Tufan Türenç - Kültür Sanat

O genç şimdi Pavarotti'nin tahtında oturuyor

2 Aralık 2013
Tarih 1986… 22 yaşındaki bir opera tutkunu genç yıllarca idol olarak seçtiği ünlü tenor Pavarotti’nin imza gününün yapıldığı mağazanın önünde biriken kalabalığı yararak içeri girmeyi başardı.

Ünlü tenoru karşısında görünce o kadar büyük bir heyecan duydu ki, yere düşmemek için bir yerlere tutundu. Soluğu kesilmişti, konuşamıyordu.

Pavarotti gençle göz göze gelince onun heyecanlı olduğunu anladı ve rahatlatmak için gülümseyerek “Merhaba” dedi.

Genç, sesinin titremesini engellemek için büyük gayret harcayarak “Ben operacıyım ve size hayranım. Beni dinlemenizi istiyorum” dedi. Kekelemek için cümlesini bir solukta söyledi.

Ünlü tenor gencin kendine güvenini ve kararlılığını görünce ondan hoşlandı ve ertesi gün kendisini gelip görmesi için randevu verdi.

Roberto Alagna ertesi günkü randevuya uçarak gitti. Pavarotti’nin beğeneceğini umduğu bir iki parçayı seslendirmeye başladı. Aryaları söylerken o güne kadar öğrendiklerinin tümünü eksiksiz yerine getiriyor, sesinin rengini gösterebilmek için olağanüstü bir çaba harcıyordu.

Pavarotti, Roberto Alagna’nın güçlü sesinin rengini, tekniğini çok beğendi ve kendisine Philadelphia’daki Pavarotti Yarışması’na katılmasını önerdi.

Roberto Alagna yarışmaya katıldı ve birinci oldu. Ondan sonra da önünde yıllardan beri kapalı duran kapılar bir bir açılmaya başladı.

Parlak, gür ve ışıltılı bir sese sahip olan genç tenor, kısa zamanda opera dünyasında isim yapmaya başladı ve ünlü operalardan davetler aldı.

Yazının Devamını Oku