Volkan'ın derbi hediyesi

ADANASPOR karşısında zevkle izlediğim Osmanlıspor, Olympiakos karşılaşmasından maalesef hezimetle ayrıldı. Bu maçın şokunu henüz üzerinden atamadan karşılarında güçlü ve dinlenmiş bir Medipol Başakşehir vardı.

Haberin Devamı

Ve Ankara’daki mücadele erken bir golle başladı.

Emre Belözoğlu’nun ortasında topla buluşan Mustafa Pektemek henüz 7. dakikada Başakşehir’i öne geçirdi. Bu golle birlikte oyun üstünlüğünü ele geçiren Başakşehir, rakip kaledeki baskını artırdı. Osmanlıspor atağa çıkarken Mehmet Güven’in hatasını iyi takip eden Cengiz Ünder kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak vuruşu Litvanyalı kaleci Karcemarskas’ın kollarında kaldı.
İlk yarım saatten sonra ise Osmanlıspor kendine gelmeye başladı. Daha çok ayağa top yapan ve rakip kaleye ataklarını sıklaştıran ev sahibine karşı Medipol

Başakşehir ise en iyi yaptığı şeyi, alan savunmasını uyguladı. Bu oyun şablonuyla da Osmanlıspor’un hızlı isimlerine geçit vermedi.

MAÇIN KIRILMA ANI

Osmanlıspor oyunun ikinci bölümünde hem baskıyı artırdı hem de beraberlik golünü bulmak için Webo ve Luiz Carlos’u oyuna dâhil etti. Ancak Başakşehir savunmada Yalçın, orta sahada Emre Belözoğlu’nun liderliğiyle rakibine gol fırsatı vermedi ve bugün oynanacak derbi öncesi çok önemli bir üç puanı hanesine yazdırdı.

Haberin Devamı

Maçın kırılma anı ise ilk yarıda, PSV’den kiralanan Adam Maher’in arka direkte yaptığı vuruşu inanılmaz bir refleksle çizgiden çıkaran Volkan Babacan’ın yaptığı kurtarıştı.

Son dönemin en çok eleştirilen isimlerinden Cüneyt Çakır hakkında da birkaç şey söylemek istiyorum. Harika bir 90 dakika yönetti. Pozisyonlara oldukça yakın ve hâkimdi. Çaldığı doğru düdüklerle karşılaşmayı hatasız tamamladı.

Yazarın Tüm Yazıları