Yaralı caretta caretta seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Yaralı caretta caretta seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 11:17

İZMİR’in Çeşme İlçesi’nde, bir balıkçı tarafından bulunan ve misina yutarak yaralandığı belirlenen caretta caretta, Çeşme-Kuşadası-Dalyan hattında oluşturulan seferberlik sayesinde kurtarıldı.

Haberin Devamı

Çeşme Aya Yorgi Koyu açıklarında, geçen 1 Kasım’da teknesiyle avlanan Erhan Bacaksız, sudaki bir ağaç dalına dolanmış ağzındaki misidan kurtulmaya çalışan bir caretta caretta olduğunu farketti. Misinaları temizleyen Bacaksız, hayvanı teknesine aldı. 35 santimetre boyunda, 5 kilogram ağırlığındaki yaralı caretta carettanın bu halde rahat bir şekilde beslenemeyeceğini düşünen Bacaksız, Muğla’nın Ortaca İlçesi, Dalyan Mahallesi’ndeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne (DEKAMER) yetkililerine ulaşıp, yardım istedi. Bunun üzerine DEKAMER, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde faaliyet gösteren Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’ni (EKODOSD) Bacaksız’a yönlendirdi. EKODOSD, görevlileri Çeşme’ye yaralı deniz kaplumbağasını teslim aldı.

Haberin Devamı

Yaralı caretta caretta seferberliği

DEKAMER gönüllü veteriner üyesi Nevzat Yıldızlı’ya götürülen caretta carettanın çekilen röntgen filminde boğazının derinliğinde büyük bir olta iğnesi olduğu belirlendi. Daha fazla zarar görmemesi için herhangi bir müdahalede bulunulmayan caretta caretta, gerekli tedavisinin yapılması için DEKAMER’e ulaştırıldı. Tedaviye alınan deniz kaplumbağasının boğazındaki 6 santimetremik olta iğnesi operasyonla çıkartıldı.

Yaralı caretta caretta seferberliği

DEKAMER Müdürü Yakup Kaska, "Caretta carettayı bularak bize ulaştıran Erhan Bacaksız’a duyarlılığı nedeniyle teşekkür ediyorum. Çeşme-Kuşadası-Dalyan hattındaki işbirliği sayesinde iribaş cinsi, çok genç bir deniz kaplumbağasını kurtardık. Caretta carettayı kendini yenilemesi için merkezimizde su tankına koyduk. Tedavisi devam edecek, beslenmesi sağlanacak ve iyileştikten sonra tekrar yaşam alanı olan denize bırakılacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!