Yargıtay ve Danıştay’da arama: Polis kapıda gözaltına alıyor

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay ve Danıştay’da arama: Polis kapıda gözaltına alıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 11:16

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polis, Yargıtay ve Danıştay binalarında arama başlattı. Polis ekipleri, listelerden kontrol ederek üyeleri içeri aldılar. Listede ismi bulunan ve Yargıtay’a gelen yüksek yargı mensupları hakkında gözaltı işlemi uygulandı. 7-25 Aralık soruşturmaları sonrası Küçükçekmece 1. Çocuk Mahkemesi hakimliğine atanan eski HSYK 2. Dairesi Başkanı Nesibe Özer de gözaltına alınanlar arasında.

Haberin Devamı

Sabah erken saatlerinden itibaren Yargıtay ve Danıştay’ın giriş nizamiyeleri önünde polis ekipleri beklemeye başladı. Polis ekipleri, listelerden kontrol ederek üyeleri içeri aldılar. Listede ismi bulunan ve Yargıtay’a gelen yüksek yargı mensupları hakkında gözaltı işlemi uygulandı. Bu üyelerin odalarındaki aramalar da polis ekiplerince sürdürülüyor. Arama nedeniyle Yargıtay ve Danıştay’a kimse alınmazken, Yargıtay personeli de üye odalarına kesinlikle girmemeleri konusunda uyarıldı.

ESKİ HSYK 2. DAİRE BAŞKANI GÖZALTINDA

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından önceki gün haklarında, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından gözaltı kararı çıkarılan 140 hakim ve savcıdan 61’inin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan 61 kişi içinde eski HSYK 2. Dairesi Başkanı, 17-25 Aralık soruşturmaları sonrası da Küçükçekmece 1. Çocuk Mahkemesi hakimliğine atanan Nesibe Özer de bulunuyor.

Haberin Devamı

ANAYASA MAHKEMESİ'NDE DİSİPLİN SORUŞTURMASI

Öte yandan Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, FETO'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki üyesi Alparslan Altan ve Erdal Tercan hakkında disiplin soruşturması işlemlerini başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!