'Yavrularımızın yandığı gece çifte maaş'

Güncelleme Tarihi:

Yavrularımızın yandığı gece çifte maaş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 23:45

EĞİTİMLE ilgili torba tasarının içinde akademisyen milletvekillerine yeni haklar getiren düzenleme Meclis’te önceki gece görüşmesinde kabul edildi.

Haberin Devamı

Yeni düzenlemeyle, bakanlar ve milletvekileri ayrıldıkları üniversitelerin yanı sıra, bir başka üniversiteye de ‘uygun kadro olması halinde’ atanacaklar. Yeni maddeye göre emekliyken üniversiteye dönen milletvekillerinin emekli aylıkları kesilmeyecek.

‘KIYAK’ DEDİ ELEŞTİRDİ
Tıp profesörü olan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, ‘kıyak’ diyerek maddeye itiraz etti. Atıcı, “Bu ahlakla da eşitlikle de bağdaşmaz. Üniversiteye döndüğümde çifte maaş almayı reddediyorum. Öğretim üyesi, milletvekilliği bittikten sonra kendi üniversitesine canı isterse dönecek, canı isterse ve kadro varsa Türkiye’deki bütün üniversitelere gidebilecek. Halbuki milletvekili olmayan bir öğretim üyesi böyle bir hakka sahip değil. Beterin beteri var mı? Var. Hem emekli maaşını alacak hem de üniversiteden maaş alacak, yani çifte maaş alacak. Milletvekillerinin kendilerine kıyak maaş istemesi ahlakla da bağdaşmaz, eşitlikle de bağdaşmaz.” Atıcı, dün düzenlediği basın toplantısında da eleştirilerini sürdürdü ve şöyle devam etti: “Tam da Adana’da yavrularımızın yandığı bir gece milletvekillerimiz, AKP oylarıyla kendilerine ayrıcalık yaptılar. Daha öncesinde mekik diplomasisi yaptım, bütün grupları dolaştım; ‘Gelin bu ayıptan hepimiz kurtulalım’ dedik, olmadı. ‘Milletin yüzüne nasıl bakacaksınız’ dedik. Geçen dönem de aynı düzenleme gelmişti, bizim uyarılarımızdan sonra, ‘Seçime giderken başımız yanar’ diyerek, aynı bu ifadeyle vazgeçtiler. Gece ise tıkır tıkır geçirdiler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!