Erdal Fernergiz

Sırada Galatasaray var

21 Aralık 2021
Önce Giresun’u sonra Alanyaspor’u hem de kendi evinde mağlup etmek hiç de kolay değil.

Adana Demirspor üst üste iki galibiyet alarak puanını 26 yaptı 7. sıraya yükseldi, şimdi gözler bugün oynanacak Galatasaray maçına çevrildi. İddia ediyorum, dış etkenler etkili olmazsa bu takım Galatasaray’ı da yenecek güce sahip. Çünkü Balotelli, Vargas, Yunus, Muriç’i ile öyle kaliteli bir ekip ki rakip kim olursa olsun farketmez. Tab,i burada şunu da söylemeden geçmeyeceğim. Bu maçta 12. adama çok ihtiyaç var. Süper Lig’deki ağırlığını iyice hissettirip hedef büyüten Adana Demirspor stadı tıklım tıklım dolduran ve hiç susmayan taraftarını yanında görmeli, işte o zaman büyüklüğümüzü de dosta düşmana göstermiş oluruz. Stadı da gülerek, mutlu bir şekilde terk ederiz.

BALOTELLİ DAMGA VURDU

Alanya karşısında iyi oynayan,  rakibi oynatmayan, her alanda baskı yapan bir Demirspor izledik. Maçın ilk dakikalarından itibaren Balotelli, Yunus, Svensoon, Vargas, Bjarnasson oyuna ağırlığını koydu. Tehlikeli ataklar geliştirdi. Rakibin zaman zaman kaleye geldiği anlarda da Muriç sahneye çıktı ve gol izni vermedi.

Maça damga vuran isim ise mavi lacivertlilerin dünya yıldızı Balotelli oldu. Ligimizin en çok şut çeken futbolcusu olan süper yıldız attığı golle, yaptığı asistle, defansa yardımıyla, attığı derin paslarla gerçekten oyunda kaldığı sürece büyük katkı sağladı ve seyri gerçekten büyük zevk veriyor.

Alanya karşısında takımda bir de maestro Vargas vardı. Arjantinli bir orkestra şefi edasıyla öyle güzel yönetti ki takımı galibiyette de büyük rol oynadı.

MONTELLA HATA YAPMAZSA

Alanya maçında oyuncular elinden geleni yaptı. Montella da takımı iyi hazırlamış, bugün de beklenti büyük İtalyan hocadan. İlk 11, oyun sistemi ve yapılacak değişiklikler çok önemli. Montella hata yapmazsa… Mavi Şimşekler hele hele stadı doldurmuş muhteşem taraftar desteği ile Galatasaray’ı da yenecek güce sahip.

ADANASPOR HEDEF BÜYÜTMELİ

Yazının Devamını Oku

Sonu iyi bitti

14 Aralık 2021
Son iki haftayı bir puanla kapatan Adana Demirspor, Giresunspor’u uzatmada bulduğu golle geçerek yeni bir sayfa açtı.

Mavi Lacivertlilerde şimdi hedef seri başlatmak ve üst üste galibiyetlerle çıkışa geçmek. Ancak şunu söylemesek de olmaz. Giresun maçı muhteşem taraftar desteğiyle kazanıldı. Gerçekten de müthişti tribünler, maç boyunca hiç susmadılar.

ZOR VİRAJA GİRİLDİ

Mavi Lacivertliler, Giresun’u yenerek sadece 3 puan kazanmadı, ilk yarı bitimine kadar Alanya, Galatasaray ve Göztepe ile karşı karşıya geleceği düşünülürse çok da moral kazandı. Giresun karşısında beklenen oyun yoktu sahada. İlk dakikalarda atak üstüne atak geliştiren, baskı yapan Mavi Şimşekler Balotelli, Akintola, Svenson, Metehan ve Yunus’la gol aradı rakip kalede. Ancak ahlarla vahlarla beceriksizlikle gol bir türlü gelmedi. Kalede Muriç, defansta Simon Deli, Rassoul ve özellikle Samet Giresun’un cılız ataklarında başarılı oldular. Ancak iyi defansa sahip olan Mavi Lacivertliler bir türlü geriden oyun kuramıyor. Montella’nın buna bir çözüm bulması kaçınılmaz.. Pozisyon açısından kısır bir ilk yarı sonucu golsüz sona erdi.

İkinci yarı biraz daha hareketli olan Mavi Lacivertliler Vargas’ın da oyuna girmesiyle daha derli toplu ataklar geliştirmeye başladı. Hemen hemen her pozisyonda Balotelli vardı. Her topu adeta mıknatıs gibi kendine çeken Dünya yıldızı, ligin en çok şut da çeken oyuncusu Balotelli... Arkadaşlarına akıl dolu uzun paslar attı, zaman zaman defanstan top çıkardı, attığı şutlarla da devamlı gol aradı Balotelli.. Gerçekten oynadığında zevkle seyrediliyor bu oyuncu.

Oynanan oyun tatminkâr değildi ancak 90+3’te Stambouli ile kazanılan galibiyet çok da güzel oldu. Sonun böyle bitmesi tüm camiayı sevince boğdu.

MUHTEŞEM TARAFTAR

Hep söylüyorum yine söyleyeceğim Mavi Lacivertli taraftarlar ülkemizin en iyi taraftar gruplarından biri. Bunu Giresun karşısında da ispat ettiler. Maç boyunca hiç susmadılar, hep destek tam destek. Bana göre galibiyetin mimarı onlar. En büyük alkışı Mavi Şimşeklere gönderiyorum. Maç sonu tüm oyuncuların tribünlere giderek galibiyet sevincini taraftarla paylaşması çok güzel oldu, çünkü bunu haketmişti taraftarlar...

ADANASPOR SESSİZ KALDI

Yazının Devamını Oku

Galiptir bu yolda mağlup

5 Aralık 2021
Rakibin lider, zirvede tek başına, namağlup, 7 maçtır yenilmiyor, adeta rakipsiz bir şekilde şampiyonluk şarkıları söylüyor.

Bu takım karşısına “Ben bu maçtan puan ya da puanlar almaya geldim” dercesine cesaretle giden daha ilk dakikalarda gole yaklaşan Adana Demirspor’un yenilgisi büyük üzüntü yarattı ancak, oynadığı oyun skora yansımasa da çok beğenildi. Mavi Lacivertliler 90 dakika boyunca hep golü aradı. Skor kötü olsa da oynanan oyun bize eskilerin bir deyimini hatırlattı. “GALİPTİR BU YOLDA MAĞLUP” gerçekten de öyle oldu tüm spor camiası gibi biz de Mavi Şimşekleri alkışladık.

SERİ BİTTİ

Ligde Hatay’ı, Altay’ı yenip Kasımpaşa ile berabere kalan Adana Demirspor 3 maçta aldığı 7 puanın sonunu getiremedi ve yenilmezlik serisini de kaybetti. Mavi Lacivertliler Trabzon karşısında skor hariç istatistiklerde de üstündü. Toplam şut 5’e 18, isabetli şutta 3’e 4, direkten dönen şut 0’a 1, kaçan net pozisyon 0’a 2, rakip ceza sahasında topla buluşma 16’ya 24, korner 2’ye 5, toplam orta 7’ye 24, bunları çoğaltmak mümkün. Görülüyor ki çok iyi bir oyun sergilendi lider karşısında, tüm takımı kutlamak lazım.

BALOTELLİ’Yİ SEYRETMEK ZEVK VERİYOR

Maça iyi başlayıp, iyi pres ve baskılı başlayan Adana Demirspor’da maçın en iyilerinden biri olan Dünya yıldızı Balotelli idi. İlk tehlikeli atak, maçın en güzel jeneriklik hareketi röveşata (Gol olsaydı tarihe geçerdi) defanstan top çıkaran, takımını atağa kaldıran, gole çok yaklaşan yine Balotelli oldu. Kalitesini sahaya yansıttığı zaman gerçekten bu yıldızı seyretmek zevk veriyor. Trabzon karşısında Balotelli’nin yanına Stambouli, Bjarnasson’u yazmak lazım. Akintola ve Yunus Akgün beklenenin altında kaldı. Biraz daha hareketli olsalardı sonuç daha farklı olabilirdi. Neyse iyi niyetle mücadele ettiler sonuçta.

CESUR OYUN

Rakibi karşısında açık ve cesur bir oyun oynatan, asla kapanmayan bu ekibin Teknik Direktörü Montella’yı da kutlamak lazım. Haftalardır takımın en iyilerinden Vargas’ı yedek kulübesine oturtarak orta sahayı güçlendiren İtalyan hoca Montella’ya, Vargas’ı, Assombalonga’yı hatta Metehan’ı daha önce oyuna alsa daha mı iyi olurdu demeden de geçmeyeceğim. Şimdi acilen bu maçı unutup haftaya konuk edeceği Giresun maçına konsantre olmalı Mavi Şimşeklerin…

ADANASPOR FIRSAT TEPTİ

Yazının Devamını Oku

Adana’da seri sonu…

29 Kasım 2021
Süper Ligin 14. Haftasında evinde Kasımpaşa’yı konuk eden Adana Demirspor, atanın galip bitireceği bir maç oynadı.

Son 2 maçını kazanan Mavi Lacivertliler rakibine göre üstün olmasına rağmen gol üretemeyince maç da golsüz sona erdi. Kasımpaşa karşısında direkleri geçemeyen Mavi Şimşek sayısız fırsattan da yararlanamadı. Son dakikalarda ise mağlubiyetten kaleci Muriç kurtardı. Bu hafta beklediği sonuçları alamayan Adana’nın iki güzide ekibinden Demirspor’un 2 maçlık, Adanaspor’un da üç maçlık seri galibiyetleri sona erdi. Şimdi yeni serilere başlamak lazım…

YÜKSEK TEMPO

Adana Demirspor maça yüksek tempoda başladı. İlk düdük sesinden sonra, Vargas, Yunus, Akintola, Assombalonga ile Samet’le tehlikeli ataklar geliştirdi, Vargas’ın şutu, Samet’in kafası direkte patladı. Bu maçta göze çarpan ise defanstan Simon Deli’nin Rassoul’un Stambouli’nin devamlı ileri çıkmaları, sağdan soldan ortalar yapması oldu. Ancak ne yazık ki Mavi Lacivertli oyuncular direkleri ve kaleci Harun’u geçemedi. Ahlar vahlarla ilk yarı bitti.
İkinci yarıda da manzara değişmedi, Demirspor geriden oyun kuruyor, orta sahada hazırlık sonra rakip kaleye gitmeler maç boyunca devam etti.
Durgun, kısır bir maç seyrettik anlayacağınız. Mavi Şimşek her zamankinden daha isteksiz, zaman zaman dağınık, bitse de gitsek havasındaydı. Bu oyun skora da böyle yansıdı, maç da başladığı gibi golsüz sona erdi.

Yazının Devamını Oku

Çifte kavrulmuş zafer

23 Kasım 2021
ADANA son haftalarda tabiri caiz ise çifte kavrulmuş sevinçler yaşıyor. Bu hafta da aynısı yaşandı.

Süper Lig temsilcimiz Adana Demirspor, deplasmanda Mustafa Denizli’nin takımı Altay’ı özellikle ikinci yarıdaki mükemmel oyunuyla farklı mağlup etti. Adana’nın 1. Lig temsilcisi Adanaspor da kendi evinde ligin en önemli takımlarından Adana’ya lider gelen Ankaragücü’nü devirerek hem üç puanın sahibi oldu, hem de rakibini koltuğundan etti. İşte böyle güzel bir hafta sonu yaşadık Adana olarak. Dileğim devamı da gelsin, tüm ülke kentimizi konuşsun.

TARİH YAZDILAR

3 maçlık kazanamama serisini evinde oynadığı maçta lig ikincisi Hatayspor’u yenerek sonlandıran Adana Demirspor, bu galibiyetin anlam kazanması için Altay’ı da yenmek için sahaya çıktı. Bunu da en iyi şekilde başaran Mavi Lacivertliler 33 yıldır mağlup edemediği İzmir’in siyah beyazlılarını evinde devirdi, sahadan üç puanın yanı sıra tarih yazarak ayrıldı. Mavi Lacivertliler üst üste ikinci galibiyetini alırken oynadığı oyunla da iyi bir takım olduğunu ispatladı.

KAZANMAK İÇİN OYNADILAR

Yazının Devamını Oku

Adana çifte sevinç yaşadı

9 Kasım 2021
Adana Demirspor Hatayspor’u Adanaspor da deplasmanda Balıkesir’i yenerek haftayı 3 puanla kapattı. Çifte galibiyet kentte de çifte sevinç yaşattı.

Adana Demirspor kendi saha ve seyircisi önünde 4 maçtır yenilmeyen ligin ikincisi ve formda ekibi Hatayspor’u tek golle mağlup ederek kazanamama şanssızlığına son verdi.

Güzel, keyifli, mücadele gücü yüksek nefes kesen bir maç izledi seyirciler. Mavi Şimşekler, takım ruhunu iyi yansıttı ve özgüven kazandı. Bu maç sonunda milli araya Adana ekibi mutlu ve moralli girdi. Puanını da 16’ya çıkarttı. İtalyan teknik direktör Montella bu maçta yanlıştan döndü ve dünya starı yıldızı Mario Balotelli’yi ilk 11’de oynatarak rakibin defanstan çıkmasını önledi.

Montella, Hatay karşısına daha diri bir takımla sahaya çıktı. Kalede Muriç, defansta Samet, Simon Deli, Svensson ve Rassoul maç boyunca iyi bir efor sarfetti. Vargas, Yunus ve Akintola takımı hep ileri taşıdı. Defansı çıkana kadar çok iyi oyalayan ve çektiği şutlarla gol arayan attığı derin paslarla arkadaşlarını pozisyona sokan Balotelli de maçın en iyilerindendi.

KIYASIYA REKABET

Zorlu mücadelede maç boyunca sahada kıyasıya bir rekabet vardı. Top bir o kaleye bir bu kaleye gitti geldi. Ev sahibi Adana Demirspor rakibinin gücünü bilerek, disiplinli, doğru bir oyun tercih etti. Özellikle ikinci yarıda Mavi Lacivertliler üstünlüğü belirgin bir şekilde gösterdi. Organize ataklar çoğaldı, bireysel yetenekler öne çıktı. Bu üstünlük golü de getirdi. Önce Vargas’ın şutu ve Yunus’un takipçiliği üç puanı getirdi. Sonuçta Adana Demirspor aldığı bu 3 puanla 3 maçlık galibiyet hasretine son verirken, Hatayspor da 4 hafta sonra mağlup oldu. Şimdi önümüzde milli ara var. Mavi Şimşekler, Hatay galibiyetiyle iyi bir moral kazandı ancak, milli arayı iyi değerlendirip eksiklerini görmeli, deplasmanda oynayacağı Altay maçına hazırlanmalı.

KAPLAN DOLU DİZGİN

Adana’nın Spor Toto 1. Lig temsilcisi Adanaspor da haftayı üç puanla kapatarak çıkışını sürdürdü. Geçen hafta Altınordu’yu bu hafta da deplasmanda Balıkesir’i mağlup eden Turuncu Beyazlılar üst üste ikinci galibiyetini aldı. Teknik patron Sait Karafırtınalar geldiği günden beri takım belli bir ivme yakaladı. Oynadığı oyun değişti, daha mücadeleci, daha kompakt bir oyun düzeni ortaya çıktı. Oyuncuların öz güveni arttı, üst üste gelen galibiyetler de moralleri yükseltti. Balıkesir karşısında alınan 3 puan ilerisi çok çok önemli. Adanaspor puan cetvelinde 10. sıraya yükseldi, puan da 15 oldu. Milli arayı iyi değerlendirip ileride daha iyi olmak, zirveyi hedeflemek gerekiyor. Çünkü bu takım bunu başarabilecek futbolculardan kurulu bir takım. 21 Kasım’da Ankaragücü’nü konuk edecek olan Turuncu Beyazlılar bu maçta da 3 puan alarak taraftarlarını sevindirmeye devam etmeli.

Yazının Devamını Oku

Nefesleri kesen maç

7 Kasım 2021
Adana Demirspor’un kendi evinde Hatayspor’la oynadığı karşılaşma nefes kesti.

Her dakikası büyük heyecana sahne olan karşılaşmada gülen taraf ev sahibi Adana Demirspor oldu. Atmosfer, taraftar, tempo harikaydı maç boyunca. 3 puanı daha çok isteyen Mavi Lacivertliler, özellikle ikinci yarıdaki muhteşem oyunuyla galibiyeti buldu.

YÜKSEK TEMPO

Süper Lig’in deneyimli hakemlerinden Yaşar Kemal Uğurlu’nun yönettiği maç beklendiği gibi yüksek tempoyla başladı. Top bir o kalede bir bu kalede gitti geldi. Her iki ekip de golü düşünüyordu. İlk tehlikeli atak Balotelli’den geldi. Mario kafa ile Vargas’ın önüne indirdi. Vargas’ın şutu auta gitti. Bana göre dünkü maçın yıldızlarından biri geçen sezonu Hatay’da geçiren ve bu sezon Mavi Lacivertli ekibe katılan Akintola’ydı. Akintola sağda solda güçlü fiziğini çok iyi kullandı, atak atak üstüne geliştirdi. Rakip de golü düşünüyordu. Geliştirdiği organize bir atakta top kornere çıktı. Kornerden gelen topu El Kabi fantastik bir şekilde rövaşata ile vurdu, top direkte patladı. Her iki taraf da tehlike üstüne tehlike yarattı. Demirspor’da kaleci Muriç, Hatayspor’da da Munir kalelerini iyi korudu. 45+1’de Mavi Şimşekler gole çok yaklaştı. Balotelli, ortadan gelen topa sihirli bir dokunuşla topu Yunus’a aktardı. Yunus’un şutu kaleci Munir’den Vargas’ın önüne düştü, Vargas kaleciyi geçemedi pozisyon da kayboldu. Bu tehlikeli atak ilk yarının son atağı oldu.

MUHTEŞEM TARAFTAR

İkinci yarıya da hızlı başlayan, golü düşünen ve oyunu rakip yarı alanına yıkan bir Adana Demirspor vardı sahada. Üst üste gelen ataklarda Balotelli, Akintola, Yunus, Vargas, Samet golü bulamadı. İşte bu ataklar, baskı sonunda golü de getirdi. 64. dakikada Vargas ceza sahasına öyle bir top gönderdi ki penaltı noktası üzerinde kontrol eden Yunus Akgün rakibinden sıyrıldı, vuruşunu yaptı ve topu filelere gönderdi. Takımını öne geçirdi. 73’te Balotelli alkışlarla yerini Assombalonga’ya bıraktı.

Maç boyunca ülkemizin en iyi taraftar grubu olan Mavi Şimşekler, galibiyet sonrası takımıyla bütünleşti ve büyük coşku yaşadı.

Süper Lig’de ilk kez karşılaşan komşu iki kentin takımından gülen Adana Demirspor oldu. Mavi Lacivertliler puanını 16’ya çıkarırken, Hatayspor 23 puanda kaldı. Adana ekibi milli araya mutlu ve moralli girerken lig ikincisi Bordo Beyazlılar 4 maç sonra kaybetmiş oldu.

Yazının Devamını Oku

Montella iyi giden oyuna çomak soktu

3 Kasım 2021
Süper Lig'in 11’inci haftasında Adana Demirspor, 1-0 öne geçtiği Medipol Başakşehir karşısında üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2-1 yenik ayrıldı.

Bu yenilginin en büyük sorumlusu bence İtalyan Teknik direktör Vincenzo Montella’dır. Çünkü iyi giden oyuna çomak soktu. Yaptığı değişiklikler geri tepti, takımın ritmini bozdu, ofansif oyun kayboldu, rakibe oyun üstünlüğü verdi. Rakip de bu hatayı iyi değerlendirdi ve Mavi Lacivertli kaleye daha çok gelmeye, pozisyon bulmaya başladı neticede galibiyeti de buldu. Kötü oyuna hakemin kötü yönetimi de eklenince yenilgi kaçınılmaz oldu. Montella son haftaların başarılı oyuncusu süper yıldız Balotelli’yi de yedek bırakmıştı.

Mutlak puan ya da puanlar almak için sahaya çıkan Mavi Lacivertliler, maçın ilk dakikalarından itibaren rakibini kontrol altına aldı. 20-25 dakika hep üstün olan taraftı. Assombalonga ve Vargas’la ataklar geliştiriyor ancak finali yapamıyordu. İlk yarı cılız ataklarla 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda da yine üstün olan, pres yapan golü düşünen bir Demirspor vardı sahada. Assombalonga ilk yarıda olduğu gibi rakip ceza alanı önünde ve içinde tehlike yaratmayı sürdürdü. Bu baskı golü de getirdi. 58’de gelişen bir onganize atakta Başakşehir kalesi karıştı. Kaleci Volkan topu kontrol edemeyince Yunus’u düşürdü. Verilen penaltıyı Assombalonga gole çevirdi, ekibini öne geçirdi.

ASSOMBALONGA NİYE ÇIKARILDI?

Yazının Devamını Oku