Bir zahmet sağ ayağını uzatsaydı!

Hürriyet Gazetesi spor yazarı Ali Ece Olympiakos-Beşiktaş maçını değerlendirdi. Siyah beyazlıların 1-1'lik skorunu tur kapısını açtığını söyledi.

Haberin Devamı

Santradan önceki son ısınmalarda ayaklarından çok takım arkadaşlarını motive etmek adına çenesini ısındıran Cambiasso, en son 2 ay önce ilk 11’de yer almıştı.


Maç başladı, 36 yaşındaki Cambiasso, Yunan ekibinin saha içindeki teknik direktörü edasıyla prese başlattı. Olympiakos’un ön alandaki erken baskısı Tolgay’ın gördüğü erken sarı kartın nedenlerinden birisi. Erken sarı kartla ürkekleşen bir de rakip kontrada kritik müdahale yaparken yürekleri ağızlara getiren Tolgay gününde değildi. 


Napoli deplasmanındaki tempo belirleyici, takımı rahatlatan derin oyun kuruculuğunu sergileyemedi. Beşiktaş ilk yarıda yavaş paslaştı, Oğuzhan’ın oyun hızlandırıcılığını çok aradı.

Aboubakar ise ilk 45’te ıssız adadaki Robinson Crusoe gibiydi. Topa 5 kere falan değdi! Tosiç de keşke Cambiasso’nun golünden önce topa değmekle kalmayıp risk almadan uzaklaştırsaydı! Ya da en azından kaptırdığı toptan sonra rakibin asistini engellemek için bir zahmet sağ ayağını uzatsaydı! Tabii ki 36’lık Cambiasso’nun iki savunmacımızın arasına yaptığı koşuda orta sahamızdan birinin kademeye gelip reaksiyon göstermesi de gerekirdi.

Haberin Devamı

 ISSIZ ADADAN ÇIKARAN GOL
Şenol Güneş, hepimizin beklediği gibi 2. yarıya Oğuzhan’la başladı. Beşiktaş da devreye daha tempolu başladı. Olympiakos kalecisi Leali’nin pas hatası ise tam bir kırılma anıydı. FIFA oyununda takımımdaki kaleci aynı hatayı yaptığında çok joystik kırmışlığım var. Onun diyeti olsun! Aboubakar da o kaptığı topta ıssız ada sürgününden kurtulup Afrika Kupası’nda bıraktığı yerden devam etti. Köşeyi iyi gördü, iyi vurdu. 

Golden sonra Beşiktaş sahici oyununu oynamaya başladı. Topa hükmettiği ölçüde etkili oldu. Yıpranmış Olympiakos’u iyice yıprattı. 67. dakikada %67’lik topa sahip olma oranını yakalayan Beşiktaş 2. yarıda hücum sürekliliğini kurdu. İlk maçtan turu atlamaya yetecek sayıda gol girişiminde bulundu. Ancak final pasları ve vuruşlarında aynı başarıyı sergileyemeyince tur İstanbul’a kaldı.

Yazarın Tüm Yazıları