Sergen Yalçın

Semih'in kafası Arda'nın tekniği

12 Haziran 2008
TÜRK Milli Takımı'nın kaliteli oyuncularını ön plana çıkardığında 2008 Avrupa Şampiyonası'nda yenemeyecei takım yok.

İsviçre belkide turnuvanın en kötü takımlarından biri.

Ay yıldızlı takımın fark atacağı ekip karşısında galip gelmesi alkışlanacak bir olay.

Teknik Direktör Fatih Terim'in, ilk onbirde Tümer'i oynatması sürpriz oldu.

İlk yarıda aşırı yağmur ve ağırlaşan zemin karşısında hareket etmek zordu.

Yazının Devamını Oku

Teknik ve yürek

8 Haziran 2008
TURNUVALAR yıldız futbolcuların sahne aldığı festivallerdir. Hele hele böyle Avrupa’nın en iyi 16 takımının katıldığı organizasyonlardan sonra akıllarda hep kalitesiyle maçlara ağırlığını koyan futbolcular kalır. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, bir gün önceki basın toplantısında, "Altın Top Cristiano Ronaldo’nun hakkıdır" diyerek, futbolun Nobel ödülünün Portekiz’in en önemli yıldızına verilmesi gerektiğini ifade etti. Nobel ödülleri fizik, kimya, fizyoloji ve tıp gibi bilim dallarında yaptığı buluşlarla dünyanın gidişatını etkileyen bilim adamlarına verilir. Futbolun Nobel ödülü de dünya futboluna damga vuran yıldız futbolculara verilir, bizde ise Halil Altıntop kadrodan çıkartılır! Cristiano Ronaldo maçın başından sonuna kadar geliştirdiği her atakta karşısında kim varsa geçti.

Milli Takım maalesef dün kendisine yakışan oyunu sergileyemedi. Sadece defans yaptı. Servet "Çetin" bir mücadele verdi. Helal olsun. Ya yanındakiler! Yenilen golde bence Emre Aşık’ı değil orta alanı Pepe’ye bırakan oyuncuları suçlamak lazım.

Hazırlık maçlarından beri yakından takip ettiğim Gökhan Zan’ın formsuzluğu Portekiz’in hücumdaki en büyük avantajlarından biri oldu. Ağır aksak oynayan bu futbolcu, ikinci yarıda Simao’ya faul yaptı, kendini sakatladı. Portekiz Milli Takımı tekniği ile, Türk Milli Takımı ise yüreği ile mücadele etti. Ama gördük ki, yürek ve inanç her zaman yeterli olmuyor. Dün, kalite farkı galip geldi.

Benim gözümde ay yıldızlı formayı giyen her futbolcu övgüye değerdir ama dün gözlerimiz yine de Yıldıray, Halil ve Fatih Tekke’yi aradı. Bunların yanı sıra Türkiye Ligi’nin gol kralı Semih’in oyuna çok geç sokulduğu kanaatindeyim.

Maçın hakemi tam anlamı ile rezildi. Aleyhimize ucuz fauller çalan Herbert Fandel, maçın en kritik bölümünde Simao’nun topu elle kesmesini görmezden gelerek oyunun kaderiyle oynadı. Bu da gösterdi ki, hakem faciaları sadece Türkiye değil Avrupa Şampiyonası’nda da yaşanıyor.

Bu yenilgiye rağmen turnuvada şansımız devam ediyor. Ümitsizliğe kapılmamak gerekir.
Yazının Devamını Oku