçen yıl bir YouTube kanalı açtım. Yakın çevremden başka kimse bilmiyordu ama. Orada cover şarkılar yapıp yayınlıyordum. İçlerinden biri de “Cennetten Çiçek”ti. Aralık ayında paylaştım o şarkıyı.

“ŞARKICI OLACAĞIM” DEME YOKSA REZİL OLURSUN!

◊ Ve bombanın pimi çekildi.

- Nasıl oldu bilmiyorum, şarkı hiç anlamadığım şekilde yayıldı ve çok sevildi. İzlenme sayısı kısa sürede 4 milyonu geçti. Kanalım da 42 bin aboneye ulaştı. Bana çok uğurlu geldi. Her çiçek gibi vaktini bekledi ve açtı. Devamında ise yapımcılar bana yazmaya başladı. 

Yazının Devamını Oku

Bodrum’da neler oluyor

2 Temmuz 2020
Olurdu olmazdı, güvenliydi, riskliydi diye düşünürken geçen hafta sonu tatil hayallerime daha fazla dur diyemeyip Bodrum kalabalığına karıştım.

Gezip tozdum, iki günlük kaçamaktan bana kalan anıları ve gözlemleri de sizinle paylaşmak istedim.
Kısa tatilimin ilk durağı Gündoğan-Küçükbük’teki Serafina Mare’ydi.
Elbette ilk dikkat ettiğim konu, pandemi önlemleri ve hijyen oldu. Serafina Mare Deluxe Residence’ta, konukların güvenle tatil yapmalarını sağlamak ve herkesi rahat ettirebilmek için bitmeyen bir koşuşturmaca vardı...



Serafina Restoran’ın müdürü de İstanbul Papermoon’dan tanıdığımız Türkay Cansız...
Profesyonel bir ekiple yol alıyorlar ve güzel bir çizgi tutturmuşlar.

Yazının Devamını Oku

Pandemi döneminde Amerika ve Orta  Avrupa’da güç kazandık

30 Haziran 2020
Yıllardır hem sanayi sektöründe hem de ralli pistlerinde son sürat yol alan Erkan Güral, pandemi döneminde Çin’in ticari anlamda uğradığı kan kaybını Türkiye adına avantaja çevirdiklerini söyledi.

◊ Korona iş dünyasını nasıl etkiledi...

- Pandemi önce Çin’de başladı, sonra diğer ülkelere sirayet etti. Özellikle İtalya ve İspanya çok etkilendi salgından. Bizim de sektördeki en büyük rakiplerimiz onlar zaten.

◊ Bunu nasıl avantaja çevirdiniz ki?

- Bu salgının Avrupa’ya gelip ülkemize ulaşmaması söz konusu değildi. Bunu düşünerek tedbirimizi önceden aldık. Onlar ise hazırlıksız yakalandılar.

◊ Nasıl tedbirler aldınız?

- Şirket içinde bir takım oluşturup bu konuda beyin jimnastiği yaptık. 38 maddelik uygulanabilir tedbirler öngördük, bunların hepsini zaman kaybetmeden hayata geçirdik. Mesela günde iki kez şirket genelinde ateş ölçümleri yapmaya başladık.

Daha “sosyal mesafe” konuşulmaya başlanmadan biz “Birbirimizden uzak duralım” dedik. Servislerimizi yarı kapasiteye düşürdük. Kimse kullanmazken biz maske kullanmaya başladık.

Yazının Devamını Oku