GeriSeyahat Yaz tatillerinde Avrupa’da gezilebilecek 10 mekan
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yaz tatillerinde Avrupa’da gezilebilecek 10 mekan

Yaz tatillerinde Avrupa’da gezilebilecek 10 mekan

Okullar kapandığında cebinize uygun ve ilginç bir kaçış mı arıyorsunuz? İşte Türkiye’de kaplumbağaları izleme, Slovenya’da kamp yapma, İsveç’te ağaç evde kalma gibi seçenekler içeren top 10 listesi.

Normandiya, Fransa

Normandiya ile Breton sınırları arasında kalan Chateau de Lez-Eaux 19. yüzyıl havasını hala koruyan çekici bir kamp alanı. Bu alanda, açık ve kapalı havuz, balık tutulabilen bir göl, tenis kortları ve saha oyunları da dahil yapılabilecek pek çok aktivite var. Bu aktivitelere kendinizi kaptırmışken muhteşem Mont St Michel’i ve güzel bir liman köyü olan st. Malo’yu gezip keşfetmeyi sakın unutmayın. Bisikletle deniz kenarında bulunan Granville’e ve Carolles’daki kumsala ulaşabilirsiniz. Kendi çadırınız veya karavanınızla burada konaklayabileceğiniz gibi, kamp alanının kendi ağaç evlerinden, dağ kulübelerinden birini de kiralayabilirsiniz. İçinde 5 kişinin kalabileceği iki yatakodalı dağ kulübelerini bir hafta kiralamak 903 euro ediyor. Kendi çadırınızı kurabileceğiniz 6 kişilik bir alanı kiralamanın değeri ise 343 euro.

Montejaque, Endülüs, İspanya

Inntravel’s Andalucian Cottages’da bir tatil ayarladığınızda; Sierra de Libar’ın tepelerinde bulunan kalkerlerde yürüyüş, dağ bisikleti, tırmanış, doğa gezisi ve okçuluk yapabileceğiniz aktivitelerden yalnızca birkaçı. Dört kişi ağırlayabilen iki odalı kulübelerde 7 gece kalmanın fiyatı kişi başı 203 pound. Bu fiyata ortak havuzu kullanım, araba kiralama ve yürüyüş için ipuçlarının bulunduğu kılavuz dahil.


Çıralı, Antalya, Turkiye

Eğer aradığınız muhteşem tatil, çocuklarınızın rahatça koşup oynayabileceği sakin bir sahil evini içeriyorsa Çıralı’daki Ettana Hotel tam aradığınız yer. Bahçeler içinde yer alan 13 ahşap kulübe Çıralı Sahili’nden yalnızca birkaç adım ötede. Çıralı kaplumbağalar için korunan bir alan ve Ağustos ayında buraya gelen misafirler gün doğumuna uyandıklarında kaplumbağaların yumurtalarından çıkmalarına şahit olabilirler. Yoğun sezonda Çınarlı’da bir hafta kalmak için ödeyeceğiniz fiyat yarım pansiyon-kişi başı 1340TL. Fiyatlara kahvaltı ve deniz üzerindeki verandada mum ışığı eşliğinde sunulan akşam yemeği dahil. Altı yaş altındaki bir çocuk için kalış ücretsiz, daha büyük ikinci bir çocuk için bir gece kalış 111 lira üzerinden hesaplanıyor.


Bled Gölü, Slovenya

Aktiviteyi seven aileler için Slovenya’daki Bled Gölü yürüyüş, bisiklet ve at binme, dalış, kano ve rafting alanlarıyla harika bir seçim. Bu tatil size gölün hemen kıyısında çadırınızı kurma veya ormanlık alanda ahşap bir kulübede kalma imkanı sunuyor. Kamp alanında iki yetişkin ve iki çocuk için uygun olan çadırlarda kalmanın bir gecesi, kişi başı 43 euro (altı yaşından küçük çocuklar ücretsiz kalabilir). İki kişilik kapesitesi olan kulübelerde kalmanın gecesi ise 60 euro. Ekstra ücret vererek kendi özel banyonuzun ve odun ateşiyle ısınan küvetinizin olduğu bir kulübe seçebilirsiniz.


Barcelona, İspanya

Çocuklar için uygun, kültürel cazibe merkezlerini bulunduran, muhteşem yemekler tadabileceğiniz ve sahillere kolayca ulaşabileceğiniz bir yer. Ağaçlarla sıralı turistik bir alışveriş caddesi olan Las Ramblas’a 500metre uzaklıkta bulunan Raval Rooms, ultra-modern, klimalı temiz odalarda kalış imkanı sunuyor. Plazma televizyon, ücretsiz internet, 24-saat açık resepsiyon hizmeti ve şehri tepeden gören terasıyla Barselona’nın en güzel imkanlarını sunan otelde, iki kişilik özel banyolu odada kalışın fiyatı gecelik 50 euro. İki yaşının altındaki çocuklar ücretsiz kalabilirken, daha büyüş çocuklar için gecelik kalış fiyatı 25 euro.


Kefalonia, Yunanistan

Pastel renkli evleri, yat limanı ve deniz kenarındaki tavernalarıyla Fiskardo Yunan adalarının en çekici liman şehirlerinden biri. Bu şehrin diğerlerine göre daha pahalı olması Kiki Apartments’ı daha çekici bir hale getiriyor. Tatili bütçenize daha uygun hale getirmek için odaların içinde bulunan mutfakları kullanıp kendi yemeklerinizi yapabilirsiniz. 4 kişilik dairelerin bir gecelik fiyatı 120 euro.
Güney İsveç
İskandinav tarzında bir tatil arayanlar için Güney İsveç’in ormanlarında yer alan kulübelerde kalmak doğru bir seçim. Bu kulübelere ulaşım, nehirlerden ve göllerden geçerek yol alan kanolarla sağlanıyor. 5 kişi kapasiteli kulübelerde 8 gece kalmanın ücreti 391 pound (yatak ve havlular için verilen 10 pound dahil değil). 10 kişilik kabinlerde kalmanın fiyatı ise 878 pound. Haftalık kano kirası 95 pound, günde 10 pound’a balık avı için ekipman kiralayabilirsiniz.

Siraküza, Sicilya

Siraküza muhteşem antik yunan kalıntıları, Barok tarzı mimarisi ve kalabalık öğrenci nüfusuyla Sicilya’nın en cazip bölgelerinden biri. Şehrin en çekici yeri ise Ortigia, dar sokaklar ve anakaraya bağlanan köprülerle bezeli küçük bir ada. 4 ve 8 kişilik, özel banyolu odalar kaliteli ve çok uygun fiyatlı. Otel ortak kullanıma uygun bir mutfak, televizyon odası, oyun odası ve bahçe içeriyor. 4 kişilik bir odanın gecelik fiyatı 100 euro.

Algarve, Portekiz

 Tatlı, küçük bir aile işletmesi olan Quintamar sade ve renkli, balkonlu, şömineli iki daire ve iki evden oluşuyor. Her daire ve ev 5 kişiden 8 kişiye kadar ziyaretçi kapasitesine sahip. Kum havuzu, ahşap korsan gemisi, oyun alanı ve tavşanlar, Guinea domuzları ve tavukları barındıran küçük hayvanat bahçesi çocukları saatlerce oyalayacak. Mekanın asıl çekici yeri ise kurbağalar, kamış bitkileri ve nilüferlerle dolu doğal yüzme havuzu. 5 kişilik bir dairede bir hafta kalmanın fiyatı 850 euro.


Toskana, Italya

Camping le Pianacce çam ağaçları ve zeytinliklerle çevrili, Toskana sahiline 6 kilometre uzaklıkta sakin bir kamp alanı. Sahile gidiş için bir otobüs sürekli çalışırken bisiklet kiralayarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu alanda bir çadırda yedi gece kalmanın bedeli 607 pound, iki odalı küçük bir kulübede kalmak ise 833 pound.

*Aksi belirtilmediği halde fiyatlar 26/27/28 Temmuz’dan başlayan tarihler için geçerlidir.

False