Savunma mavunma yok gol, gol, gol!

EVET, Beşiktaş maça 1-0 önde başladı. 25’e kadar siyah beyaz bir maç izledik.

Haberin Devamı

Trabzonlular koşmaktan helak oldu, Beşiktaş top çevirirken. 14’te Babel, şut yerine Talisca’yı düşündü. Bu tercih ilk kırılmaydı. Beşiktaş, kendisini izleyen Lyon analistlerini terletirken, Okay’ın müthiş golüne engel olamadı. Golün başlangıcında eski takımdaş Olcay’ın ısrarının olması, futbolun cilvesiydi.

Q7 PLANI BOZDU

1-1’den sonra yeni statta moda renk bordo mavi oldu. Birinde Atiba, diğerinde Fabri, takımına can verdi. Beraberlik golü sonrası kırılganlık Lyon’da tekrarlanmamalı, yoksa fatura çok daha ağır olur.

İlk düdük çaldığında favori Beşiktaş’tı, ama soyunma odasına girilirken maç üç ihtimalli olmuştu.

Trabzon’un güven kazanması kadar, Quaresma sakatlanıp çıkınca Güneş’in ikinci devreye yönelik planladığı Aboubakar hamlesini erkene almak zorunda kalması da handikaptı.

Haberin Devamı

TRİBÜN

BORDO MAVİ ŞART

Futbolumuzun rengi, bordo maviyle çok daha zenginleşir ve güçlenir. Trabzonspor’un eski günlerine dönmesi için önce tribünlerin dolması lazım. Dün şovları ve destekleriyle sınıfı geçtiler.

 ÇARE YANAL-GÜNEŞ FUTBOLU

Ve ikinci devre ‘atan kazanır’ ruhuyla oynanan üç ihtimalli bir maça şahit olduk. Yanal-Güneş oyun anlayışı sezonun en keyifli ve çılgın 90 dakikasını ortaya çıkardı. Maçın sloganı şu oldu: Savunma, mavunma yok. Gol, gol, gol...

Beşiktaş, 2-1 öndeyken Palabıyık’ın Uğur’un elle oynamasını görmemesi ve Talisca’ya çaldığı faul tartışılır. Ama iki takım da öyle bir futbol oynadı ki bu maçı lüften hakem tartışmasıyla bulandırmayalım. Golün her türlüsünü gördük. Talisca’nın, benim ‘Talisca’nın yeri’ dediğim yerden penaltıdan daha rahat frikik golü atması neyse de Atiba’nın gol atması beni şaşırttı.

O, Atiba ki her topta pas atmayı düşünür. 4 goldeki en önemli nokta bekler Adriano ve Gönül’ün asist yapmasıdır.

Beşiktaş, ligi dün gece halletti. Sıra Lyon’da. Eğer fiziken çok yıpranmadıysa, bu moralle Fransa’dan da iyi bir sonuç çıkarabilir. Fakat ondan önce sezonun en güzel maçı için iki takımı da alkışlayalım...

3 GOL YERKEN BİLE İYİ...

BİR kaleci üç gol yerken bile maçın en iyilerinden olabilir mi? Evet, olabilir. İşte dün akşamki Fabri örneği... Yediği gollerde rakiplerinin marifetine bakın. Ancak iki gollük pozisyonda takımını oyunda tutmayı da başardı.

Haberin Devamı

MAÇIN YILDIZI: ATIBA

İsterseniz onu her maç seçebilirsiniz.  Dün klasik savunması yoktu ama sürpriz golü vardı.

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

ERSUN YANAL

Ligin en iyi takımına karşı 3 gol atıp kaybetti. Dün Beşiktaş’ın klasına olduğu kadar kendi kadrosunun derin olmayışına da boyun eğdi. Kaybetse de dün akşam alkışlanacak bir oyun oynattı.

ŞENOL GÜNEŞ

1-0 öne geçtiğinde çok erken olurdu elbet, ancak 2-1 öne geçtiğinde Necip’i alıp olmayan ‘orta saha’yı yeniden tesis edebilirdi. Necip’in girmesiyle Atiba’yı ileriye yollaması da 3 puanı getirdi.

Yazarın Tüm Yazıları