Dün Sosa bugün Talisca

 ŞENOL Güneş, yedeği olmayan tek bir ‘ideal golcü’yle; Cenk Tosun ile Osmanlı karşısına çıktı. Ancak ‘ideal’ olmaktan uzak görünen Tosun, ancak uzatmalarda ortaya çıktı. Yeter mi, hayır.

Haberin Devamı

Osmanlı’da Musa ve Ndiaye gibi skora büyük katkı yapan iki ismin olmaması belki de Beşiktaş’ın en büyük avantajıydı, Ankara’da.

DERLi TOPLU iLK DEVRE

 Buz patenine daha uygun zeminde Beşiktaş, golü ya duran toptan veya rakibin yapacağı bariz bir hatadan bulabilirdi. Gönül’ün taç atışında Osmanlı savunması uyuyarak hatayı yaptı ve iki klas ayak; Oğuzhan-Talisca işbirliği de cezayı kesti. Mükemmel bir plaseyle taçlanan üç dokunuşlu bir gol...

Beşiktaş, Osmanlı’nın sevdiği geniş alanları vermeyerek, derli toplu bir ilk devre oynadı. F.Bahçe derbisindeki kadar katı olmasa da siyah beyazlılar kendi alanında boşluk vermemeye çalıştı.

ZEMiN

ALTTAN ISITMA ŞART OLSUN

ALTYAPIDAN oyuncu çıkmıyor diye çok tartışıyoruz. Peki Osmanlıspor’un stadının altyapısı? Futbol Federasyonu, bu stada alttan ısıtma sistemini kurmayı şart koşmalı.

Haberin Devamı

HEVESLER KURSAKTA KALMIŞTIR

BEŞİKTAŞ, iyi bir takıma karşı çok sıkıntılı bir zeminde 2-0 kazandı. Ve bunu kazanmış Başakşehir ve Galatasaray’dan sonra oynayarak gerçekleştirdi.

Geçen sezon 3-2 biten Osmanlıspor maçı Sosa’nın devreye girmesiyle kazanılmıştı. O maç, sezonun kilit maçlarındandı. Dün de öyleydi. Rakipleri Beşiktaş’ın en azından 2 puan bırakacağını hesaplıyordu. Fakat bu kez de Sosa’nın rolünü Talisca üstlendi...

MAÇIN HAKEMİ: ALİ PALABIYIK

İPTAL edilen golde yardımcının kurbanıydı, ama Tolgay’a vermediği penaltıda kusur kendisinindi. 

TOLGAY TEHLiKEYi SAVUŞTURDU

iKiNCi 45’in başlarında gömülen Beşiktaş, Osmanlı’nın gelmesine müsaade etti. Buna karşılık, kontralarda çok kompakt bir görüntü veremedi.

MESAFE ARTTI

Osmanlısporlular, o sevdiği uzun toplardan iki-üç tane buldu, fakat ofsayta yakalandı.

Dakikalar ilerledikçe de siyah beyazlı oyuncuların birbiriyle olan mesafesi artmaya başladı. Quaresma-Tolgay değişikliği orta alanı toparladı. 

MAÇIN YILDIZI: TALİSCA

Mükemmel bir golün yanı sıra kaleyi en çok düşünen isim de oydu. 3 puanın mimarıydı.

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

MUSTAFA REŞİT AKÇAY

İKİ kilit oyuncusunun olmaması elbette takımını etkiledi. Alışık olduğumuz hızlı atakları geliştiremediler. Taktiksel sıkıntılar kadar, Güneş’in oyun formatının da bunda etkisi büyüktü.

ŞENOL GÜNEŞ

Haberin Devamı

Q7 çıkınca eldivenlerini fırlattı. Umarım kendisine kızmıştır. Zira Güneş’in onun yerine Tolgay’ı alması doğruydu. Osmanlı deplasmanına çok ofansif bir ekiple çıktı. Cesurca bir hamleydi.

Yazarın Tüm Yazıları