F.Bahçe ile artık vedalaş Gönül

GEÇEN sezon Beşiktaş’ı izleyen herkes, “Bu takımda bir de Caner Erkin ile Gökhan Gönül olsa, uçar...” dedi. Temenni gerçekleşti, fakat sonuç sükutuhayal. Caner sakatlandığı, Gönül ise henüz Beşiktaş’a gelemediği için! Evet, Gönül hâlâ daha Fenerbahçe ile duygusal bağlarını koparıp, Beşiktaş’a kendini verebilmiş değil. Sahadaki vücut dili ve performansı bunu bağırıyor.

Haberin Devamı

Çünkü, yeni bir ilişkiye başladığı halde kafasından söküp atabilmiş değil, eski sevgiliyi... Şu güne kadar siyah beyaz gönülleri çelen tek bir maç oynayamadı.

 

3. Lig’den Darıca Gençlerbirliği karşısında dahi, genç çocuklara kendi arşivinden örnek bir kanat bindirmesi gösteremedi. Kolay değil, onu anlayabiliyorum. Caner, realist; yeni sayfalar açmakta zorlanmıyor. Ama Gönül’e duyguları yön veriyor. Transfer sezonundaki gel-gitlerdir, onu henüz daha mevzisine ulaştırmayan. Elbet bunlar dışarıdan subjektif gözlemler. 

 

Şimdi herkes merak ediyor: Gönül, Kadıköy’e gidecek mi?

 

Ben diyorum ki; hiç düşünmeden git. 

 

Haberin Devamı

İlk 11’e giremesen de git, tribünde otursan da...

 

Git, eski yârinle hesaplaş...

 

Adı Beşiktaş’ın 100. yıl formasında olan ve o asırlık şampiyonluğun asistini yapan Tümer Metin, İnönü’ye geldi, sarı lacivert formayla.

 

Sen de git ve 90 dakikanın sonunda da nihai kararını ver...

 

İyi veya kötü oynamaktan önce, o sahaya çıkma gücünü ve karakterini göster.  Kalbin hâlâ Anadolu yakasındaysa, devre arası gidip geri çal o kapıyı. 

 

Bunun ayıbı yok. Demiyor mu Nazım, “Hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil” diye... 

 

Yok eğer vedalaşabilirsen de o zaman dönüp Beşiktaş’a yeniden imza at.  Kağıda değil ama, kalbine...

 

BUNDESLIGA’DAN SÜPER LİG’E İHALE DERSİ

 

SÜPER LİG, KDV hariç, yıllık 500 milyon dolara satılınca ‘marka değeri’ lafı da yeniden sürüme sokuldu. Ama bu iş lafla değil, icraatla olur. Bakın son ihalede 5 yıllığına 4.6 milyar Euro’ya satılan Bundesliga’da ne yapıldı? Bu paranın yüzde 2’si, 23 yaşaltı oyuncu oynatanlara verilecek. 

 

Haberin Devamı

Altyapıya yatırım böyle yapılır. Bundesliga’nın baronu Bayern, güçlü bir lig için payının düşmesine rıza gösteriyor. Çünkü rekabetsiz ligin kendisini de zayıflatacağını biliyor. Dortmund, iflas ettiğinde de bu kafayla el uzatmıştı.

 

TFF, parayı eski kriterlerle dağıtmayı sürdürecek. Anlayacağınız yine gurbetçilerin eline bakacağız! Ve aynı TFF, Avrupa puanını gözetip derbiyi cuma oynatacağına, El Clasico ile çakışmasın diye bir saat daha geciktirmeye çalıştı!

Yazarın Tüm Yazıları