Pireyi boşuna deve yapmış

OLYMPIAKOS, ilk 45’te Beşiktaş’ı beşikte sallar gibi mışıl mışıl uyuttu. Topu, bir oyuncak gibi, Beşiktaş’a verdi. Ama Beşiktaş o topla birlikte hiç ceza sahasına ayak basamadı. Çevirip durdu. Oysa Beşiktaş’ın alametifarikası, topla birlikte hızlı hücum...

Haberin Devamı

Bunu yaparsa pozisyon bulur. Aboubakar niye oynuyor? Savunma arkasına koşular için? Koşu var mıydı? Yok! Koşturan var mıydı? O da yok... Sabırtaşı gibi olan Olympiakos, Tosic kaynaklı ilk hatada faturayı ödetti.

TOLGAY ATILABİLİRDİ

İlk devrenin Beşiktaş namına tek kazancı, Tolgay’ın kendisine rağmen hakemin onu atmamasıydı. Tolgay, Liverpool maçını  ne zaman unuttup bu formanın tapusuna talip olacaksın? Bu ‘yedeklik ruhu’ndan kurtul artık...

2. devreye beklendiği gibi Güneş, Tolgay’ın yerine Oğuzhan ile başladı. Yorgo Kırbaki, Olympiakos analizinde kaleci Leali’nin ayağının kötü olduğunu söylemişti. Aboubakar’a asisti de nihayet o yaptı. 1-1’den sonra maç İstanbul’a taşındı!Hem Olympiakos’un defansif terbiyesi bozuldu hem de oyun hızlanınca Beşiktaş her atakta kaleye indi. Son tercihlerde daha dikkatli olunsaydı siyah beyazlılar tur garantisiyle dönerdi.

Haberin Devamı

QUARESMA ŞUT ÇEKME!

Babel’in savunmayı da ihmal etmeme çabasını taktirle karşılıyorum, fakat hücum bölgesinde sahip olduğu melekeleri son haftalarda çok kötü kullanmaya başladı. Quaresma, oyundan alındığında kızıyor, ama peki Güneş ona ne demeli? Ya şut çekmekten vazgeçmeli veya en azından kaleyi bulmalı. İyisi mi en iyi yaptığı işi yapıp, kanatlardan su gibi topu taşısın...

İkinci devre ortaya konulan oyuna bakınca Beşiktaş’ın ilk devre pireyi deve yaparak, boşuna 45 dakikalık bir zamanı harcadığını söyleyebiliriz. Evet, Beşiktaş avantajlı bir skor alındı, fakat en az 3-1 kazanabileceği bir maçı. Diğer yandan son dönem rahatlığın siyah beyazlılara yaramadığını da düşününce bu sonucun rövanşın her dakikasını daha büyük bir ciddiyetle oynamasına da yarayabilir.

MAÇIN YILDIZI: ABOUBAKAR

Herkes “Ver, ver” derken, inatla vuruş pozisyonunu ayarlayıp golü attı. Yine güzel attı.

MAÇIN HAKEMİ: DANNY MAKKELİE

Tolgay Arslanı’ı atabilirdi. Bunun dışında maçı mükemmel yönetti.

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

VASİLİS VOUZAS: Takımını topun arkasında tuttu ve hata kolladı. İlk devre planı işledi. Kendi kalecisi Leali’nin kurbanı oldu, ancak durum 1-1 olduktan sonra da çaresizdi. Bu skora sevinmelidir.

Haberin Devamı

ŞENOL GÜNEŞ: Orta alan direnci için ilk 11 başlattığı Tolgay’ı, “Gereksizmiş” diyerek, 20’de de kenara alabilirdi. 2. devre beklenen Oğuzhan hamlesi ve oyunu hızlandırarak istediğini aldı.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları