Erdal Fernergiz

Şok üstüne şok…

18 Nisan 2022
Adana Demirspor geride bıraktığımız hafta Altay’ı geçerek üç puanı alırken oynadığı oyunun kötü, alınan sonucun iyi olduğunu yazmıştım. Kasımpaşa deplasmanında da kötü oyun, kötü sonuç beraberinde şokları da yaşattı.

Dünya starı Balotelli ilk kırmızı kartını gördü, hafta sonu oynanacak lider Trabzon maçında olmayacak. Mustafa Kapı ilk çıktığı maçta 15. saniyede penaltıya sebep oldu, Şimşek 4 farklı yenilgiyi ikinci kez yaşadı. Velhasıl tam bir şok yaşayan Mavi Lacivertliler ilk 4 için çıktığı maçta büyük bir fırsat kaçırdı. En yakın rakipleri Alanya yenilmiş, Başakşehir de berabere kalmıştı. Kasımpaşa karşısında galibiyet bekleyen ve alacağı 3 puanla dördüncü sıraya çıkması beklenen Mavi Şimşekler tüm camiayı da otoriteleri de yanılttı, şaşırttı.

TEL TEL DÖKÜLDÜLER

Maçın daha ilk dakikalarından itibaren gidişat belliydi. Rakip, oyunun kontrolünü eline aldı sağlı sollu ataklar geliştirip baskı kurdu. Demirspor buna cevap veremedi. Yunus’un reaksiyonu da yetmedi. Çünkü tel tel dökülüyordu arkadaşları. Ligin en fazla asist yapan oyuncularından biri olan Vargas kayıp, defans uyumsuz, orta saha ne ileri ne geri yardım ediyor, forvette Balotelli sinirli, agresif. Belhanda’nın varlığı yokluğu belli değil. Bence Montella, Belhanda’yı fazla tuttu oyunda, daha önce değiştirmeliydi. İtalyan hoca da gününde değildi futbolcuları gibi. Sahaya sürdüğü kadro ve yaptığı değişiklikler tartışıldı.

BİREYSEL HATALAR

İlk yarıda bireysel hatalardan yenilen goller hiç yakışmadı. İkinci yarıda da fazla değişen bir şey olmadı. Sahada durgun Adana Demirspor karşısında rakip rahat bir oyun ortaya koydu ve golleri de sıraladı. Muriç’in biri penaltı olmak üzere kurtardıkları farkın daha da açılmasını önledi. Üstelik Balotelli’nin kırmızı kartı (Bence ağır oldu) sonrası 10 kişi kalan takım ‘bol keseden’ pozisyon verdi. Şimdi yapılması gereken bu maçı unutup, cumartesi oynanacak Trabzonspor maçına odaklanmak. Lider karşısında iyi bir sonuç, iyi bir oyunla yeniden Avrupa umudunu yeşertmek olmalı.

ADANASPOR DA BOŞ GEÇTİ HAFTAYI

Adana’nın Spor Toto 1. Lig temsilcisi Adanaspor da kara pazarı puansız geçti. Geçen hafta Balıkesir’i yenerek galibiyet elde eden Turuncu Beyazlılar, lider Ankaragücü’ne konuk oldu. Toros Kaplanı her iki yarıda yediği gollerle sahadan boynu bükük ayrıldı. Adanaspor ligde 41 puanla 9’uncu sırada bulunuyor. Perşembe günü saat 17.00’de Samsun’u ağırlayacak. Alacağı 3 puan ilerisi için çok önemli

Yazının Devamını Oku

Adana Demirspor, Avrupa peşinde

12 Nisan 2022
Adana Demirspor kendi kalitesinin ve beklentilerin altında kalmasına rağmen ligde zor günler geçiren, hatta düşecek takımlar arasında gösterilen Altay’ı mağlup ederek ligde beşinci sıraya yükseldi ve Avrupa hayalinin peşinde koşmasını sürdürdü.

Rakibi karşısında hiç zorlanmadan kazanan Mavi Şimşekler özellikle ikinci yarıda bitse de gitsek havasında bir oyun sergiledi. Skor avantajı ve rakibin zayıf olması her zaman seyrettiğimiz ekipte performansı düşürdü, ortaya da cılız bir futbol çıktı. Alınan galibiyet camiayı mutlu etti ancak aynı şeyi oyun için söylemek zor.

ÜST ÜSTE GOLLER

Balotelli, Vargas gibi yıldızlarını yedek kulübesinde oturtarak değişik bir 11’le sahaya çıkan Montella’nın ekibi Mavi Lacivertliler maça çok hızlı başladı. İlk dakikalardan itibaren Altay karşısında üstünlüğü ele geçirdi, rakip alana yerleşti, oyunun kontrolünü eline geçirdi, sağlı sollu ataklar yaptı. Bu ataklarda Yunus, Belhanda öne çıkan oyunculardı. Akintola gününde değildi, yüzdesi fazla çok pozisyon harcadı. Ataklar, golleri de beraberinde getirdi. Önce Belhanda, Svensson’un sağdan ortasında topu müthiş bir şekilde kontrol etti ve düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı. Durmadı Şimşek, hemen iki dakika sonra bir gol daha buldu. Bu pozisyonda da Yunus vardı. Çektiği sert şut direkten döndü, dönen topu son haftaların formda oyuncusu defansın bel kemiği Samet tamamladı ve skoru iki farka taşıdı. Ataklar durmadı ancak başka gol olmadı ilk yarı sona erdi.

ŞİMŞEK DURDU

Yazının Devamını Oku

Hatay'a da Demirspor'a da yaramadı

6 Nisan 2022
Avrupa kupalarını hedefleyen Atakaş Hatayspor ile Adana Demirspor Güney Derbisinde karşı karşıya geldi. Ligin iyi futbol oynayan iki komşu takımın mücadelesi başladığı gibi golsüz sona erdi. Alınan bu sonuç ikisine de yaramadı, çünkü iki ekip de 2’şer puan kaybetti.

Şu sıralar EXPO nedeniyle Hatay’da tabiri caizse adeta bayram var. Bu coşku Yeni Hatay Stadına da yansıdı. Tribünler görsel şölen sundu. İzleyenler gol göremedi ama oynanan oyundan, sergilenen futboldan, mücadeleden, tempodan ve aksiyondan oldukça memnun ayrıldı maçtan.

POZİSYON ÇOKTU

Milli aradan sonra oynanan her maç takımlar için zor geçer. Hatay-Demirspor maçı da böyle geçti. Ev sahibi ekip maça durgun başladı. Konuk ekip Mavi Lacivertliler çok hızlı ve tempolu başladı. İlk dakikalarda üst üste tehlikeli ataklar geliştirdi. Sağdan organize ataklarda Akintola fark yarattı. Hızı ve klasını konuşturarak devamlı ileri top taşıdı tehlikeli ortalar yaptı. Solda da durum farklı değildi. Vargas aynı arkadaşı gibi klasını konuşturup topu ceza sahasına aktardı. Pozisyon üstüne pozisyon vardı, ancak gününde olan kaleci Munir gole izin vermedi, kritik kurtarışlar yaptı, takımını ayakta tuttu. İlerleyen dakikalarda kendine gelen ev sahibi Bordo Beyazlılar tehlikeleri atlattıktan sonra oyunu dengeledi. Cılız da olsa ataklar geliştirdi. Bunda da Demirspor defansı başarılıydı. Karşılaşmanın son dakikalarında daha çok atak yaptı Bordo Beyazlılar, pozisyon da buldu ancak son vuruşu yapamadı.

İSTATİSTİKLERDE DEMİRSPOR ÖNDE

Maç boyunca oyuna hakim olan Adana Demirspor’du. Şut yüzdesinde, topla oynamada, isabetli şut çekmede, kaçan net pozisyonlarda, rakip ceza sahasında topla buluşmada velhasıl tüm istatistiklerde hep önde olan Mavi Şimşekler çok pozisyon üretmesine, tehlikeler yaratmasına rağmen topu filelerle buluşturamadı.
Yunus Akgün’ün cezası nedeniyle oynayamadığı maçta süper Mario Balotelli yine sahanın iyilerindendi. Oyunda kaldığı sürede rakip defansın ileri çıkmasını önledi, yaptığı klas hareketlerle taraflı tarafsız herkesin alkışını aldı. Defansta da Samet, Tayyip Talha ikilisi her zamanki gibi iyilerdi.

MAÇ SONU GÜZELDİ

Sahada oynanan oyun kadar iki ekibin oyuncularının birbirlerine karşı hareketleri de güzeldi. Küçük alevlenmeler çok çabuk söndürüldü. Oyuncuların maç sonu birbirlerine sarılmaları, forma değiştirmeleri, kucaklaşmaları hep görmek istediğimiz görüntülerdi. İki takımı da kutluyorum. Centilmence mücadelelerinden dolayı. Her iki ekibimize de Avrupa yolunda başarılar diliyorum.

Yazının Devamını Oku

Zirve yarışında ben de varım...

21 Mart 2022
Son üç hafta aldığı sonuçlarla camiasını üzen tökezleme yaşayan Adana Demirspor puan kayıplarının sonrası çıktığı hedef maçında Süper Lig’in güçlü ekiplerinden Başakşehir’i mağlup ederek nefes aldı, kendine geldi ve yeniden ‘Zirve yarışında ben de varım’ dedi.

Maç öncesi Çanakkale Zaferi’nin 107. Yılını tribünler müthiş bir coşkuyla ve kareografiyle kutladı. Binlerce taraftar tarihi zaferi ‘TARİHE SIĞMAYAN DESTAN’ yazarak hafızalara bir kez daha kazıdı. Bu duygu dolu anlar sonrası da ülkemizin en büyük taraftar grubu Mavi Şimşekler hiç susmadı. Maç boyunca 12. Adam oldu. Montella’nın ekibi de bu coşkuya karşılık verdi ve güzel bir oyun sonrası galibiyete uzandı. Avrupa hayalı de yeniden yeşerdi.

Maça tutuk başlayan Mavi Lacivertliler, ilk dakikalarda rakibin ataklarını başarılı defans oyuncuları Samet, Tayyip Talha, Alper, Svensson ve Gökhan İnler’le uzaklaştırıp pozisyon bulmaya başladı. Yunus sağdan Vargas soldan sürekli top taşıdı, Akintola, Assombalonga gol yollarında etkili olamadı.

STOPER İŞBİRLİĞİ

Baskılı oyun golü de getirdi. Svensson ortaladı, Samet iyi yükseldi kafayı vurdu top kaleciden döndü, Tayyip Talha fileleri havalandırdı. Golden sonra coşku da arttı, heyecan da. İkinci yarının başında bir anlık dalgınlık sonrası rakip eşitliği yakaladı. İtalyan hoca yerinde değişiklikler yaptı. Balotelli ve Bjarnasson’u oyuna aldı. Balotelli biraz geç oyuna dahil edilse de girdiği andan itibaren varlığını hissettirdi, nakip defansın öne çıkmasına izin vermedi. Bu değişiklikler de oyunda çabuk hissedildi. Baskı üstüne baskı galibiyet golünü de getirdi. Oyuna sonradan giren Bjarnasson takımını öne geçirdi.

ALKIŞLAR YUNUS’A

Bu maç sonrası Yunus Akgün’e ayrı bir parantez açmak gerekir. Milli takım aday kadrosuna ilk kez çağrılarak büyük bir moral bulan Fırtına Yunus, Başakşehir karşısında gol hariç her şeyi yaptı. Top taşıdı, rakip defans arkasına derin paslar attı, slalom yaparak ceza alanına girdi (düşürüldü hakem penaltı vermedi) milli takıma çağrılmasının çok doğru olduğunu gösterdi.

Şimdi milli ara var. Adana Demirspor yine iyi çalışıp formunu, ritmini artıracak. Hatay deplasmanına gidecek. Ligin iki güçlü ekibinin karşı karşıya geleceği maç zor olsa da Mavi Şimşek yine kazanmak için sahaya çıkacak.

Yazının Devamını Oku

Şimşek'e bir şeyler oldu

15 Mart 2022
Adana Demirspor’a gerçekten anlaşılması zor bir şeyler oldu. Üç haftada 8 puan kaybetti, büyük düşüş var Mavi-Lacivertliler'de.

Süper oynayan, rakip kim olursa olsun üstünlüğünü kabul ettiren ve çatır çatır galibiyetler alan, aldığı başarılı sonuçlarla üst sıralarda yerini bulan, hatta Avrupa hayali kurmaya başlayan Mavi Şimşekler, son üç maçtır kazanamıyor. İşler pek iyi gitmiyor.

TARAFTARA YAZIK

Mavi-Lacivertliler, Sivas karşısında da özellikle ilk yarıda Bal yapmayan arı misali gibiydi. Sahada varlığı da yokluğu da belli değildi. İkinci yarıda biraz hareketlendiler ancak puan da puanlar da almaya yetmedi.

Asıl üzücü olan tribünleri tıklım tıklım dolduran, başlama düdüğüyle tezahürata başlayan ve hiç susmayan ülkemizin en iyi taraftar grubunun
son haftalarda yüzlerinin gülmemesi. Taraftarlar üzerine düşeni sonuna kadar yapıyor ancak dedik ya takıma bir şeyler oldu.

HAKEM DE ETKİLEDİ OYUNU

Aslına bakarsan Mavi Şimşekler kaybedecek bir oyun da oynamadı. Maçta çok fazla pozisyon kaçırdı. Hakem tabiri yerinde ise ikinci yarıyı oynatmadı. Maç çok durdu tempo bir türlü olmadı. Her zaman skora büyük katkı koyan Yunus Akgün, Vargas, Bjarnasson, Stambouli eski günlerini arattı.

Defans da iyi değildi. Balotelli’nin çabası da yetmedi. Süper Mario yine çok şut çekti, iki gol de attı ancak biri sayıldı.

Yazının Devamını Oku

Demirspor'a hiç yakışmadı

5 Mart 2022
Futbol üç neticeli bir oyun. Yenersin de yenilirsin de... Oynarsın, mücadele edersin, rakibin güçlüdür gücün yetmez, bir çok faktör araya girer yenilebilirsin de. Ancak 17 maçtır galibiyet yüzü görmeyen, kazanamadığı için ligin dibine demir atmış rakibine karşı eski günleri aratır bir şekilde hiçbir varlık göstermeden, adeta sahada gezinerek, mücadeleden yoksun, isteksiz, kale önünde topu havaya dikerek yenilirsen buna kargalar bile güler.

Yeni Malatya karşısında tam da buydu Demir-spor. Aldığı neticeden çok oynamadığı oyun üzdü tüm camiayı, çünkü Mavi Şimşekler düne kadar yaptıkları ile tam bir ters köşe yaşattı. Hayali olan bir takım böyle oynamaz. Deplasmanda en çok gol atan, en çok puan toplayan, zirveyi hedefleyen Mavi Şimşeklere alınan bu sonuç hiç yakışmadı... Türkiye Kupası'ndan elenen, önceki hafta evinde Antalya ile berabere kalan, Yeni Malatya’ya da yenilen Mavi Lacivertlilere bir şeyler oldu son günlerde.

MONTELLA DA GÜNÜNDE DEĞİLDİ

Zirvedeki yerini korumak ve Avrupa hayaline bir adım daha yaklaşmak isteyen Mavi Şimşekler, Yeni Malatya maçına hızlı, tempolu başladı ve ilk 10 dakika da güzel futbol oynadı. Ancak bu dakikadan sonra tempo kayboldu, adeta sahada bitse de gitsek havası vardı. Orta saha döküldü, bencillik zirve yaptı. Dünya starı Mario Balotelli kale önünde zor olanı yaptı, önemli fırsatlar kaçırdı. Vargas, Yunus, Bjarnasson, hatta Balotelli eski günleri mumla arattılar. Defansta Samet ve Tayyip Talha her zamanki gibi mücadele ettiler rakiple. Svensson yanlış üstüne yanlış yaptı, gol de çıkaramadığı toptan yendi. Yapılan değişikliklerde ne Akintola, ne Belhanda, ne Djokoviç, ne de Assombalonga ilaç olmadı. Şimdi soruyorum, böyle kötü bir gününde olan bu takıma Assombalonga 85’te mi oyuna girer. Montella da futbolcular gibi gününde değildi. Yaptığı değişiklikler, verdiği taktikler hiç biri tutmadı.

TARAFTAR ÜZGÜN

Yeni Malatya karşısında alınan yenilgi ile şok geçiren ülkemizin en iyi taraftar grubu da çok üzgün. Hiç beklemiyordu bu mağlubiyeti. Çünkü Avrupa hayalleri vardı, çünkü takımına güveniyor, ligin dibindeki rakibe yenilmeyi hiç düşünmüyorlardı. Aslında böyle bir kötü oyun da beklemiyorlardı. Onun için çok üzgün camia.. Aslında geçen hafta takımdaki durgunluk sinyal vermişti, geçer denildi, Mavi Şimşek yine çakar diye beklendi. Ama olmadı. Demirspor’un çok çabuk kendine gelmesini dileyelim ve önümüzdeki maçlara bakalım. Sivas maçı kritik bir hal aldı. Bekleyip görelim...

MALATYA’YA BAŞARILAR

Adana Demirspor karşısında seyrettiğim Yeni Malatya bir mucize peşinde. Yeni Malatyaspor’un bu sezon ki 5. hocası olan Cihat Arslan ilk maçında rakibin gücünü bilerek, kendi oyun anlayışıyla galibiyeti getirdi, büyük bir sevinç yaşadı, yaşattı. Matematiksel olarak her şey bitmiş değil. Bu güzel kentimizin Süper Lig’de kalması için herkesin elini taşın altına koyması lazım, çünkü Yeni Malatyaspor bunu hakediyor. Demirspor galibiyetinden dolayı başta hiç susmayan taraftarlar olmak üzere, futbolcuları tabi ki Cihat Arslan’ı da kutlamak gerek.

Yazının Devamını Oku

Nazar boncuğu olsun

27 Şubat 2022
Süper Lig’in iyi mücadele eden iki takımının karşı karşıya geldiği Akdeniz derbisinde kazanan çıkmadı. Maç başladığı gibi golsüz sona erdi. Ne diyelim nazar boncuğu olsun bu beraberlik.

Maça muhteşem taraftarın tezahüratı ile baskılı ve tempolu başlayan ev sahibi özellikle ilk 20 dakikada sürekli atak geliştirdi. Bir yelpaze gibi açılıp kapanan, rakibine üstünlük kurmak isteyen Mavi Lacivertliler, oyun üstünlüğünü elde edemedi bir türlü. Saman alevi gibi tempo bir çıktı bir düştü. Ligde isabetli şut yüzdesi en yüksek oyuncu Balotelli’nin serbest vuruşu, Vargas’ın ortaları, Yunus’un driplingleri sonucu değiştirmedi, Mavi Şimşekler iyi paslaştı, uzun paslarla rakip defans arkasına iyi sarktı ancak kilidi açamadı, ilk yarı sessiz bitti.

HAMLELER DE GOL GETİRMEDİ

İkinci yarıya daha hızlı ve istekli başlayan ancak oyun kurmakta zorlanan Adana Demirspor’da kalede Muriç, savunmada Samet, Tayyip onların önünde Gökhan çok çalıştılar. İlk kez 11’de yer alan Djokoviç ağır kalırken, yeni transferlerden Alper Uludağ da tutukluğunu bir türlü atamadı üstünden. Yunus da Vargas da eski günlerinde değildi. Balotelli yine takımın iyilerindendi, çektiği şutlar az oldu, topu filelerle buluşturamadı. Sonradan oyuna girenlerden Assombalonga, Kaan, Bjarnasson, Akintola takıma hareket getirdi, golü getirmedi.

DEĞİŞİKLİKLER GEÇ YAPILDI

Sahasında üçüncü kez gol atamayan Mavi Şimşeklerde İtalyan hoca Montella’nın hamleleri de biraz geç oldu, sonucu değiştirmeye yetmedi. Gerçi iyi bir ahenk yakalamış, başarılı 11 niye bozuldu, böyle bir kadro ile niye sahaya çıkıldı tartışılır. Zira, yapılan hamleler sonrası oyuna girenlerle oyun daha heyecanlı, daha iyi bir hal aldı... Farklı bir oyun vardı sahada, bireysel yetenekler yansımadı bu kez. Önemli bir çıkış yakalayan Mavi Lacivertli takım sürekli gelişiyor, Avrupa hedefi de sürüyor. Heyecanlı, keyifli maçta tek eksik goldü. Ne diyelim nazar boncuğu olsun bu beraberlik. Şimdi puan 45 oldu, haftaya ligde düşmeme mücadelesi veren Malatya deplasmanı var, oradan alınacak 3 puan bu beraberliği telafi ettirir inancındayım.

ADANASPOR KENDİNE GELMELİ

Son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla ilk 6 hedefinden biraz uzaklaşan Adanaspor bugün deplasmanda oynayacağı ligin güçlü ekiplerinden Bandırma’yı sahasında yenecek güçte, yeter ki inancını kaybetmesin Turuncu Beyazlılar. Erzurum maçında oynanan iyi oyun galibiyete yetmedi, beraberlikle sonuçlandı ancak mücadele vardı, istek vardı ekipte. Bugünkü maçta da aynı istek ve oyun oynanırsa galibiyet neden olmasın. Alınacak bir galibiyetle takım üzerindeki kara bulutlar dağılır, yeniden Play-Off hedeflenir. Haydi Kaplan kendine gel ve sevindir sevenlerini...

Yazının Devamını Oku

Alkışlar Montella’ya

22 Şubat 2022
Adana Demirspor, Süper Lig'de aldığı sonuçlarla, oynadığı oyunla, müthiş taraftarı ile taraflı tarafsız büyük beğeni kazanıyor.

Samet Aybaba’nın göreve gelmesi ve üst üste alınan galibiyetlerle fırtına gibi geldi 26 yıl sonra süper lige MAVİ ŞİMŞEKLER... Aybaba ile devam edildi ancak maya tutmadı. Adana Demirspor, Samet Aybaba’dan boşalan teknik direktörlük görevine daha önce Fiorentina, Sevilla, Milan, Sampdoria ve Roma takımlarını çalıştıran Vincenzo Montella’yı göreve getirdi. İtalyan hoca Montella geldikten sonra düşecek mi denilen takımı zirveye taşıdı.

BALOTELLİ GÜLEREK OYUNDAN ÇIKIYOR

Montella süper bir takım çıkardı ortaya... İlk önce defansı topladı, Samet’i monte etti, her takımın kadrosunda görmek istediği bir oyuncu haline geldi. Dünya yıldızı her kesimin oynamaz, kimse oynatamaz, iki üç maç sonra kapris yapar, egolu gibi yakıştırmalar yapılan Mario Balotelli, ancak gel gör ki şimdi takımın golcüsü, ustası attıkları ile, ligin en çok şut çeken vasfı ile yardımlaşmasıyla, bilgisi ile zekası ile vazgeçilmez biri haline geldi. O kadar ki oyundan çıkarken dahi yüzü gülüyor, Balotelli öylesine mutlu... Milli takıma seçilmesinde de Montella’nın katkıları var. Futbolu bırakacak denilen Gökhan İnler’e de öyle bir dokundu ki Montella, 90 dakika oyunda kalıyor, takımı yönetiyor, süper bir sezon geçiriyor. Yunus Akgün’e ayrı bir parantez açalım. Ligin en iyilerinden biri haline geldi. Oynadığı oyunla parmak ısırtıyor, Galatasaray’a da niye kiraya verdim dedirtiyor. Vargas, Assombalonga, Bjarnasson, Stambouli her zaman özverili, kaliteli usta ayaklar. Muriç kalede ligin en iyilerinden biri..

MÜTEVAZI HOCA

Adana Demirspor yere sağlam basıyor, takım oyununu süper uyguluyor, oynadığı oyun da zevk veriyor.. İlk 11’de oynayan, sonradan oyuna girenler hep hazır. Makine düzeni içerisinde, sistem iyi işliyor. Bir takımda atan da tutan da iyi olunca oynadığı oyun da göze hoş geliyor. İtalyan hoca maçlar öncesi ve sonrası yaptığı açıklamalarda da çok mütevazi, kibar, havalara girmiyor, hala eksiklerimiz var gelişmemiz lazım diyebiliyor.

EN BÜYÜK ALKIŞ SANCAK’A

Anlayacağınız Demirspor’da iyi bir hoca, iyi bir takım var. Başta bu takımı Adana’ya kazandıran Başkan Murat Sancak olmak üzere, yönetim, teknik kadro, futbolcular, müthiş taraftar grubu alkışı sonuna kadar hakediyor, biz de avuç içimiz kızarıncaya kadar alkışlıyoruz. Mavi Şimşekler şimdi 3. yani zirvede... 2’nci de bitirebilir sezonu. Gelecek sezon ise şampiyonluğa oynayacak bir takım sözü verdi Başkan Sancak. Neden olmasın ligde maddi sorunu olmayan takımların başında geliyor MAVİ ŞİMŞEKLER...

Yazının Devamını Oku