Talisca, Ali'yi nakavt etti!

GOMEZ tam da bunu söylemişti:

Haberin Devamı

Bu kaleci ve bu stoperle Şampiyonlar Ligi’nde fazla ileri gidemezsiniz.Maça, yıllardır Şampiyonlar Ligi’nde oynuyormuş gibi başlayan bir Beşiktaş vardı. Sakin ve top yapıyordu. Tamam, Benfica da blöf yapıyordu. Topu Beşiktaş’a verir gibi görünüp, kontra pususuna yatmıştı. Fakat yine de Cervi’ye pozisyonu iki stoperimiz ve Tolga yarattı. CV’sinde iki Avrupa maçı travması bulunan Tolga’da bu inat bence artık ona da haksızlıktır. İnat, akılla baş edemez. Şenol Güneş, güneşi daha ne kadar balçıkla sıvayacak?  

 

OĞUZHAN ÖNDE SİLİKTİ

 

BEŞİKTAŞ’ın en büyük silahı hızlı oynamasıdır. Benfica, ilk 45’te buna hiç müsade etmedi. Beşiktaş, topu ikinci ve üçüncü bölge eteklerinde dolaştırıp durdu. Sağ taraf nispeten işlerken, Adriano-Caner kanadı beklentileri karşılayamadı. Caner’den tek bir etkili bindirme yoktu. Duran toplar da etkisiz kullanılınca tek çare defans arkasına Aboubakar’ı kaçırmaktı, ama bu noktada da uyumsuzluk vardı. Görüldü ki Oğuzhan, defans önünde topla çıktığında hücuma daha etkili destek veriyor. Forvet arkasında çok silik kaldı. Güneş’in ikinci 45’te bu bölgeye müdahale ederek başlaması sürpriz değildi.

Haberin Devamı

TALİSCA ile birlikte Beşiktaş’ın temposu arttı ve kaleye doğrudan gitmeye başladı. Penaltı beklenen (bence penaltı) Talisca pozisyonu hariç, ceza sahasında ilk net pozisyon ancak 75’te yaratılabildi. Onda da Tosun, heyecanlıydı.

 

Benfica, oyunun genelinde baskın olan Beşiktaş’ı Muhammed Ali’nin rakibini kontrol etmesi gibi kontrol etti. Ancak, Talisca, sonunda nakavt eden yumruğu attı. Olcay’ın oyuna girdikten sonra fark yarattığına da dikkat çekelim. Tolga, penaltı gibi bir pozisyonu kurtardı. 

 

Ancak ne yazık ki bu mevzuda testi bir kere kırılmış. Maç öncesi beraberliğin sürpriz olacağını düşünüyordum ki Beşiktaş, son 5 dakikadaki oyununu daha önce oynasaydı 3 puanı alması da sürpriz olmazdı.

Yazarın Tüm Yazıları